New method for making large quantities of deuterium-depleted drinking water
Scientists in China are reporting development of a less expensive, more eco-friendly method for making deuterium-depleted drinking water, citing studies suggesting that it may be a more healthful form of water. Their report appears in ACS' bi-weekly journal Industrial & Engineering Chemistry Research.
Changgong Meng and Feng Huang note that natural water, widely known as H2O, actually is a mixture of H2O and tiny amounts of D2O — about 150 parts per million (ppm), or a few drops of D2O in every quart of water. Deuterium-depleted water usually contains about 125 ppm. The "D" is deuterium, an isotope or variant form of hydrogen often termed "heavy hydrogen." They cite accumulating evidence that water with high levels of deuterium may have adverse health effects on animals and plants, while deuterium-depleted water may be useful in treatment of certain diseases. Existing ways of removing deuterium from water tend to be expensive, inefficient, or environmentally harmful.
They describe a new method that helps overcome these problems, and could be the basis for the first industrial-scale production of deuterium-depleted water. It involves a platinum catalyst that quickly and efficiently removes deuterium from water using a combination of cold and hot temperatures. In laboratory-scale tests, the new technique reduced the amount of deuterium in water from about 145 parts per million to 125 parts per million. The resulting water is suitable for drinking, the scientists say, and could be produced in large quantities at economical cost.
Noua metoda de a face cantități mari de apă potabilă sărăcită în deuteriu
Oamenii de stiinta din China sunt de raportare de dezvoltare a unei metode mai puțin costisitoare, eco-friendly pentru a face apă potabilă sărăcită în deuteriu, citand studii care sugereaza ca ar putea fi o formă mai sănătoasă de apă. Raportul lor apare in ACS "bi-săptămânal revista Industrial & Engineering Chemistry Research .
Changgong Meng Feng Huang rețineți că apa naturală, cunoscut ca H 2 O, este de fapt un amestec de H2O și cantități mici de D 2 O - aproximativ 150 părți pe milion (ppm), sau câteva picături de D 2 O în fiecare litru de apa. Apa sărăcită în deuteriu conține, de obicei, aproximativ 125 ppm. "D" este de deuteriu, un izotop sau forma varianta de hidrogen adesea numit "hidrogen greu." Ei citeaza acumularea dovezi ca apa cu un nivel ridicat de deuteriu poate avea efecte adverse asupra sănătății animale și plante, în timp ce apa sărăcită în deuteriu poate fi utilă în tratamentul anumitor boli. Modalități existente de eliminare deuteriu din apă tind să fie scumpe, ineficiente, sau dăunătoare mediului.
Ele descriu o nouă metodă care ajută la depășirea acestor probleme, și ar putea fi baza pentru prima producție de apă sărăcită în deuteriu la scară industrială. Aceasta implică un catalizator de platină, care îndepărtează rapid și eficient deuteriu din apă folosind o combinație de temperaturi reci și calde. In testele de laborator, noua tehnica a redus cantitatea de deuteriu din apă la aproximativ 145 părți pe milion la 125 de părți pe milion. Rezultată apa este potrivit pentru băut, oamenii de stiinta spun, și ar putea fi produse în cantități mari la un cost economic. http://phys.org/news/
Vezi și
Apa usoara, leacul bolilor grel
Alina avea 13 ani când a ajuns la doctorul Nicola Trăilă. De doi ani, pielea ei era măcinată de cancer. Radiaţiile, curele cu citostatice o transformaseră într-o legumă şi-i atacau şi alte organe. În paralel cu tratamentul medicamentos, fata a început să bea în fiecare zi un soi de apă "cu gust şi care te face imediat să te simţi revigorat", după cum spune directorul Institutului de criogenie şi separări izotopice din Râmnicu-Vâlcea, Ioan Ştefănescu.
Au trecut de atunci cinci ani. Alina nu se abate de la regulă. Chiar şi mâncarea îi este preparată cu apa miraculoasă, iar cancerul său a ajuns să dispară treptat-treptat şi să-i elibereze trupul din strânsoarea morţii. "Imunitatea i-a crescut şi nici de infecţii nu a mai avut parte", spune bucuroasă mama Alinei. Profesorul Trăilă, şeful Clinicii de chirurgie oncologică din cadrul Spitalului Municipal din Timişoara, a cercetat îndelung problema apei sărăcite în deuteriu.
Teoria de la care a plecat a fost simplă. Iar raţionamentul înţelept: dacă s-a constatat că oamenii care locuiesc la înălţime şi care beau apă din gheţari (apă distilată) sunt mult mai sănătoşi, iar cancerul rareori se cuibăreşte în trupul lor înseamnă că, cu cât cantitatea de deuteriu din apă este mai mică, cu atât bolile, mai ales cancerul, stau la depărtare de om.
Aşa a observat ulterior cum pacienţii săi, odată hidrataţi cu apa pură, au început să scape de greaţă, de ameţeli, de slăbiciunea din corp, de febră, de frisoanele, de toate efectele adverse ale citostaticelor, "iar celulele canceroase nu mai erau lăsate să se dezvolte şi nici să se răspândească în organism. Folosim apa aceasta ca pe un mijloc adiţional tratamentului anticanceros. Apa pe care noi o luăm de la nivelul râului conţine deuteriu 155 părţi per milion. Dacă această cantitate scade până la 60, avem parte de nişte efecte terapeutice extraordinare, practic se împiedică apariţia bolilor canceroase. Cel mai bine însă ar fi ca această apă să fie consumată preventiv.
Studiile care s-au realizat pe şoareci au arătat că ei sunt mai vioi, că nu s-au mai îmbolnăvit de-ndată ce au băut această apă. La vârsta la care ei ar fi murit, încă mai puteau să procreeze. Durata lor de viaţă s-a dublat", explică medicul Trăilă.
"Pe la 10-12 ani, nivelul de deuteriu din organism este ideal. Cu cât înaintăm în vârstă, concentraţia creşte, elasticitatea membranei celulelor scade. Apa aceasta cu doar 25 părţi pe milion este taman bună pentru a preveni procesul de îmbătrânire. Dacă crestezi viţa-de-vie, din tulpină curge o sevă care conţine 60 părţi per milion. Părinţii ne vindecau ulciorul de la ochi spălându-ne cu acea apă.
Apa pe care noi o producem acum conţine de aproape trei ori mai puţin deuteriu faţă de seva viţei-de-vie. Imaginaţi-vă cât de pură şi cât de minunată este pentru organismul uman", spune Ioan Ştefănescu, directorul institutului. Lucrează aici de mai bine de 40 de ani. Recunoaşte că nu-i dimineaţă în care să nu bea apă purificată, iar trupul său a încetat de ani buni să se vaite de vreo boală.
Ideea de a lua la puricat bulele de apă a venit în urmă cu mai bine de două decenii, când specialiştii institutului au trebuit să producă o apă cu concentraţie mică în deuteriu, pentru scopuri pur industriale. "Iniţial, aici s-a produs «apă grea», apă cu un conţinut foarte mare de deuteriu. Cum apa grea are efecte distructive, ducând chiar la suprimarea vieţii, s-a emis ideea ca reversul ei, apa săracă în deuteriu, ar avea efecte total opuse.
Despre efectele sale curative cercetătorii nu au avut habar mult timp, până când un biolog ungur, Gabor Somlyai, a început să le care apa cu tonele şi să o vândă sub un alt nume decât cel românesc. Analizele din laborator s-au intensificat şi atunci a fost şi momentul în care s-au aflat şi efectele benefice asupra organismului.
La poarta institutului au început să bată din ce în ce mai mulţi oameni, medici interesaţi de apa pură. Întregul proces de producere a apei era costisitor, iar puterile slăbite ale Institutului au trebuit întărite de director prin găsirea de oameni care să dorească să investească în aparatură. Aşa a apărut Cristian Mladin, un inginer care a investit în această idee. Directorul i-a făcut transfer de brevet, iar acum partenerul său produce apa la institut şi o vinde peste tot în ţară şi în străinătate. "De la 80 de tone, cât producea institutul, acum s-a ajuns la peste 140. O dată cu acest transfer tehnologic, timp de 20 de ani, în buzunarul institutului va intra o sumă de bani de la investitor, fie că are profit, fie că nu. Din banii aceştia noi putem să ne continuăm munca de cercetare şi pe alte ramuri, cum ar fi amprentarea izotopică a băuturilor alcoolice", se mândreşte directorul Ştefănescu.
Minunea descoperită de români a fost premiată cu cinci medalii de aur şi trei de argint la saloanele de inventică de la Bruxelles, Geneva, Londra şi Budapesta. "Apa uşoară este fabricată în laborator şi noi suntem singurii care o producem legal, cu avizul Ministerului Sănătăţii", spune directorul institutului. Cu toate aceastea, ungurul Somlyai nu se sfieşte să cumpere în continuare tone de apă de la institut, să o îmbutelieze sub un alt nume şi să lase să se creadă că este produsă de el. Preţul unei sticle de jumătate de litru poate ajunge şi la 10 euro, în condiţiile în care în România se vinde cu mai puţin de 4 euro. La fel se întâmplă şi cu japonezii, chinezii, care ajung să vândă şi cu 60 de euro litrul.
"La conferinţa anuală de la Călimăneşti, unde s-a discutat şi despre apa sărăcită în deuteriu, au venit parteneri din mai toate ţările, inclusiv din Japonia şi China, care cumpăraseră în trecut apa aceasta. Chinezul a început să povestească faptul că de când foloseşte apa i-a crescut virilitatea, iar japonezul ne-a mărturisit că a scăpat de cancerul de stomac, după ce medicii îi mai dăduseră doar câteva luni de trăit.
A ajuns cel mai înfocat fan al acestei ape, ajunge chiar să se spele cu ea. A venit şi un cercetător de la NASA, a cumpărat peste 100 de litri pentru a aprofunda problema. În urma vizitei pe care ne-a făcut-o, cercetătorul a scris o serie de articole în care a specificat descoperirea făcută de noi şi efectele curative ale apei uşoare", povesteşte reprezentantul institutului şi ne pofteşte în camera de îmbuteliere a apei "vii", cum o numesc cei care o consumă.
Ne echipăm cu halate, bonete şi încălţări speciale. Păşim în încăperea unde angajaţii, pentru a intra, trebuie să facă duş înainte, să îşi schimbe hainele, să îşi pună mască la gură şi să aibă grijă ca nu cumva să iasă din sală decât după că se termină orele de lucru. "Odată ce ai pătruns în această «cameră curată», cum o numim noi, nu mai ai voie să ieşi în exterior. Dacă faci acest lucru, iar trebuie să te speli, să te dezinfectezi şi să te echipezi. Totul este steril. Există instalaţii de ozonificare şi de tratare cu ultraviolete. Apa vine din instalaţie, dintr-un turn uriaş, într-un vas tampon şi, înainte de a fi îmbuteliată, trece prin două filtre microbilogice, ca şi cum totul ar fi sub o pernă de ozon. După aceea, din fiecare lot luăm trei sticle la întâmplare şi le trimitem la Bucureşti pentru analize. Într-o zi, timp de opt ore, se îmbuteliază circa 4.000 de sticle. Instalaţia nu funcţionează continuu, ci în funcţie de cererea de apă", explică Andrei Doru, şeful secţiei, drumul apei din laborator pe masa clientului.
În urmă cu aproape 10 ani, directorul institutului a intrat în cabinetul profesorului Ioan Nedelcu de la Spitalul Militar din Bucureşti. "«Pune-o pe piele şi vezi ce se întâmplă», mi-a spus el şi mi-a întins o sticlă cu apă uşoară.
Efectele au fost miraculoase." De atunci, cazurile grele se psoriazis şi-au găsit rezolvare, iar crema creată special pentru a învinge vitiligo a ajuns să micşoreze de trei ori perioada de vindecare. "Un trandafir, dacă trăieşte în apă obişnuită, rezistă două-trei zile. Ţinut în apă vie, viaţa i se prelungeşte şi la 10 zile. Am creat o cremă antirid pe bază de apă sărăcită în deuteriu şi a extractului de venin de viperă de templu, având în proporţie de 80% efectul toxinei botulinice", spune profesorul Nedelcu.
Apa sărăcită în deuteriu, la fel ca şi produsele cosmetice realizate pe baza ei, sunt unice în România. Dar puţin cunoscute. În lipsa zecilor de mii de euro necesari promovării lor, cercetătorii, doctorii se chinuiesc din greu, cu credinţa că până la urmă munca lor nu este în zadar, atâta vreme cât mai există persoane care să bată la uşa lor şi să spună: "vă mulţumim!".
DEUTERIUL
Deuteriul este unul din izotopii hidrogenului. O serie de experimente au demonstrat că apa sărăcită în deuteriu nu are nici un efect toxic. Ea ajută la controlarea diabetului, scăzând nevoia de insulină şi nivelul glicemiei. Reduce colesterolul, ajută la recuperarea după accidente vasculare cerebrale, stimulează memoria şi regenerează epiderma, tratează bolile dermatologice grave, cum este psoriazisul, şi are rezultate spectaculose în tratarea tumorilor. Îmbunătăţeşte somnul şi digestia, combate anxietatea, stresul şi depresia, combate acneea, determină resorbţia chisturilor, adenoamelor de prostată şi creşte eficienţa medicamentelor.
Cercetătorii de la Institutul de criogenie din Râmnicu-Vâlcea au fost premiaţi cu aur la saloanele de inventică de la Bruxelles şi Budapesta Sursa: www.jurnalul.ro
„Apa vie“ – o minune 100% românească: salvează vieţi, întârzie îmbătrânirea
Apa săracă în deuteriu a fost inventată de români şi premiată în străinătate. Un doctor din Timişoara o foloseşte pe bolnavii de cancer, pentru a le dubla durata de viaţă.
NASA a studiat-o ca să o ia pe Marte. O jumătate de litru costă 15 lei şi nu e medicament. Se cumpără mai mult online
Gianina M. din Lugoj ar fi trebuit să fie demult pe lumea cealaltă. La 17 ani are un cancer mai vechi. Au trecut deja trei ani, boala ei e perfect stabilă şi fata trăieşte ca tot omul sănătos. S-a făcut bine bând în fiecare zi "apa vie", produsă la Râmnicu - Vâlcea de gulerele albe ale Institutului Naţional de Cercetare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice. Apă sărăcită în deuteriu, au numit-o cercetătorii; lumea i-a zis direct "apă miraculoasă".
"De trei ani, Gianina bea numai apă din aceasta, cam un litru jumătate pe zi şi nu mai foloseşte deloc citostatice. Mama îi prepară şi supa cu apa respectivă. Nu a făcut metastază, deci practic e ca şi vindecată", ne-a spus doctorul Nicola Trăilă, şeful Clinicii de chirurgie oncologică din Spitalul Municipal Timişoara. Numai cu apa a prelungit vieţile a câteva zeci de canceroşi. "La cazurile avansate nu a vindecat boala, ci a dublat durata de viaţă. Cele mai bune rezultate au fost la cazurile incipiente, la copii şi la tineri. Iar la chimioterapie taie greaţa, bolnavul nu mai varsă şi e mai puternic. Atenţie, nu este un medicament, ci doar completează medicamentaţia", ne-a mai explicat doctorul Trăilă. Şi el bea zilnic apă, dimineaţa, în ceai. Ca să aibă efect, trebuie să bei fără pauze.
Japonez îndrăgostit de apa miraculoasă: a luat 20 de tone
Există, însă, un japonez care se şi îmbăiază în "apă vie" cumpărată din România. Avea un cancer esofagian şi doctorii îi mai dăduseră câteva luni. Profesor universitar fiind, ştia de apă. A luat avionul din Tokyo, s-a dus la Râmnicu - Vâlcea, s-a întors acasă cu promisiunea că i se pun rapid 20 de tone pe vapor. Au trecut opt ani, omul se simte ca şi cum n-ar fi fost bolnav niciodată. "A ajuns cel mai înfocat fan al apei. Zice că se îmbăiază în ea fiindcă e bună pentru epidermă, ba chiar îşi face şi sake din ea", râde profesorul Ioan Ştefănescu, directorul institutului. Şi el bea de vreo 15 ani, la cafea.
"Aproape toată lumea din secţie consumă şi de aia sunt toţi foarte zglobii şi cu poftă de viaţă", zice. S-au făcut cercetări pe şoareci şi pe găini; rezultatul a fost că cei adăpaţi cu apă vie au trăit mai mult şi au fost mai sănătoşi. Deuteriul este un izotop al hidrogenului considerat responsabil pentru îmbătrânire şi nu numai. Cu cât ai mai puţin deuteriu în sânge, cu atât e mai bine, zic cercetătorii.
Doctorul dermatolog Ioan Nedelcu a folosit apa pe pacienţii săi. A şi creat o gamă de creme pentru întreţinere pe bază de apă echilibrată în deuteriu. "Încetineşte îmbătrânirea cutanată, e spectaculoasă. Şi pentru acnee e grozavă, şi pentru psoriazis. Mi-a luat patru ani să realizez această gamă, iar acum conţine 19 produse diferite pe bază de apă. Produsele sunt unice, dar nu foarte cunoscute. Pentru a populariza linia este nevoie de multe sute de mii de euro, dar nu am aceşti bani", spune doctorul Nedelcu.Mai demult au ajuns la institut şi nişte cercetători de la NASA, dornici să ia apa pe Marte, pentru "un transport de fiinţe vii". Au studiat, s-au minunat, dar urmarea nimeni n-o ştie. Asta s-a întâmplat după ce invenţia fusese copleşită de premii şi medalii, la Saloanele de la Bruxelles, Geneva, Londra şi Budapesta.
Ungurii cumpără jumate din producţie, japonezii - 15%
Cum s-a "născut" apa? S-a întâmplat prin anii '80 şi a avut doi "tătici"; unul este chiar directorul institutului de astăzi. Atunci ei studiau apa grea. La apa vie au ajuns fără să vrea, că intra în tehnologia de producere a apei grele. Abia după patru ani au obţinut... un litru de apă săracă în deuteriu. "Primul nostru şoc: nu avea nici un element de toxicitate, nici o urmă de nenatural. Prin '86 am obţinut şi brevetul, iar bolnavii au început să curgă la uşa institutului", zice profesorul Ştefănescu.
Afacerea a început odată cu un anunţ - un ungur cumpăra sute de tone de apă. "Noi ne chinuiam cu un litru... ce să facă, ăla, domne, cu sute de tone? Ne-a cumpărat o tonă, a doua şi am început să ne dezvoltăm. Noi, până la el, nu ştiam că e atât de bună pentru sănătate. Prin 2000 exportam până la 150 de tone pe an (adică 150.000 de litri). El o cumpăra de la noi ca apă distilată, îmbuteliată sub un nume ales de el, şi o vindea bolnavilor ca apă potabilă, terapeutică". Pe sticlă nu scria unde e făcută. Când ungurul n-a mai putut plăti, directorul şi-a luat alt partener. Inginerul Cristian Mladin s-a angajat să cumpere şi să plătească regulat. Directorul i-a făcut şi un transfer de brevet, legal, iar acum partenerul său este cel care o produce în institut şi o vinde mai departe sub numele de Qlarivia. O jumate de litru costă 15 lei şi conţine de cinci ori mai puţin deuteriu decât apa obişnuită.
Cel mai mult o cumpără tot ungurii (40%-50%) şi japonezii (10-15%). Restul se duce la românii bolnavi şi la câţiva pacienţi din SUA, Germania şi Turcia. Însă un american a cumpărat 180 litri fără a fi bolnav, numai pentru întreţinere. "Ne aflăm exact unde trebuie. Procentul vânzărilor în ţară e în creştere, mergem cu paşi mărunţi, pentru a testa piaţa. Exportăm maximum 150 de tone pe an fiindcă e încă afacere la scală mică", zice inginerul Mladin. E scumpă fiindcă se face puţină apă, iar 60% din preţul de cost e energie pură. "Una e să distribui cu furgoneta, alta cu camionul. E mai mult un hobby, deocamdată trăiesc din alte afaceri", zice stăpânul afacerii.
Dacă respiri pe instalaţia de îmbuteliere, o speli opt ore
La institut, apa se produce continuu, zi şi noapte, într-un turn înalt de 30 de metri care "munceşte" 8.000 de ore pe an, cu cinci angajaţi. E ca un imens cazan: se pompează apă normală de Bistriţa, urcă pe conducte până în vârf, este distilată, curăţată de deuteriu şi revine jos, în jet anemic, pe un furtunaş. Se pune în nişte containere din plastic alb, se ozonifică, se decontaminează, apoi merge în altă parte, la instalaţia de îmbuteliere. Asta e ca-n filmele SF, a costat 70.000 de euro - e un soi de vitrină perfect curată, cu comandă computerizată şi plină de tot soiul de ţevi, furtune şi orificii.
Vreo patru oameni îmbrăcaţi în alb, cu măşti, mişună concentraţi pe lângă ea.
Dacă respiră vreunul pe instalaţie, dacă strănută sau dacă lasă o amprentă pe anumite piese, trebuie spălată toată instalaţia! Iar spălarea durează opt ore. În alt birou se face analiză izotopică a apei, cu nişte aparate de o "tehnologie incredibilă"; nişte fire ultrasubţiri, de abia le vezi cu ochiul liber. Prin ele circulă tot felul de substanţe. Numai instalaţia asta a mai costat un milion de euro. Scump, dar merită. Căci "părinţii" apei vii sunt siguri că invenţia lor va salva multe vieţi, de aici încolo.
http://www.gandul.info/reportaj/apa-vie-o-minune-100-romaneasca-salveaza-vieti-intarzie-imbatranirea-5367972
APA VIE - mod de "preparare"
Pentru purificare prin inghet, se toarna apa care in prealabil a stat la temperatura camerei aproximativ 24 de ore (pentru eliminarea clorului si decantarea impuritatilor) intr-un vas pe care il lasam 2-3 ore la congelator (pina cind se formeaza deasupra o pojghita de gheata de 1-2 mm). Este bine ca deasupra vasului sa se puna o bucatica de carton. Se sparge apoi gheata, se strecoara apa prin tifon si se pune din nou la congelator, in acelasi vas, dupa ce, in prealabil, am aruncat pojghita de gheata de la suprafata sa si de pe peretii interiori. Studii de specialitate au confirmat ca aceasta gheata nu este altceva decit apa grea (deuteriu) congelata, vatamatoare pentru organism. Ea are punctul de inghetare superior apei obisnuite (in jur de +3 grade C). Cercetatorii spun ca in apa potabila din reteaua publica, deuteriul se gaseste in proportie de 150 mg la litru. Prin inghetare se elimina 70-80 la suta din cantitatea lui. Apa rezultata in urma strecurarii se lasa 4-5 ore la congelator, pina cind ingheata 2/3 din volumul ei. Apa care nu a inghetat se arunca, deoarece contine impuritati: azotati, fenoli, pesticide etc. Ele coboara punctul de inghetare la circa -3 grade C. Lasam apoi vasul la temperatura camerei, pina cind gheata se topeste, iar apa rezultata este pura, avind efecte curative.
Actiunea terapeutica a apei purificate se bazeaza pe proprietatile ei fluidifiante ale singelui si limfei, stimulente ale metabolismului, antitoxice, usor diuretice. Este indicata indeosebi in afectiuni cardiovasculare si hepatobiliare, precum si in toxemii si boli renale. (F.V.E.)
http://ciresarii.blogspot.ro/2008/07/apa-vie-mod-de-preparare.html
Apa vieţii, panaceul neştiut
Produsă industrial încă din anul 2000, „Apa vieţii” (ASD) continuă să fie motiv de dispută între specialiştii care o susţin şi cei care o contestă. Primii spun că studiile efectuate în ţară şi în străinătate indică faptul că acest produs micşorează multiplicarea celulelor canceroase până la blocare, dar stimulează şi germinaţia plantelor de cultură.
Totodată, apa-minune diminuează efectele iradierii la oameni, dar influenţează şi reproducerea industrială a păstrăvului. Iar plantele stropite cu această apă se dezvoltă mult mai rapid, crescând şi mai puternice. Însă farmaciştii şi oficialii Agenţiei Naţionale a Medicamentului nu au prea multă încredere în acest panaceu.
Cancerul pierde teren
ASD îşi arată de ani buni rezultatele în tratamentele medicale cele mai diverse, iar efectele cele mai palpabile sunt în domeniul oncologiei, spun unii medici. „Am avut - şi mai am - în tratament peste 30 de bolnavi cu tumori maligne. Am constatat o sporire impresionantă a supravieţuirii acestor bolnavi de cancer”, afirmă prof. dr. Trăilă Nicola, şeful Clinicii de chirurgie oncologică din cadrul Spitalului Municipal din Timişoara.
Mai ales tinerii ar răspunde foarte bine la tratamentul cu ASD. „Exemplul cel mai elocvent este o bolnavă în vârstă de 14 ani, care suferă de sarcom. Depistată acum aproape patru ani, boala ar fi răpus-o în maximum doi ani. Dar, pe lângă tratamentul cu citostatice, i s-a administrat şi ASD, zilnic. În momentul de faţă, fata se simte mult mai bine ca la începutul tratamentului, perioada de supravieţuire fiind demult depăşită, în cazul bolii sale”, a remarcat profesorul Nicola. În urma cercetărilor, s-a constatat că ASD ar avea efecte benefice şi în cazul bolnavilor cu diverse afecţiuni dermatologice, diabet zaharat şi alte maladii.
Farmaciştii se arată reticenţi
Nici până în momentul de faţă ASD nu este considerată un medicament, deşi, spun unii specialişti, efectele sale constatate sunt de multe ori mai bune decât cele ale unui tratament clasic. „Da, sunt de acord, medicina alternativă oferă diverse posibilităţi de vindecare, dar să nu uităm că şi efectul placebo funcţionează la fel de bine în 27% dintre cei trataţi cu cretă şi optimism”, este de părere prof. dr. farm. Dumitru Lupuleasa, preşedintele Colegiului Farmaciştilor.
„Între a reduce concentraţia de deuteriu prin consumul de ASD sau prin consumul de fructe şi legume proaspete, prefer a doua variantă”, precizează prof. Lupuleasa. „Chiar dacă această apă este folosită într-un anume tratament sau pentru un anume bolnav, ea nu poate fi considerată medicament”, atrage atenţia şi Daniel Boda, preşedintele Agenţiei Naţionale a Medicamentului.
„Apa imaculată”, produs industrial
ASD a început să fie produsă industrial acum nou ani şi este exportată mai ales în SUA, Japonia şi Ungaria. Numită şi „apa imaculată”, este un tip de apă din care s-a extras o bună parte din izotopul de hidrogen numit deuteriu.
„Concentraţia naturală în deuteriu a apei de pe scoarţa pamântului este situată între 144 şi 150 părţi per milionul de molecule (ppm). Adică la un milion de părţi de hidrogen coexistă 144-150 de părţi deuteriu. Mai simplu spus, apa pură de izvor are 144-150 ppm deuteriu. Noi tratăm această apă în mai multe etape şi o aducem la o concentraţie de 25 ppm deuteriu, rezultând «apa uşoară» sau apa sărăcită în deuteriu”, explică Gheorghe Tiţescu, doctor inginer specializat în chimie organică, de la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Criogenice şi Izotopice (ICSI) Râmnicu-Vâlcea.
REZULTATE
Opusul „apei grele”, favorizat de Ceauşescu
Dar nu ASD a fost scopul din care s-a născut staţia-pilot de la ICSI, în care este produsă. Acum 39 de ani, din ordinul fostului dictator, la Râmnicu- Vâlcea se năştea Uzina G, a cărei misiune iniţială era de a pune bazele producţiei de apă grea, care urma să fie fabricată apoi la Drobeta-Turnu-Se - verin. După ce s-a reuşit producerea de „apă grea”, Uzina G a devenit institut naţional de cercetări.
În 1978, a fost brevetată una dintre cele mai importante descoperiri: apa sărăcită în deuteriu, cunoscută în acea perioadă şi sub numele de „apa vie” sau apă ultrauşoară. Unul dintre primele efecte descoperite la ASD a fost cel anti-aging: apa sărăcită în deuteriu combate foarte bine stresul şi întârzie îmbătrânirea. În momentul de faţă, ASD este comercializată în farmacii sub numele de Qlarivia, având statut de supliment alimentar. O sticlă de 500 ml costă 15 lei. Datele distribuitorului, Mecro System SRL, indică un număr de câteva sute de cumpărători constanţi ai acestui produs dar şi de farmacii, clinici şi laboratoare. Sursa: Evenimentul zilei
Apa saracita in deuteriu (ASD) este rezultatul cercetarilor in domeniul separarii izotopilor desfasurate de-a lungul anilor de catre un colectiv de specialisti din cadrul INC-DTCI - I.C.S.I. Rm. Valcea.
ASD este o apa microbiologic pura, cu o concentratie izotopica aflata sub concentratia apei naturale. Procedeul de obtinere consta in distilarea continua sub vid a apei naturale pe coloane de separare de inalta performanta.
Procedeul asigura obtinerea unor categorii de ASD la concentratia izotopica dorita in domeniul 10 - 120 ppm D/(D+H), fiind protejat in tara prin brevetare. Totodata, procedeul de obtinere este in procedura de patentare internationala la WIPO Geneva, ceea ce se materializeaza in drepturi de autor pentru fiecare aplicatie ulterioara a brevetului respectiv (produse) si in al doilea rand in faptul ca nimeni nu mai poate sa foloseasca procedeul si/sau produsele derivate acestuia fara acordul titularului.
Cercetarile efectuate de institute specializate din tara si strainatate au evidentiat efecte bioactive de necontestat ale ASD asupra viului: cresterea reactivitatii vasculare, stimularea imunitatii, cresterea rezistentei animalelor la doze de radiatii subletale si letale, remisia liniilor celulare tumorale si a afectiunilor dermatologice.
QLARIVIA – Apa imaculată pentru starea ta de bine
QLARIVIA este o apă potabilă purificată cu conţinut scăzut de deuteriu de 25 părţi per milion (din un milion de molecule de apă, 25de molecule conţin deuteriu), de 6 ori mai mic decât al apei obişnuite care contine 150 părţi per milion (ppm) deuteriu.
Principalele beneficii ale consumului regulat de QLARIVIA sunt creşterea imunităţii organismului şi efectul anti-aging.
QLARIVIA nu este un medicament ci un supliment alimentar.
Veţi regăsi în QLARIVIA apa imaculata la obţinerea căreia s-a folosit tehnologia, pentru ca dumneavoastră să beneficiaţi de un produs unic care reinventează natura în forma ei originară. Cu milioane de ani în urmă apa era pură, neatinsă, mereu tânără, datorită conţinutului scăzut de deuteriu.
Cu QLARIVIA, apa potabilă cu conţinut scăzut de deuteriu, puteţi să atingeţi echilibrul primordial al vieţii.
Deuteriul şi apa cu conţinut scăzut de deuteriu
Deuteriul este un izotop stabil al hidrogenului cu masa atomica 2.
Concentraţia de deuteriu din organismul unui adult este de circa 120-140 ppm. Aparent nu este mult, însă, dacă vom compara această cantitate cu masa altor elemente vitale, se va observa că deuteriul este prezent în corpul uman într-o cantitate de şase ori mai mare decât calciul şi de zece ori mai mare decât magneziul.
Nu există niciun studiu care să ateste că deuteriul are o funcţie în organism, însă nenumărate alte studii indică faptul că o concentraţie scăzută de deuteriu în organism aduce importante beneficii pentru sănătate.
Apa cu conţinut scăzut de deuteriu – Indicaţii medicale
O serie de experimente efectuate pe organisme şi ţesuturi vii au demonstrat că folosirea apei cu conţinut scăzut de deuteriu poate avea efecte benefice deosebite. Astfel s-a constatat că apa cu conţinut scăzut de deuteriu influenţează procesul de diviziune celulară: cu cât conţinutul de deuteriu din apă este mai scăzut, cu atât mai mai mică este frecvenţa procesului de diviziune celulară, ceea ce înseamnă că îmbătrânirea organismului poate fi încetinită. Rezultate remarcabile au fost obţinute în studiile efectuate pe ţesuturi canceroase, în cercetarile legate de diabet şi de unele boli dermatologice precum psoriazisul. Apa cu conţinut scăzut de deuteriu poate reduce colesterolul, poate ajuta la recuperarea după accidente vasculare cerebrale, stimulează memoria, regenerează epiderma, îmbunătăţeşte somnul şi digestia, combate anxietatea, stresul, depresia şi acneea si poate creşte eficienţa medicamentelor.
După cercetari foarte laborioase şi îndelungate, un grup de cercetători romani a inventat o tehnologie unică de obtinere a apei cu conţinut scăzut de deuteriu. Invenţia a primit medalia de aur la Salonul de Inventică de la Bruxelles. Folosind această tehnologie, noi am creat QLARIVIA.
Ce gust are apa QLARIVIA?
Gustul apei QLARIVIA este similar cu cel al unei ape potabile de cea mai bună calitate.
Care este preţul?
Apa QLARIVIA este ambalată în sticle de 0.5 l, iar preţul unei sticle este de 15.5 lei.
De unde se poate cumpăra?
Apa QLARIVIA se poate comanda de la magazinul online www.drogheria.ro. De asemenea, este disponibilă în punctele proprii de desfacere ale MECRO SYSTEM din Bucureşti şi ale partenerilor săi la nivel naţional. Pentru a afla lista exactă a locaţiilor de unde puteţi procura QLARIVIA şi pentru mai multe informaţii vizitaţi site-ul: www.qlarivia.ro
" Apa sărăcită în deuteriu alungă cancerul, face să dispară psoriazisul şi întinereşte pielea" . Acesta este titlul articolului publicat in Jurnalul National si care prezinta particularitatile producerii apei saracite in deuteriu si beneficiile acesteia
Alina avea 13 ani când a ajuns la doctorul Nicola Trăilă. De doi ani, pielea ei era măcinată de cancer. Radiaţiile, curele cu citostatice o transformaseră într-o legumă şi-i atacau şi alte organe. În paralel cu tratamentul medicamentos, fata a început să bea în fiecare zi un soi de apă "cu gust şi care te face imediat să te simţi revigorat", după cum spune directorul Institutului de criogenie şi separări izotopice din Râmnicu-Vâlcea, Ioan Ştefănescu.
Au trecut de atunci cinci ani. Alina nu se abate de la regulă. Chiar şi mâncarea îi este preparată cu apa miraculoasă, iar cancerul său a ajuns să dispară treptat-treptat şi să-i elibereze trupul din strânsoarea morţii. "Imunitatea i-a crescut şi nici de infecţii nu a mai avut parte", spune bucuroasă mama Alinei. Profesorul Trăilă, şeful Clinicii de chirurgie oncologică din cadrul Spitalului Municipal din Timişoara, a cercetat îndelung problema apei sărăcite în deuteriu.
Teoria de la care a plecat a fost simplă. Iar raţionamentul înţelept: dacă s-a constatat că oamenii care locuiesc la înălţime şi care beau apă din gheţari (apă distilată) sunt mult mai sănătoşi, iar cancerul rareori se cuibăreşte în trupul lor înseamnă că, cu cât cantitatea de deuteriu din apă este mai mică, cu atât bolile, mai ales cancerul, stau la depărtare de om.
Aşa a observat ulterior cum pacienţii săi, odată hidrataţi cu apa pură, au început să scape de greaţă, de ameţeli, de slăbiciunea din corp, de febră, de frisoanele, de toate efectele adverse ale citostaticelor, "iar celulele canceroase nu mai erau lăsate să se dezvolte şi nici să se răspândească în organism. Folosim apa aceasta ca pe un mijloc adiţional tratamentului anticanceros. Apa pe care noi o luăm de la nivelul râului conţine deuteriu 155 părţi per milion. Dacă această cantitate scade până la 60, avem parte de nişte efecte terapeutice extraordinare, practic se împiedică apariţia bolilor canceroase. Cel mai bine însă ar fi ca această apă să fie consumată preventiv.
Studiile care s-au realizat pe şoareci au arătat că ei sunt mai vioi, că nu s-au mai îmbolnăvit de-ndată ce au băut această apă. La vârsta la care ei ar fi murit, încă mai puteau să procreeze. Durata lor de viaţă s-a dublat", explică medicul Trăilă.
"Pe la 10-12 ani, nivelul de deuteriu din organism este ideal. Cu cât înaintăm în vârstă, concentraţia creşte, elasticitatea membranei celulelor scade. Apa aceasta cu doar 25 părţi pe milion este taman bună pentru a preveni procesul de îmbătrânire. Dacă crestezi viţa-de-vie, din tulpină curge o sevă care conţine 60 părţi per milion. Părinţii ne vindecau ulciorul de la ochi spălându-ne cu acea apă.
Apa pe care noi o producem acum conţine de aproape trei ori mai puţin deuteriu faţă de seva viţei-de-vie. Imaginaţi-vă cât de pură şi cât de minunată este pentru organismul uman", spune Ioan Ştefănescu, directorul institutului. Lucrează aici de mai bine de 40 de ani. Recunoaşte că nu-i dimineaţă în care să nu bea apă purificată, iar trupul său a încetat de ani buni să se vaite de vreo boală.
Ideea de a lua la puricat bulele de apă a venit în urmă cu mai bine de două decenii, când specialiştii institutului au trebuit să producă o apă cu concentraţie mică în deuteriu, pentru scopuri pur industriale. "Iniţial, aici s-a produs «apă grea», apă cu un conţinut foarte mare de deuteriu. Cum apa grea are efecte distructive, ducând chiar la suprimarea vieţii, s-a emis ideea ca reversul ei, apa săracă în deuteriu, ar avea efecte total opuse.
Despre efectele sale curative cercetătorii nu au avut habar mult timp, până când un biolog ungur, Gabor Somlyai, a început să le care apa cu tonele şi să o vândă sub un alt nume decât cel românesc. Analizele din laborator s-au intensificat şi atunci a fost şi momentul în care s-au aflat şi efectele benefice asupra organismului.
La poarta institutului au început să bată din ce în ce mai mulţi oameni, medici interesaţi de apa pură. Întregul proces de producere a apei era costisitor, iar puterile slăbite ale Institutului au trebuit întărite de director prin găsirea de oameni care să dorească să investească în aparatură. Aşa a apărut Cristian Mladin, un inginer care a investit în această idee. Directorul i-a făcut transfer de brevet, iar acum partenerul său produce apa la institut şi o vinde peste tot în ţară şi în străinătate. "De la 80 de tone, cât producea institutul, acum s-a ajuns la peste 140. O dată cu acest transfer tehnologic, timp de 20 de ani, în buzunarul institutului va intra o sumă de bani de la investitor, fie că are profit, fie că nu. Din banii aceştia noi putem să ne continuăm munca de cercetare şi pe alte ramuri, cum ar fi amprentarea izotopică a băuturilor alcoolice", se mândreşte directorul Ştefănescu.
Minunea descoperită de români a fost premiată cu cinci medalii de aur şi trei de argint la saloanele de inventică de la Bruxelles, Geneva, Londra şi Budapesta. "Apa uşoară este fabricată în laborator şi noi suntem singurii care o producem legal, cu avizul Ministerului Sănătăţii", spune directorul institutului. Cu toate aceastea, ungurul Somlyai nu se sfieşte să cumpere în continuare tone de apă de la institut, să o îmbutelieze sub un alt nume şi să lase să se creadă că este produsă de el. Preţul unei sticle de jumătate de litru poate ajunge şi la 10 euro, în condiţiile în care în România se vinde cu mai puţin de 4 euro. La fel se întâmplă şi cu japonezii, chinezii, care ajung să vândă şi cu 60 de euro litrul.
"La conferinţa anuală de la Călimăneşti, unde s-a discutat şi despre apa sărăcită în deuteriu, au venit parteneri din mai toate ţările, inclusiv din Japonia şi China, care cumpăraseră în trecut apa aceasta. Chinezul a început să povestească faptul că de când foloseşte apa i-a crescut virilitatea, iar japonezul ne-a mărturisit că a scăpat de cancerul de stomac, după ce medicii îi mai dăduseră doar câteva luni de trăit.
A ajuns cel mai înfocat fan al acestei ape, ajunge chiar să se spele cu ea. A venit şi un cercetător de la NASA, a cumpărat peste 100 de litri pentru a aprofunda problema. În urma vizitei pe care ne-a făcut-o, cercetătorul a scris o serie de articole în care a specificat descoperirea făcută de noi şi efectele curative ale apei uşoare", povesteşte reprezentantul institutului şi ne pofteşte în camera de îmbuteliere a apei "vii", cum o numesc cei care o consumă.
Ne echipăm cu halate, bonete şi încălţări speciale. Păşim în încăperea unde angajaţii, pentru a intra, trebuie să facă duş înainte, să îşi schimbe hainele, să îşi pună mască la gură şi să aibă grijă ca nu cumva să iasă din sală decât după că se termină orele de lucru. "Odată ce ai pătruns în această «cameră curată», cum o numim noi, nu mai ai voie să ieşi în exterior. Dacă faci acest lucru, iar trebuie să te speli, să te dezinfectezi şi să te echipezi. Totul este steril. Există instalaţii de ozonificare şi de tratare cu ultraviolete. Apa vine din instalaţie, dintr-un turn uriaş, într-un vas tampon şi, înainte de a fi îmbuteliată, trece prin două filtre microbilogice, ca şi cum totul ar fi sub o pernă de ozon. După aceea, din fiecare lot luăm trei sticle la întâmplare şi le trimitem la Bucureşti pentru analize. Într-o zi, timp de opt ore, se îmbuteliază circa 4.000 de sticle. Instalaţia nu funcţionează continuu, ci în funcţie de cererea de apă", explică Andrei Doru, şeful secţiei, drumul apei din laborator pe masa clientului.
În urmă cu aproape 10 ani, directorul institutului a intrat în cabinetul profesorului Ioan Nedelcu de la Spitalul Militar din Bucureşti. "«Pune-o pe piele şi vezi ce se întâmplă», mi-a spus el şi mi-a întins o sticlă cu apă uşoară.
Efectele au fost miraculoase." De atunci, cazurile grele se psoriazis şi-au găsit rezolvare, iar crema creată special pentru a învinge vitiligo a ajuns să micşoreze de trei ori perioada de vindecare. "Un trandafir, dacă trăieşte în apă obişnuită, rezistă două-trei zile. Ţinut în apă vie, viaţa i se prelungeşte şi la 10 zile. Am creat o cremă antirid pe bază de apă sărăcită în deuteriu şi a extractului de venin de viperă de templu, având în proporţie de 80% efectul toxinei botulinice", spune profesorul Nedelcu.
Apa sărăcită în deuteriu, la fel ca şi produsele cosmetice realizate pe baza ei, sunt unice în România. Dar puţin cunoscute. În lipsa zecilor de mii de euro necesari promovării lor, cercetătorii, doctorii se chinuiesc din greu, cu credinţa că până la urmă munca lor nu este în zadar, atâta vreme cât mai există persoane care să bată la uşa lor şi să spună: "vă mulţumim!".
DEUTERIUL
Cercetătorii de la Institutul de criogenie din Râmnicu-Vâlcea au fost premiaţi cu aur la saloanele de inventică de la Bruxelles şi Budapesta
http://www.apasaracitaindeuteriu.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu