Depresia sau anemia, tratate cu o banana.
11 indicatii medicale pentru fructul tropical
Bananele contin trei zaharide naturale - zaharoza, fructoza si
glucoza, combinate cu fibre. O banana va poate da o doza instantanee si
substantiala de energie.
Cercetarile au dovedit ca doar doua banane contin suficienta energie
pentru un antrenament sustinut, de 90 de minute. Din acest motiv,
fructul galben este si cel mai apreciat de sportivi.
Acesta nu este singurul avantaj al bananelor, care pot ameliora sau preveni o serie de boli si afectiuni, motiv pentru care sunt o necesitate in dieta noastra zilnica, informeaza worldobserveronline.com.
1. Depresia
Conform unui studiu recent, realizat de MIND, printre bolnavii de depresie, multi dintre acestia au declarat ca s-au simtit mai bine dupa ce au mancat o banana. Bananele contin triptofan, o proteina pe care organismul o transforma in seritonina, o substanta care induce relaxarea si imbunatateste starea de spirit.
Vitamina B6 regleaza nivelul de gucoza din sange, cu efecte directe asupra starii de spirit.
2. Anemia
Deoarece sunt bogate in fier, bananele stimuleaza productia de hemoglobina in sange, asa ca sunt recomandate in cazul persoanelor anemice. Continutul ridicat de potasiu, dar scazut in sare, face ca bananele sa fie ideale pentru stabilizarea tensiunii sanguine. In Statele Unite, Administratia pentru Medicamente si Alimente a recunoscut capacitatea fructului de a reduce riscul de tensiune cardiaca si de infarct.
3. Capacitatea de concentrare
Doua sute de elevi de la o scoala britanica au participat la un studiu pe aceasta tema. Ei au primit banane la micul dejun, in pauza si la pranz, pentru a le stimula creierul. Cercetarea a aratat ca bananele ii pot face pe elevi mai atenti si mai concentrati.
4. Constipatia
Bogata in fibre, banana poate normaliza activitatea intestinala, rezolvand problema fara ajutorul laxativelor.
5. Mahmureala
unul dintre cele mai rapide leacuri pentru mahmureala este un shake cu lapte, miere si banane. Banana calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, creste nivelul scazut de zahar din sange, in timp de laptele hidrateaza organismul.
6.Aciditatea gastrica
Bananele au un efect natural antiacid, asa ca este recomandata persoanelor care sufera de aciditate gastrica.
7.Greturile matinale
O banana intre mese tine nivelul de zaharuri din sange sus si elimina greturile matinale.
8. Muscaturile de tantari
in locul lotiunii impotriva tantarilor, folositi interiorul cojii de banana. Aceasta va reduce umflatura si iritarea.
10. Nervii
Bananele sunt bogate in vitamina B si pot calma sistemul nervos. Un studiu realizat la Institutul de Psihologie din Austria a aratat ca stresul la munca duce la excesul de alimente nesanatoase, precum ciocolata sau cipsurile. Cercetatorii au descoperit ca cei mai obezi pacienti erau, de obicei, aceia care aveau cele mai stresante slujbe. Raportul a concluzionat ca, pentru a evita alimentele nesanatoase, trebuie sa controlam nivelul de zahar din sange, printr-o gustare bogata in carbohidrati.
11. Ulcere
Banana este folosita ca un aliment de dieta, pentru afectiunile intestinale, datorita texturii sale moi. Este singurul fruct care poate fi mancat in stare naturala, de pacientii in stare cronica sau mai grava. Neutralizeaza aciditatea excesiva si reduce iritarea mucoasei stomacului.
Bananele, in cifre
Comparativ cu un mar, o banana are de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A, de cinci ori mai mult fier si de doua ori mai multe vitamine si minerale.
Acesta nu este singurul avantaj al bananelor, care pot ameliora sau preveni o serie de boli si afectiuni, motiv pentru care sunt o necesitate in dieta noastra zilnica, informeaza worldobserveronline.com.
1. Depresia
Conform unui studiu recent, realizat de MIND, printre bolnavii de depresie, multi dintre acestia au declarat ca s-au simtit mai bine dupa ce au mancat o banana. Bananele contin triptofan, o proteina pe care organismul o transforma in seritonina, o substanta care induce relaxarea si imbunatateste starea de spirit.
Vitamina B6 regleaza nivelul de gucoza din sange, cu efecte directe asupra starii de spirit.
Deoarece sunt bogate in fier, bananele stimuleaza productia de hemoglobina in sange, asa ca sunt recomandate in cazul persoanelor anemice. Continutul ridicat de potasiu, dar scazut in sare, face ca bananele sa fie ideale pentru stabilizarea tensiunii sanguine. In Statele Unite, Administratia pentru Medicamente si Alimente a recunoscut capacitatea fructului de a reduce riscul de tensiune cardiaca si de infarct.
3. Capacitatea de concentrare
Doua sute de elevi de la o scoala britanica au participat la un studiu pe aceasta tema. Ei au primit banane la micul dejun, in pauza si la pranz, pentru a le stimula creierul. Cercetarea a aratat ca bananele ii pot face pe elevi mai atenti si mai concentrati.
4. Constipatia
Bogata in fibre, banana poate normaliza activitatea intestinala, rezolvand problema fara ajutorul laxativelor.
unul dintre cele mai rapide leacuri pentru mahmureala este un shake cu lapte, miere si banane. Banana calmeaza stomacul si, cu ajutorul mierii, creste nivelul scazut de zahar din sange, in timp de laptele hidrateaza organismul.
6.Aciditatea gastrica
Bananele au un efect natural antiacid, asa ca este recomandata persoanelor care sufera de aciditate gastrica.
7.Greturile matinale
O banana intre mese tine nivelul de zaharuri din sange sus si elimina greturile matinale.
8. Muscaturile de tantari
in locul lotiunii impotriva tantarilor, folositi interiorul cojii de banana. Aceasta va reduce umflatura si iritarea.
10. Nervii
Bananele sunt bogate in vitamina B si pot calma sistemul nervos. Un studiu realizat la Institutul de Psihologie din Austria a aratat ca stresul la munca duce la excesul de alimente nesanatoase, precum ciocolata sau cipsurile. Cercetatorii au descoperit ca cei mai obezi pacienti erau, de obicei, aceia care aveau cele mai stresante slujbe. Raportul a concluzionat ca, pentru a evita alimentele nesanatoase, trebuie sa controlam nivelul de zahar din sange, printr-o gustare bogata in carbohidrati.
11. Ulcere
Banana este folosita ca un aliment de dieta, pentru afectiunile intestinale, datorita texturii sale moi. Este singurul fruct care poate fi mancat in stare naturala, de pacientii in stare cronica sau mai grava. Neutralizeaza aciditatea excesiva si reduce iritarea mucoasei stomacului.
Bananele, in cifre
Comparativ cu un mar, o banana are de patru ori mai multe proteine, de doua ori mai multi carbohidrati, de trei ori mai mult fosfor, de cinci ori mai multa vitamina A, de cinci ori mai mult fier si de doua ori mai multe vitamine si minerale.
Sursa: worldobserveronline.com /
Vezi și
Minuni ale bananelor pentru sănătate
Banana conține o sursă de substanțe nutritive esențiale, este delicioasă și accesibilă ca preț,fiind una dintre cele mai consumate fructe din lume. Banana, cu denumirea științifică „Musa acuminata colla” , este cultivată pe scară largă în țările tropicale și subtropicale.
Beneficiile pentru sănătate ale bananelor
Potrivit Departamentului Agriculturii al Statelor Unite ale Americii, banana a fost votată ca fiind fructul preferat. Banana este cel mai mare tip de plantă erbacee adesea confundată cu un copac. Bananele conțin o mulțime de minerale și substanțe nutritive care ajută organismul să funcționeze corespunzător. Corpul nostru are nevoie de vitamine și substanțe nutritive pentru a-și atinge starea optimă.
Sursă de energie
Dacă sunteți în căutarea unui înlocuitor mai sănătos a batoanelor proteice sau shake-uri energizante, atunci vă uitați doar la banane. Acest lucru explică de ce jucătorii de sport mănâncă banane chiar înainte de joc. Nu numai că este naturală, ci este și mai sănătoasă decât alimentele și băuturile energizante procesate.
Dacă sunteți în căutarea unui înlocuitor mai sănătos a batoanelor proteice sau shake-uri energizante, atunci vă uitați doar la banane. Acest lucru explică de ce jucătorii de sport mănâncă banane chiar înainte de joc. Nu numai că este naturală, ci este și mai sănătoasă decât alimentele și băuturile energizante procesate.
Bogată în vitamina B6
B6 este un mineral important care produce hemoglobină care menține sângele curat și sănătos. B6 reglează, de asemenea, nivelul de zahăr din sânge. În plus, B6 este vital pentru că stimulează producția de anticorpi și defalcarea aminoacizilor pentru a întări sistemul imunitar al organismului.
B6 este un mineral important care produce hemoglobină care menține sângele curat și sănătos. B6 reglează, de asemenea, nivelul de zahăr din sânge. În plus, B6 este vital pentru că stimulează producția de anticorpi și defalcarea aminoacizilor pentru a întări sistemul imunitar al organismului.
Îmbunătățește sănătatea inimii
Banana are un conținut ridicat de fibre, potasiu, vitamina C si B6. Cheia pentru a obține o sănătate optimă a inimii este creșterea aportului de vitamina C și scăderea aportului de sodiu. Acest lucru va reduce șansele de a avea boli cardiovasculare. Studiile efectuate au concluzionat că aportul ridicat de potasiu scade riscul de accident vascular cerebral, afecțiuni cardiace, pietre la rinichi și multe altele.
Banana are un conținut ridicat de fibre, potasiu, vitamina C si B6. Cheia pentru a obține o sănătate optimă a inimii este creșterea aportului de vitamina C și scăderea aportului de sodiu. Acest lucru va reduce șansele de a avea boli cardiovasculare. Studiile efectuate au concluzionat că aportul ridicat de potasiu scade riscul de accident vascular cerebral, afecțiuni cardiace, pietre la rinichi și multe altele.
Tratament pentru diaree
Electrolitii, cum ar fi potasiu ajută la diminuarea efectelor diareei.
Electrolitii, cum ar fi potasiu ajută la diminuarea efectelor diareei.
Luptă împotriva cancerului
Fiind o sursa bună de vitamina C bananele pot ajuta la împiedicarea formării de radicali liberi care provoacă cancerul. Aportul ridicat de fibre din fructe și legume este asociat deseori cu un risc redus de cancer.
Fiind o sursa bună de vitamina C bananele pot ajuta la împiedicarea formării de radicali liberi care provoacă cancerul. Aportul ridicat de fibre din fructe și legume este asociat deseori cu un risc redus de cancer.
Iată câte beneficii are consumul de banane pentru sănătatea noastră.De aceea, în zilele noastre, nu veți întâmpina dificultăți la cumpărarea bananelor, deoarece acestea se găsesc pe o scară largă în aproape toate magazinele, chiar și în mini marketurile de la colțul blocului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu