Alimente pe care nu ar trebui să le consumați niciodată crude
Există multe alimente care pot fi consumate crude. De fapt, unele alimente ar trebui consumate în acest fel. Cu toate acestea, acest lucru nu este valabil pentru fiecare aliment din dieta noastră. Unele dintre acestea ar putea să nu aibă un gust la fel de bun crud, în timp ce altele ar putea fi dificil de digerat, iar altele ar putea chiar să ne omoare !
În această galerie, vă aducem o listă de alimente care ar trebui consumate mai degrabă gătite decât crude. Faceți clic pe pentru a afla totul despre ele.
Ați putea dori, de asemenea: Amenințarea nucleară: cele mai radioactive locuri de pe pământ .
Vezi sursa info AICI ©Shutterstock
Alimentele de zi cu zi despre care nu știai că te pot ucide
În anumite situații specifice, ați putea muri consumând aceste alimente!
Pornind de la principiul nu tot ce zboară se mănâncă, există o serie de alimente pe care chiar dacă le folosești în mod curent, nu știai că pot fi fatale. De cele mai multe ori diverse părți componente ale acestora determină anumite efecte adverse, inclusiv decesul. Care sunt acestea și din ce motiv pot fi otrăvitoare vei afla în acest articol.
Pentru început veți afla două alimente fatale pentru copii, la care mulți adulți nici măcar nu se gândesc:
Nicotina Toată lumea știe că fumatul dăunează sănătății, însă ingerarea țigărilor, mai precis a unui muc de țigară poate fi extrem de periculoasă pentru un copil. Iată care sunt efectele cunoscute ale otrăvirii cu nicotină: greață, vărsături, tremur. În cazurile grave de otrăvire, copilul poate experimenta convulsii care determină spasme musculare, pierderea stării de conștiență, comportament straniu.
Sarea de masă Există câte o solniță în fiecare gospodărie și, desigur, în toate restaurantele sau cafenelele. Trebuie să afli că o singură lingură de sare poate determina convulsii la un copil preșcolar, iar 2 linguri pot fi fatale. Această afecțiune poartă denumirea de hipernatremie din cauza ingestiei de sare. În cazul unei otrăviri grave, copilul poate experimenta convulsii, comă și chiar deces (otrăvire fatală cu sare).
Mărul Proverbul conform căruia un măr pe zi ține doctorul departe este extrem de real. Asigură-te însă că eviți semințele. Acestea conțin cantități mici de cianură; dacă ingerezi mai multe (sunt necesare aproximativ 100g de semințe), te poți otrăvi.
Aloe vera Această plantă este binecunoscută pentru proprietățile sale terapeutice. Este îndeosebi folosită în tratamentul arsurilor solare, gelul calmant din interiorul plantei fiind excelent pentru tot felul de arsuri. Trebuie să acorzi atenție carcasei plante deoarece conține un strat subțire de aloină, care este extrem de toxic.
Nucșoara Este folosită pentru a adăuga aromă deserturilor tale preferate de toamnă sau iarnă, dar atunci când o consumi în stare naturală, negătită, poate avea un efect halucinogen. Poate determina și convulsii, palpitații, greață, deshidratare și deces în funcție de cantitatea consumată (conține o substanță toxică denumită mirsticină). Au fost înregistrate cazuri de adolescenți care au folosit-o sub forma de drog recreațional, dar în mod evident poate fi periculoasă pentru sănătate, prin urmare nu trebuie să o consumi ca atare.
Oleandru Multe persoane sunt conștiente de faptul că oleandrul este otrăvitor. O singură frunză este suficient de toxică ca să ucidă un copil, prin urmare este bine să îi supraveghezi cu atenție pe cei mici când se joacă afară.
Frunze de rubarbă Rubarba este un aliment delicios pentru a prepara tot felul de deserturi savuroase, dar frunzele sale sunt otrăvitoare și pot cauza probleme cu respirația, convulsii, insuficiență renală și în unele cazuri chiar decesul.
Ciupercile Nu toate ciupercile sunt create la fel. Acesta este desigur cel mai cunoscut aliment care a condus la otrăviri accidentale. Află că ciupercile reprezintă topping-urile perfecte pentru paste sau pizza, dar unele specii conțin substanțe otrăvitoare ce pot ucide. Există aproximativ 100 de specii periculoase pentru oameni, cauzând simptome de la dureri de cap la convulsii sau chiar deces.
Ardeii iuți Multe preparate delicioase rezultă din folosirea acestui condiment minunat, dar în cantitatea potrivită. Ardeii iuți sunt renumiți pentru căldura pe care o degajă; este de fapt vorba de substanța chimică care cauzează iuțeala (capsaicina) ce poate conduce la efecte toxice precum durere de stomac, mâncărime de piele și în cazuri extreme chiar deces. Pentru majoritatea oamenilor consumul de ardei iuți este doar puțin nociv, însă capsaicina trebuie consumată în mod cumpătat pentru a evita probleme de sănătate.
Cartofii Cartofii au semințe și frunze otrăvitoare, dar chiar și astfel, otrăvirea cu cartofi este rară. Cele mai des întâlnite decese provin de la consumul de cartofi verzi sau ingerarea de ceai din frunze de cartofi deoarece conțin un nivel ridicat de otravă glycoalkaloid.
Cireșele Aveți grijă la semințele cireșelor care conțin otrăvitorul acid cianhidric.
Migdalele
Aceste semințe (nu sunt nuci) sunt pline de beneficii, dar și potențial otrăvitoarele. Migdalele în forma lor crudă sunt pline de cianură. Trebuie să fie supuse unui tratament termic specializat pentru a îndepărta toxinele din compoziție. Există multe state, inclusiv SUA, unde sunt ilegale.Fructele cu sâmbure
Cireșele, prunele, perele, piersicile și caisele sunt delicioase, dar trebuie să te ferești de semințele lor (precum și de scoarța sau frunzele acestora) deoarece conțin amigdalină, o substanță care produce cianură. În cantități mari poate conduce la amețeală și vărsături, crește tensiunea arterială, insuficiență renală, comă și chiar deces.Fructele de soc
Cu toții adorăm fructele de pădure, dar socul, folosit în siropuri medicinale, sucuri și diverse băuturi poate determina deranjamente stomacale; trebuie evitate frunzele și tulpinile.Uleiul de ricin
Uleiul de ricin provine de la planta cu boabe de ricin, plină cu otrava ricină. Asigură-te că uleiul pe care îl folosești respectă îndrumările de siguranță.Peștele balon
Pielea și anumite organe ale acestui pește conțin o toxină extrem de otrăvitoare care poate paraliza un om și poate determina chiar decesul.Fructul ackee
Acest fruct cu formă de pară trebuie să fie consumat în stare de copt perfect deoarece ocnține toxine fatale.
Vezi sursa Info AICI
Iată care sunt cele mai importante reguli alimentare pe care trebuie să le reţii:1. Apa nu se bea niciodată înainte, în timpul sau imediat după masă
Nu este bine că bei apă înainte, în timpul sau imediat ce ai terminat de mâncat, deoarece aceasta diluează sucurile gastrice şi va îngreuna foarte mult digestia. Apa se bea cu o oră înainte sau după masă, iar dacă simţi nevoie de ceva lichid după masă alege un ceai călduţ de muşeţel, mentă sau ghimbir. De asemenea, potrivit nutriţioniştilor este recomandat să bei apă dimineaţa imediat după ce te-ai trezit (numai apă la temperatura camerei sau călduţă), deoarece stimulează tranzitul intestinal.
2. Fructele nu se mănâncă niciodată imediat după masă
Potrivit nutriţioniştilor, cel mai bun moment pentru a consuma fructele este dimineaţa pe stomacul gol sau la 2 ore după masă. Nu este recomandat să mănânci fructe imediat după masa de prânz sau seară, deoarece ele vor stangna în intestin până vei digera alimentele consumate. Acest lucru favorizează fermentarea lor, conducând la balonare şi gaze intestinale.
3. Numai kiwi şi ananasul se pot consuma imediat după masă
Singurele fructe pe care le poţi consuma imediat după masă sunt kiwi şi ananasul proaspăt. Acestea conţin enzime care ajută digestia, uşurând întregul proces, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.
Vezi și
4. Nu asocia la aceeaşi masă mai mult de 3 grupe alimentare
Adică alege o garnitură simplă, felul principal şi o salată, nicidecum un amalgam de ingrediente şi sosuri grase. Dacă asociezi la aceeaşi masă alimente din mai multe grupe alimentare, digestia devine imposibilă, absorbţia substanţelor nutritive este îngreunată şi te vei confrunta cu probleme digestive (balonare, arsuri la stomac, indigestie, constipaţie, crampe, gaze intestinale), spune nutriţionistul Gillian McKeith în cartea sa "Hrană vie pentru sănătate". Limitează-te la mâncăruri cât mai simplu gătite şi fără exces de grăsime. De asemenea, este de preferat să consumi mai rar alimente prăjite, deoarece acestea îngreunează digestia.
5. Nu consuma alimente fierbinţi
Ceaiurile, cafeaua sau ciorbele consumate atunci când sunt fierbinţi pot să distrugă enzimele digestive şi să rănească mucoasa gastrică. Este de preferat să le consumi calde. De asemenea, fereşte-te şi de alimentele foarte reci, deoarece acestea încetinesc activitatea enzimelor cu rol important în digestie.
6. Alege porţiile mici
În general orice are dimensiunea palmei sau ce încape în pumnul tău poate să fie considerat o porţie recomandată pentru tine. Nu exagera cu mâncarea, ci alege alimente de calitate în porţii adecvate. Important este să te ridici de la masă cu o uşoară senzaţie de foame, nicidecum ghiftuită.
7. Nu mânca nimic seara târziu
Oferă-i o pauză sistemului digestiv pentru a nu-l pune la treabă înainte de somn. Astfel, somnul tău va fi unul calitativ şi te vei trezi binedispusă dimineaţa. Dacă ai mâncat corect în timpul zilei, fără să exagerezi, te vei trezi dimineaţa cu o senzaţie uşoară de foame. Dacă nu simţi că îţi este foame, este de preferat să bei un pahar cu apă călduţă amestecată cu zeama de la o jumătate de lămâie, urmat de un smoothie verde. Vezi AICIcum poţi să le prepari.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu