sâmbătă, 1 februarie 2014

BUSUIOCUL - efect antireumatic

BUSUIOCUL, o adevarată plantă medicinală.
Cum să tratezi ARSURILE LA STOMAC cu busuioc




Busuiocul este o plantă originară din India, cunoscută și folosită încă din urmă cu trei milenii și care s-a bucurat de o răspândire rapidă în toată lumea. La indieni, despre busuioc se spune că este planta lui Krishna și a lui Vishnu, iar bunii hinduși nu se duc la culcare fără o rămurică de busuioc pusă pe piept, menită să îi ducă în timpul somnului pe tărâmurile paradisiace. La români și mai târziu la italieni, busuiocul era considerat iarba dragostei și a fertilității, înflorirea lui fiind celebrată prin serbări și prin adevărate ritualuri. La greci și în aproape toate țările creștin-ortodoxe, busuiocul are aproape aceleași semnificatii ca și în India, fiind considerat plantă sacră. Agheasma se face cu ajutorul busuiocului, și tot cu un buchet de busuioc se împrăștie apa sfântă, pentru alungarea Necuratului ori pentru sfințirea locurilor. De asemenea, busuiocul se pune la icoane, pentru a atrage protecția divină asupra casei și a ocupanților săi. Însa, dincolo de dimensiunea sa spirituală și magică, busuiocul mai are o calitate foarte importantă – aceea vindecătoare, de care ne ocupăm în continuare.

Vezi și


Schema de tratament pentru Covid-19


În medie, perioade necesară


dezvoltării unui vaccin este de 12-15 ani ?


Romania traiește , încă , din inertia bogățiilor


Scara de valori a societății romanești


Europa privită din viitor


Hrana vie


Planurile in derulare sunt o munca in progres


Destinatii uimitoare pe glob


Miracolul japonez- Drum


reconstruit în patru zile


Primarul care nu frură


Duda a pus mâna pe Casa


Regală


Nu poti multiplica bogatia


divizand-o !


Evolutia Laptop - Cântărea


5,44 kg


O Nouă Republică


A fi patriot nu e un merit, e o datorie.!


În vremea monarhiei, Țaranii romani reprezentau 90%


Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL


Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste


Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul


Fii propriul tău nutriționist


Maya ramane o civilizatie misterioasa


Slăbești daca esti motivat


Serbet de ciocolata


Set medical Covid necesar acasă


Medicament retras - folosit în diabet


Brexit-ul - Spaima Europei


Virusul Misterios


Inamicul numărul unu al


acumulatorilor


Sistemele solare - apă caldă


Economisirea energiei electrice


Hoțul de cărți


Aparitia starii de insolventa


TRUMP ESTE PRESEDINTE


Microbii din organismul uman


Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.


„Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”


Masca ce omoară virusul


O veste de Covid


Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil


Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea


Îndulcitorul care scade glicemia

Preparate din busuioc Pulberea Se obține prin măcinarea cu râșnița electrică de cafea a înflorescențelor de busuioc uscate, urmată, eventual, de o cernere prin sita pentru făină albă. O linguriță rasă de pulbere (aproximativ 1,5 g) se ține vreme de câteva minute sub limbă, după care se înghite cu apă. Se ia pe stomacul gol, de 3-4 ori pe zi.


Busuiocul nu este folosit doar la biserica sau pentru a da parfum mancarurilor gatite dupa retete italiene. Ar fi bine sa ai in bucatarie un ghivechi cu busuioc, pe care sa il folosesti pentru un ceai, dupa ce ai mancat copios.
Atunci cand esti balonata, foloseste ulei esential de busuioc.
Uleiul esential de busuioc se ia in canitate limitata, maximum 4 picaturi pe zi si este interzis femeilor insarcinate, care alapteaza si copiilor .
Uleiul esential de busuioc trateaza crampele si durerile musculare. El oxigeneaza sangele si il fluidizeaza, tonifiind corpul si atenuand oboseala musculara. Poti masa zonele afectate de crampe cu ulei esential de busuioc amestecat cu un alt ulei vegetal. Testeaza mixtura pe o mica portiune de piele, pentru a vedea daca nu ai alergie.

Busuiocul stimuleaza persoanele care au tendinta de a obosi repede. Dupa o masa copiasa, o infuzie cu busuioc te va ajuta sa nu te pleostesti si sa iti continui munca la parametri buni. Seara insa, busuiocul te va ajuta sa adormi mai usor, gratie actiunii sale antispasmodice. Dupa o zi stresanta, un ceai de busuioc te va ajuta sa te relaxezi si sa te odihnesti mai bine.





Balonari si arsuri la stomac
Uleiul esential de busuioc este un excelent tonic digestiv, folosit pentru balonare sau arsuri la stomac. Acest ulei este benefic si ficatului, stimuleaza secretia de bila si ajuta la digerarea grasimilor. Amesteca doua picaturi de ulei esential de busuioc cu putina miere si ulei de masline. Tine amestecul in gura pana se dizova, nu il inghiti rapid.
Poti face si o infuzie de busuioc. Pune intr-o cana cu apa fierbinte cateva frunze de busuioc si lasa la infuzat. Se vor pastra astfel principiile active ale plantei. Bea o cana de infuzie de busuioc dupa masa de pranz sau masa de seara, de 3-4 ori pe saptamana.
Uleiul esential de busuioc se ia in canitate limitata, maximum 4 picaturi pe zi si este interzis femeilor insarcinate, care alapteaza si copiilor.
Sursa http://www.obiectiv.info/busuiocul-o-adevarata-planta-medicinala-cum-sa-tratezi-arsurile-la-stomac-cu-busuioc_30760.html#sthash.PT3gs5Hk.dpuf

Sindromul oboselii cronice – se amestecă 4 linguri de pulbere fin măcinată de busuioc cu 12 linguri de miere și 4 linguri de polen proaspăt. Se administrează zilnic câte 4-6 lingurițe de amestec, în cure de 10 zile, urmate de alte 5 zile de pauză, după care tratamentul se poate relua. Este un remediu cu efecte complexe, care tonifiază sistemul nervos, are acțiune antidepresivă și care ajută la relaxarea și la refacerea rapidă din punct de vedere psihomental.

Infuzia de tei are efect antireumatic, expectorant si sedativ
Daca ti-e dor de vara si de aromele ei, prepara-ti un ceai de tei, pe care-l poti bea, impreuna cu familia, de la cel mai mic la cel mai varstnic membru, sau in caz de raceala.

Ceaiul de tei are efect sudorific, antiinflamator, diuretic, motiv pentru care se si recomanda persoanelor care sufera de reumatism, antispastic, emolient, antitermic si este un calmant general pe care poti sa-l folosesti cu incredere cand te supara stomacul pe fond de stres.

Ceaiul de tei se prepara turnand o cana de apa fiarta peste o lingura de planta uscata si maruntita. Se acopera vasul pentru cateva minute, atat cat lichidul sa capete o culoare aurie, apoi se strecoara. Se poate indulci cu zahar sau miere de albine, de regula, tot de tei, dar la fel de buna este si cea poliflora.

Florile de tei nu se fierb niciodata si nici nu se lasa la infuzat pana cand apa capata o culoare rosie-caramizie. Prepara-ti atat ceai cat bei o singura data. Lasat pe mai tarziu, chiar si fara floare, ceaiul de tei isi schimba culoarea, gustul si, bineinteles, si compozitia si astfel din prieten al sanatatii tale, iti poate deveni dusman.

In caz de raceala, ceaiul de flori de tei stimuleaza transpiratia, echilibrand astfel temperatura corpului, si ajuta la eliminarea secretiilor bronhice. Ca sa scapi repede de guturai, infuzia, in care poti sa adaugi si niste zeama de lamaie, se bea cat mai fierbinte. Daca te doare gatul, indiferent de ceai, nu-l bea fierbinte deoarece ti se irita gatul .

Cum sa profitam la maxim de plantele medicinale
Informatia inseamna un lucru pe jumatate bine facut. Toata lumea bea ceai, de placere sau la nevoie, in caz de boala, dar putini oameni stiu cum sa-l prepare, pentru a fi cat mai eficient. Iata, mai jos, cele mai cunoscute forme de pregatire a preparatelor din plante medicinale.

Infuzia, adica ceaiul de baut, se face din plante proaspete sau uscate. Se toarna o cana de apa clocotita peste o lingurita de planta, se acopera vasul si se lasa la infuzat, zece minute dupa care se strecoara si se bea in timp, pe parcursul a 10, 15 minute. Planta nu se fierbe niciodata. In caz de durere in gat, nu se bea ceaiul fierbinte deoarece irita gatul si mai tare si intarzie vindecarea. Infuzia pentru cataplasme, inhalatii si spalaturi se face la fel, doar ca se dubleaza cantitatea de planta.

Decoctul pentru spalaturi, bai si cataplasme se obtine din plante verzi si uscate. Peste o lingura de planta se toarna o cana de apa clocotita si amestecul se mai fierbe cinci, zece minute, apoi vasul se acopera si se lasa la infuzat zece minute. Se strecoara si se foloseste.

Maceratul se obtine din plante proaspete si uscate. O cana de apa la temperatura camerei se toarna peste o lingura de planta si se lasa 10, 12 ore, dupa care se strecoara si se foloseste, dupa recomandari, intern sau extern.

Pulberea se obtine din planta bine uscata si maruntita, macinata in rasnita electrica de cafea. Pulberea se pastreaza, de regula, la rece, in borcane de sticla, bine infiletate.


Busuiocul alunga insomniile, anxietatea si trateaza negii
Daca in Italia busuiocul, mai ales cel proaspat, este frecvent folosit in bucatarii pentru a condimenta sosurile si salatele, la noi, despre busuioc se stie doar ca este planta sfanta, de cult, folosita de preoti in biserica, si prea putini romani ii cunosc si calitatile terapeutice, care-l recomanda ca pe un adevarat medicament.

Infuzia de busuioc poape fi un excelent remediu pentru depresie si oboseala. Infuzia se prepara turnand o cana de apa clocotita peste doua lingurite de planta, uscata si maruntita. Se lasa vasul acoperit timp de zece minute, apoi se strecoara si ceaiul se bea cald, putin indulcit cu miere de albine, si aromat cu cateva picaturi de zeama de lamaie.

Plana care nu se fierbe niciodata

Planta nu se fierbe niciodata. Prepara atat ceai cat bei o singura data. Lasat pentru mai tarziu, ceaiul isi pierde culoarea, gustul, aroma si, evident, calitatile terapeutice. Timp de 20 de zile, bea cate doua cani de ceai pe zi, in insomnii, nervozitate, migrene, angina pectorala, in colici intestinale si balonari.

Busuiocul ajuta la oxigenarea celulara, indeparteaza anxietatea si inlatura oboseala. Infuzia de busuioc poate fi, de asemenea, folosita contra digestiei defectuoase, a balonarilor si ca ajutor pentru bila lenesa.

Apa de busuioc, care se prepara de seara, punand intr-un litru de apa plata sau de izvor trei crengute de busuioc, proaspete sau uscate, este un bun dezinfectant gastrointestinal si nu numai.


RĂȘINA de BRAD, antibiotic natural puternic



Rasina de brad se acumuleaza pe trunchiul bradului, acolo unde a suferit o leziune, ea avand rolul de a dezinfecta si cicatriza coaja pomului.

Rasina de brad actioneaza adesea ca un antibiotic foarte puternic impotriva unor bacterii precum Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Streptococcus mutans si Listeria monocytogenes.

Ce afecțiuni putem trata cu rășina de brad

Durerile de gat, amigdalitele, faringitele, esofagitele

Se mesteca si se suge o lingurita de rasina, lasand-o sa alunece cat mai incet pe gat. Tratamentul se face de 2-3 ori/zi. Se poate face si o gargara cu plamadeala de rasina in alcool;

Cancer la gat

Dimineata si seara se suge cate o bucatica de rasina, de marimea unei monede, dupa care nu se mananca nimic, vreme de o ora. Este un tratament cu rol adjuvant;

Infectiile urinare (cistitele) si cele de rinichi (nefritele) 

In aceste afectiuni, un tratament intern de cateva zile cu plamadeala in alcool de rasina de brad poate face minuni. Se ia o lingurita de preparat, diluata cu putina apa, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol. Daca vreti sa obtineti rezultate si mai bune, puneti la fiecare doza de plamadeala in alcool de rasina de brad cate o lingurita de tinctura de ienupar. Rezultatul va va uimi;

Arsuri si taieturi usoare 

Se aplica crema de rasina pe locul afectat de 2-3 ori pe zi. Daca exista riscul de infectie, atunci se aplica mai intai ca dezinfectant plamadeala in alcool;

Plagi care nu se inchid, luxatii si fracturi care se vindeca greu 

Pe entorse si luxatii se aplica comprese cu plamadeala de rasina de brad in alcool sau se face un masaj foarte usor, cu crema de rasina de brad. Prin acest tratament facut zilnic, vreme de cel putin o saptamana, perioada de vindecare se scurteaza considerabil. Mesterii populari care “indreapta oasele” recomanda ca, dupa tratament, sa se puna o compresa cu rasina in alcool, la 30 de minute dupa efectuarea tratamentului. Daca plagile nu se inchid, se pun comprese cu plamadeala de rasina de brad in alcool, vreme de 30-60 de minute, dupa care se lasa o perioada dubla de timp sa se zvante in aer liber;

Hemoroizi

Se aplica pe locul afectat, de doua ori pe zi, crema de rasina de brad;

Reumatism 

Se trateaza eficient prin bai fierbinti, partiale sau complete, facute in extract de cetini de brad. Imediat dupa baie, bolnavul este uns cu alifie de rasina de brad si i se da sa bea ceai fierbinte desoc cu maghiran;

Astenie, convalescenta, dureri musculare 

Se fac bai generale cu extract de cetini de brad, dupa care se fac si frectionari usoare cu crema de rasina de brad, pe talpi, pe maini, pe umeri;

Cum putem prepara rășina de brad pentru diverse afecțiuni

Tinctura. Se obtine amestecand un pahar (200 ml) de alcool alimentar tare, de 80-90 de grade, cu 3-4 linguri de rasina. Amestecul se pune intr-un borcan care se va inchide ermetic si se lasa minimum 3 zile intr-un loc caldut, agitandu-l periodic, asa incat rasina sa se dizolve cat mai bine. Apoi preparatul se filtreaza, iar tinctura rezultata se depoziteaza in sticlute care vor fi inchise ermetic. Tinctura de rasina de brad este un remediu cicatrizant, antiinfectios si antiinflamator comparabil cu propolisul, dar mult mai bine tolerat de catre organism.

Unguent. Se prepara din sapte linguri de untura, o lingura de rasina de brad cat mai curata si cate o lingurita de miere zaharisita si de ceara de albine. Mai intai se pune intr-un vas la foc mic untura si se lasa pana devine lichida, dupa care se adauga rasina si ceara, care se lasa pana se dizolve complet, dupa care se ia vasul de pe foc, se adauga mierea si se lasa la racit. Cat mai este cald, unguentul se toarna intr-un borcan, care va fi inchis si lasat in frigider, unde se poate pastra pana la trei luni.

Ulei cu rasina. Intr-un vas mai mare cu apa clocotita, tinuta pe foc mic, se pune un vas cu 100 ml (jumatate de pahar) de ulei de masline, care se lasa sa se incalzeasca. Dupa ce uleiul a devenit fierbinte, se pune o lingura de rasina si se amesteca bine pana se dizolva complet, dupa care se filtreaza, se lasa sa se raceasca si se pune intr-o sticla care va fi inchisa ermetic. Cu acest ulei se fac frictionari pentru combaterea afectiunilor respiratorii si se aplica pe arsuri de gravitate mica si pe contuzii, pentru o vindecare rapida.


Vezi Sursa AICI




Niciun comentariu: