luni, 8 octombrie 2012

Reguli necesare in alimentatie




Alimente pe care nu ar trebui să le consumați niciodată crude

Există multe alimente care pot fi consumate crude. De fapt, unele alimente ar trebui consumate în acest fel. Cu toate acestea, acest lucru nu este valabil pentru fiecare aliment din dieta noastră. Unele dintre acestea ar putea să nu aibă un gust la fel de bun crud, în timp ce altele ar putea fi dificil de digerat, iar altele ar putea chiar să ne omoare !

În această galerie, vă aducem o listă de alimente care ar trebui consumate mai degrabă gătite decât crude. Faceți clic pe pentru a afla totul despre ele.

Ați putea dori, de asemenea: Amenințarea nucleară: cele mai radioactive locuri de pe pământ .

Vezi sursa info AICI  ©Shutterstock


Alimentele de zi cu zi despre care nu știai că te pot ucide
În anumite situații specifice, ați putea muri consumând aceste alimente!
Potatoes, fasole, roșii, ton - ai crede că aceste produse alimentare de zi cu zi ar putea duce la moartea ta?!   Această galerie vă va face cu siguranță să vă regândiți lista de cumpărături alimentare. Faceți clic pentru o privire șocantă asupra alimentelor potențial letale.
Vezi sursa info AICI

Pornind de la principiul nu tot ce zboară se mănâncă, există o serie de alimente pe care chiar dacă le folosești în mod curent, nu știai că pot fi fatale. De cele mai multe ori diverse părți componente ale acestora determină anumite efecte adverse, inclusiv decesul. Care sunt acestea și din ce motiv pot fi otrăvitoare vei afla în acest articol.  

Copiii, mai ales când sunt mici, sunt curioși din fire. O parte importantă din procesul de învățare specific evoluției umane implică atingerea și introducerea diverselor obiecte direct în gură. Cei mici nu înțeleg, uneori că unele dintre acestea îi pot otrăvi, determinând consecințe dezastruoase (în termeni medicali este vorba despre otrăvire accidentală). Conform cercetărilor, cele mai multe cazuri de otrăvire accidentală apar la copiii cu vârsta mai mică de 3 ani. Din acest motiv poate multe dintre jucăriile cu părți mici includ specificația: nu sunt recomandate pentru copiii cu vârsta 0-3 ani.
Pentru început veți afla două alimente fatale pentru copii, la care mulți adulți nici măcar nu se gândesc:

Nicotina   Toată lumea știe că fumatul dăunează sănătății, însă ingerarea țigărilor, mai precis a unui muc de țigară poate fi extrem de periculoasă pentru un copil. Iată care sunt efectele cunoscute ale otrăvirii cu nicotină: greață, vărsături, tremur. În cazurile grave de otrăvire, copilul poate experimenta convulsii care determină spasme musculare, pierderea stării de conștiență, comportament straniu.

Sarea de masă   Există câte o solniță în fiecare gospodărie și, desigur, în toate restaurantele sau cafenelele. Trebuie să afli că o singură lingură de sare poate determina convulsii la un copil preșcolar, iar 2 linguri pot fi fatale. Această afecțiune poartă denumirea de hipernatremie din cauza ingestiei de sare. În cazul unei otrăviri grave, copilul poate experimenta convulsii, comă și chiar deces (otrăvire fatală cu sare).

Mărul   Proverbul conform căruia un măr pe zi ține doctorul departe este extrem de real. Asigură-te însă că eviți semințele. Acestea conțin cantități mici de cianură; dacă ingerezi mai multe (sunt necesare aproximativ 100g de semințe), te poți otrăvi.

Aloe vera  Această plantă este binecunoscută pentru proprietățile sale terapeutice. Este îndeosebi folosită în tratamentul arsurilor solare, gelul calmant din interiorul plantei fiind excelent pentru tot felul de arsuri. Trebuie să acorzi atenție carcasei plante deoarece conține un strat subțire de aloină, care este extrem de toxic.

Nucșoara Este folosită pentru a adăuga aromă deserturilor tale preferate de toamnă sau iarnă, dar atunci când o consumi în stare naturală, negătită, poate avea un efect halucinogen. Poate determina și convulsii, palpitații, greață, deshidratare și deces în funcție de cantitatea consumată (conține o substanță toxică denumită mirsticină). Au fost înregistrate cazuri de adolescenți care au folosit-o sub forma de drog recreațional, dar în mod evident poate fi periculoasă pentru sănătate, prin urmare nu trebuie să o consumi ca atare. 

Oleandru  Multe persoane sunt conștiente de faptul că oleandrul este otrăvitor. O singură frunză este suficient de toxică ca să ucidă un copil, prin urmare este bine să îi supraveghezi cu atenție pe cei mici când se joacă afară.

Frunze de rubarbă  Rubarba este un aliment delicios pentru a prepara tot felul de deserturi savuroase, dar frunzele sale sunt otrăvitoare și pot cauza probleme cu respirația, convulsii, insuficiență renală și în unele cazuri chiar decesul.

Ciupercile  Nu toate ciupercile sunt create la fel. Acesta este desigur cel mai cunoscut aliment care a condus la otrăviri accidentale. Află că ciupercile reprezintă topping-urile perfecte pentru paste sau pizza, dar unele specii conțin substanțe otrăvitoare ce pot ucide. Există aproximativ 100 de specii periculoase pentru oameni, cauzând simptome de la dureri de cap la convulsii sau chiar deces.

Ardeii iuți  Multe preparate delicioase rezultă din folosirea acestui condiment minunat, dar în cantitatea potrivită. Ardeii iuți sunt renumiți pentru căldura pe care o degajă; este de fapt vorba de substanța chimică care cauzează iuțeala (capsaicina) ce poate conduce la efecte toxice precum durere de stomac, mâncărime de piele și în cazuri extreme chiar deces. Pentru majoritatea oamenilor consumul de ardei iuți este doar puțin nociv, însă capsaicina trebuie consumată în mod cumpătat pentru a evita probleme de sănătate.

Cartofii  Cartofii au semințe și frunze otrăvitoare, dar chiar și astfel, otrăvirea cu cartofi este rară. Cele mai des întâlnite decese provin de la consumul de cartofi verzi sau ingerarea de ceai din frunze de cartofi deoarece conțin un nivel ridicat de otravă glycoalkaloid.

 Cireșele  Aveți grijă la semințele cireșelor care conțin otrăvitorul acid cianhidric.

Migdalele 

Aceste semințe (nu sunt nuci) sunt pline de beneficii, dar și potențial otrăvitoarele. Migdalele în forma lor crudă sunt pline de cianură. Trebuie să fie supuse unui tratament termic specializat pentru a îndepărta toxinele din compoziție. Există multe state, inclusiv SUA, unde sunt ilegale.

Fructele cu sâmbure

Cireșele, prunele, perele, piersicile și caisele sunt delicioase, dar trebuie să te ferești de semințele lor (precum și de scoarța sau frunzele acestora) deoarece conțin amigdalină, o substanță care produce cianură. În cantități mari poate conduce la amețeală și vărsături, crește tensiunea arterială, insuficiență renală, comă și chiar deces.

Fructele de soc

Cu toții adorăm fructele de pădure, dar socul, folosit în siropuri medicinale, sucuri și diverse băuturi poate determina deranjamente stomacale; trebuie evitate frunzele și tulpinile.

Uleiul de ricin

Uleiul de ricin provine de la planta cu boabe de ricin, plină cu otrava ricină. Asigură-te că uleiul pe care îl folosești respectă îndrumările de siguranță.

Peștele balon

Pielea și anumite organe ale acestui pește conțin o toxină extrem de otrăvitoare care poate paraliza un om și poate determina chiar decesul.

Fructul ackee

Acest fruct cu formă de pară trebuie să fie consumat în stare de copt perfect deoarece ocnține toxine fatale.

 Vezi sursa Info AICI



7 reguli pe care trebuie să le respecţi atunci când mănânci
Vrei să ai o digestie bună, să nu mai suferi de constipaţie, balonare sau arsuri la stomac? Respectă câteva dintre cele mai simple reguli de alimentaţie, recomandate de nutriţioniştii din întreaga lume.

Când este indicat să bem apă sau de ce nu este bine să mâncăm fructe imediat după masă? Sunt doar câteva dintre întrebările la care vei găsi răspuns în rândurile de mai jos. Aceste reguli elementare pot să te ajute în cazul în care te confrunţi cu tot felul de simptome deranjante pe care le întâlneşti după fiecare masă. Încearcă să îţi schimbi obiceiurile, astfel încât să îi dai o mână de ajutor sistemului digestiv, nicidecum să-i împiedici buna funcţionare. 

Iată care sunt cele mai importante reguli alimentare pe care trebuie să le reţii:
1. Apa nu se bea niciodată înainte, în timpul sau imediat după masă
Nu este bine că bei apă înainte, în timpul sau imediat ce ai terminat de mâncat, deoarece aceasta diluează sucurile gastrice şi va îngreuna foarte mult digestia. Apa se bea cu o oră înainte sau după masă, iar dacă simţi nevoie de ceva lichid după masă alege un ceai călduţ de muşeţel, mentă sau ghimbir. De asemenea, potrivit nutriţioniştilor este recomandat să bei apă dimineaţa imediat după ce te-ai trezit (numai apă la temperatura camerei sau călduţă), deoarece stimulează tranzitul intestinal. 

2. Fructele nu se mănâncă niciodată imediat după masă
Potrivit nutriţioniştilor, cel mai bun moment pentru a consuma fructele este dimineaţa pe stomacul gol sau la 2 ore după masă. Nu este recomandat să mănânci fructe imediat după masa de prânz sau seară, deoarece ele vor stangna în intestin până vei digera alimentele consumate. Acest lucru favorizează fermentarea lor, conducând la balonare şi gaze intestinale. 

3. Numai kiwi şi ananasul se pot consuma imediat după masă
Singurele fructe pe care le poţi consuma imediat după masă sunt kiwi şi ananasul proaspăt. Acestea conţin enzime care ajută digestia, uşurând întregul proces, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Vezi și 

  1. Schema de tratament pentru Covid-19

  2. În medie, perioade necesară

  3. dezvoltării unui vaccin este de 12-15 ani ?

  4. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor

  5. Scara de valori a societății romanești 

  6. Europa privită din viitor

  7. Hrana vie

  8. Planurile in derulare sunt o munca in progres 

  9. Destinatii uimitoare pe glob

  10. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  11. Primarul care nu frură



4. Nu asocia la aceeaşi masă mai mult de 3 grupe alimentare
Adică alege o garnitură simplă, felul principal şi o salată, nicidecum un amalgam de ingrediente şi sosuri grase. Dacă asociezi la aceeaşi masă alimente din mai multe grupe alimentare, digestia devine imposibilă, absorbţia substanţelor nutritive este îngreunată şi te vei confrunta cu probleme digestive (balonare, arsuri la stomac, indigestie, constipaţie, crampe, gaze intestinale), spune nutriţionistul Gillian McKeith în cartea sa "Hrană vie pentru sănătate". Limitează-te la mâncăruri cât mai simplu gătite şi fără exces de grăsime. De asemenea, este de preferat să consumi mai rar alimente prăjite, deoarece acestea îngreunează digestia. 

5. Nu consuma alimente fierbinţi
Ceaiurile, cafeaua sau ciorbele consumate atunci când sunt fierbinţi pot să distrugă enzimele digestive şi să rănească mucoasa gastrică. Este de preferat să le consumi calde. De asemenea, fereşte-te şi de alimentele foarte reci, deoarece acestea încetinesc activitatea enzimelor cu rol important în digestie. 

6. Alege porţiile mici
În general orice are dimensiunea palmei sau ce încape în pumnul tău poate să fie considerat o porţie recomandată pentru tine. Nu exagera cu mâncarea, ci alege alimente de calitate în porţii adecvate. Important este să te ridici de la masă cu o uşoară senzaţie de foame, nicidecum ghiftuită. 

7. Nu mânca nimic seara târziu
Oferă-i o pauză sistemului digestiv pentru a nu-l pune la treabă înainte de somn. Astfel, somnul tău va fi unul calitativ şi te vei trezi binedispusă dimineaţa. Dacă ai mâncat corect în timpul zilei, fără să exagerezi, te vei trezi dimineaţa cu o senzaţie uşoară de foame. Dacă nu simţi că îţi este foame, este de preferat să bei un pahar cu apă călduţă amestecată cu zeama de la o jumătate de lămâie, urmat de un smoothie verde. Vezi AICIcum poţi să le prepari. 

  1. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  2. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  3. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  4. O Nouă Republică

  5. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  6. În vremea monarhiei, Țaranii romani reprezentau 90% 

  7. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  8. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  9. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  10. Fii propriul tău nutriționist

  11. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  12. Slăbești daca esti motivat

  13. Serbet de ciocolata

  14. Set medical Covid necesar acasă

  15. Medicament retras - folosit în diabet

  16. Brexit-ul - Spaima Europei

  17. Virusul Misterios

  18. Inamicul numărul unu al

  19. acumulatorilor 

  20. Sistemele solare - apă caldă

  21. Economisirea energiei electrice

  22.  Hoțul de cărți

  23. Aparitia starii de insolventa

  24. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  25. Microbii din organismul uman

  26. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.   

  27. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  28. Masca ce omoară virusul    

  29.  O veste de Covid  

  30. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  31. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea 

  32. Îndulcitorul care scade glicemia

  33. VIRUSUL - SPAIMA OMENIRII

Niciun comentariu: