miercuri, 24 octombrie 2012

Psihosomatica bolilor





Boala este o atentionare – ne semnaleaza ca ne manifestam dizarmonios. Nu este o pedeapsa, ci o consecinta a faptelor si atitudinilor noastre. Ne oglindeste defectele, ne reflecta erorile. Ne pune fata in fata cu noi insine. Ne indeamna sa ne sesizam neajunsurile si sa ne mobilizam pentru a le transforma in calitati corespondente. De exemplu, teama este o caricatura a prudentei, mania o distorsiune a pasiunii, lenea o degradare a calmului. Boala nu este un dusman, ci, paradoxal, cel mai bun prieten, caci are curajul sa ne spuna verde in fata ce, unde si cum gresim. De aceea atitudinea de a o nega, de a o ignora ca si efect al unui stil de viata dizarmonios este contra-productiva. Aceasta atitudine poate avea ca rezultat camuflarea simtomelor si o falsa vindecare. Dusmanindu-ne boala, ne dusmanim pe noi, caci de multe ori in umbrele din noi se ascund energii puternice si profunde care asteapta sa fie manifestate plenar.
Boala ne semnaleaza instrainarea de sine. Nu o putem vindeca decat daca ne reimprietenim cu noi insine.
Boala este rodul unor convingeri false adanc inradacinate in fiinta celui bolnav. Atat de adanc incat ajung sa ia forme materiale si sa se manifeste la nivelul corpului fizic. In medicina holistica acest fenomen este numit somatizare. Esenta tratamentului consta in dobandirea luciditatii care permite descatusarea de aceste convingeri gresite, generatoare de atitudini si actiuni gresite. Insa, dincolo de aspectul teoretic, lupta este personala, experienta individuala este singura eliberatoare. Nici o filozofie, nici o doctrina, nici o persoana nu vor putea vreodata sa faca treaba pe care fiecare individ o are de facut pentru el. Armonia nu poate fi redobandita decat individual, prin informare si experienta directa, prin explorare si constientizare. Numai astfel procesul vindecarii devine o simpla chestiune de timp, cu singura conditie ca acest timp sa mai fie inca disponibil pentru persoana afectata (modificarile din planul fizic, deci leziunile morfologice, sa nu fie deosebit de severe, iar timpul necesar reversarii bolii sa nu fie mai mare decat poate duce pacientul).
Boala este consecinta unor rezonante distructive pe care cel bolnav le intretine avand falsa convingere ca este una cu ele. Acestea isi au originea in subsolul constintei, inaccesibil in mod obisnuit, dar perceptibil de catre oricine sub forma gandurilor si trairilor degradante. Acolo, in hrubele psihicului, mocnesc reprimate tendintele noastre ascunse, negate, condamnate, natura noastra primara pe care nu vrem sa o recunoastem din cauza prejudecatilor si a inhibitiilor rezultate din constrangerile sociale, familiale, religioase, politice, materiale, personale. Greseala esentiala pe care o comite cel susceptibil de boala este de a se confunda cu aceste manifestari psiho-mentale, de a se lasa cuprins cu totul de valtoarea lor, de a-si lasa claritatea constiintei inecata in mlastina.

Vezi și 

  1. Schema de tratament pentru Covid-19

  2. În medie, perioade necesară

  3. dezvoltării unui vaccin este de 12-15 ani ?

  4. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor

  5. Scara de valori a societății romanești 

  6. Europa privită din viitor

  7. Hrana vie

  8. Planurile in derulare sunt o munca in progres 

  9. Destinatii uimitoare pe glob

  10. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  11. Primarul care nu frură

  12. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  13. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  14. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  15. O Nouă Republică

  16. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  17. În vremea monarhiei, Țaranii romani reprezentau 90% 

  18. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  19. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  20. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  21. Fii propriul tău nutriționist

  22. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  23. Slăbești daca esti motivat

  24. Serbet de ciocolata

  25. Set medical Covid necesar acasă

  26. Medicament retras - folosit în diabet

  27. Brexit-ul - Spaima Europei

  28. Virusul Misterios

  29. Inamicul numărul unu al

  30. acumulatorilor 

  31. Sistemele solare - apă caldă

  32. Economisirea energiei electrice

  33.  Hoțul de cărți

  34. Aparitia starii de insolventa

  35. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  36. Microbii din organismul uman

  37. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.   

  38. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  39. Masca ce omoară virusul    

  40.  O veste de Covid  

  41. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  42. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea 

  43. Îndulcitorul care scade glicemia

  44. VIRUSUL - SPAIMA OMENIRII



Schema de tratament pentru Covid-19


În medie, perioade necesară


dezvoltării unui vaccin este de 12-15 ani ?


Romania traiește , încă , din inertia bogățiilor


Scara de valori a societății romanești


Europa privită din viitor


Hrana vie


Planurile in derulare sunt o munca in progres


Destinatii uimitoare pe glob


Miracolul japonez- Drum


reconstruit în patru zile


Primarul care nu frură


Duda a pus mâna pe Casa


Regală


Nu poti multiplica bogatia


divizand-o !


Evolutia Laptop - Cântărea


5,44 kg


O Nouă Republică


A fi patriot nu e un merit, e o datorie.!


În vremea monarhiei, Țaranii romani reprezentau 90%


Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL


Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste


Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul


Fii propriul tău nutriționist


Maya ramane o civilizatie misterioasa


Slăbești daca esti motivat


Serbet de ciocolata


Set medical Covid necesar acasă


Medicament retras - folosit în diabet


Brexit-ul - Spaima Europei


Virusul Misterios


Inamicul numărul unu al


acumulatorilor


Sistemele solare - apă caldă


Economisirea energiei electrice


Hoțul de cărți


Aparitia starii de insolventa


TRUMP ESTE PRESEDINTE


Microbii din organismul uman


Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.


„Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”


Masca ce omoară virusul


O veste de Covid


Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil


Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea


Îndulcitorul care scade glicemia
Multi oameni adopta trairi si ganduri precum “sunt terminat de nervi”, “sunt verde de invidie”, “mi-e frica de mor”, “mi-e lene de pic” deoarece considera ca asa este firesc – precum in cazul copiilor care ii imita pe cei mari si invata ca trebuie sa fie suparati, agitati, crispati, frustrati, etc. Adoptate initial in mod superficial, tiparele comportamentale devin cu timpul personalitatea omului adult si problema lui cea mai mare.
Boala are ca substrat ignoranta. Un om bolnav isi este siesi strain. Aceasta instrainare poate avea grade variate si se poate referi la diferite aspecte ale fiintei umane. Cea mai severa instrainare va genera si boala cea mai severa (si cea mai greu vindecabila). In acest sens, psihozele si mai ales schizofrenia, sunt considerate in medicina naturala bolile cele mai grave, chiar daca ele nu se asociaza cu modificari vizibile la nivelul corpului fizic. Practic, aceasta fata nevazuta a existentei noastre numita viata interioara face in cele din urma diferenta dintre sanatate si boala, dintre fericire si mizerie, dintre bucuria prezentului si toate conditionarile noastre. Menirea remediilor naturale este aceea de a cataliza procesul de patrundere, lamurire si prefacere interioara, de a directiona efortul launtric, de a-i da coerenta si focalizare. Este o iluzie sa consideram ca simpla administrare a unui remediu exterior sau a altuia poate elimina complet si permanent o anumita suferinta.
Diferitele manifestari patologice sunt o expresie a armoniei universale, in particular a legii actiunii si reactiunii. Simplul fapt de a folosi niste plante, cristale, posturi, regimuri alimentare, diferite tehnici, nu ne anuleaza greselile si pornirile dizarmonioase. Desigur, unele procedee au efecte purificatoare profunde, la multiple niveluri, capabile sa aduca linistea si luciditatea necesare metamorfozarii launtrice. Efectele lor benefice sunt insa menite sa fie insotite intotdeauna de intelegerea trairilor inferioare care au generat boala. Acesta si este scopul final. Odata ce obiceiurile noastre dizarmonioase sunt aduse in campul constintei, intelese si sublimate, toate formele de suferinta generate de acestea incep sa se topeasca de la sine. Pana sa iti dai seama ce se intampla, suferinta va fi disparut cu totul. In momentul cand transformarea s-a produs, boala inceteaza.
Abordarea psiho-somatica a vindecarii are ca premisa corelatia potrivit careiamanifestarile in plan psiho-emotional determina manifestarile in plan energetic, care determina la randul lor manifestarile in plan fizic. Asadar, problemele psiho-emotionale, neglijate, negate, reprimate ori incorect tratate vor constitui germenii viitoarelor dezechilibre la nivel energetic si, mai apoi, declansatorii feluritelor afectiuni in plan fizic. Tratarea efectelor grosiere (bolile propriu-zise), o deblocare energetica autentica si incursiunea cat se poate de serioasa si de constienta in tot ceea ce inseamna viata noastra interioara constituie premisele unei vindecari eficiente si durabile (chiar daca uneori lente).
Manifestarile dizarmonioasein plan psiho-emotional sunt evidente imediat, dezechilibrele produse de acestea in plan energetic au o latenta medie de aparitie si pot fi recunoscute atunci cand in corp apar dereglari functionale (adica desi nu exista leziuni la nivelul unor organe, acestea incep sa nu-si mai indeplineasca toate functiile in mod corespunzator), in timp ce manifestarile corespondente in plan fizic au un timp mult mai lung de instalare, devenind evidente dupa nenumarate trairi dizarmonioase in plan psiho-emotional si dupa indelungi disfunctionalitati la nivelul unor organe si sisteme. In aceasta faza – de manifestare fizica – apar leziunile organice iar boala poate fi deja depistata sub aspectul prezentei sale materiale in corp.



Cefaleea de tensiune se manifesta printr-o durere constanta sau senzatie de apasare la nivelul fruntii si tamplelor sau la nivelul cefei si gatului.
De obicei, cefaleea are o intensitate medie sau usoara si nu impiedica efectuarea activitatilor zilnice. Pot insa exista cazuri in care durerea este severa, continua sau intermitenta.
Acest tip de cefalee este comun si are tendinta de recurenta, in special in perioadele de stres. Episoadele de cefalee pot dura de la 30 de minute sau mai mult.
Durerile de cap pot diminua dupa administrarea de medicamente ce nu necesita prescriptie, ca antiinflamatoarele nesteriodiene (de genul ibuprofen sau aspirina).
In cazul in care durerile sunt severe poate fi necesara administrarea de medicamente cu reteta, de genul antidepresivelor, pentru a reduce frecventa si intensitatea durerilor.
De asemenea, pot fi incercate terapii complementare ca meditatia, pentru a diminua stresul si astfel vor fi prevenite durerile de cap.
Meditaţia reduce stresul şi transformă creierul la nivel biologic
Puterea gândului
Prin meditație ne putem elibera mintea de orice gând, sau cel puțin putem încerca să facem acest lucru. Meditaţia a fost folosită timp de secole în culturile umane din întreaga lume, în scop religios şi nu numai.
Chiar dacă meditaţia este în general binecunoscută pentru utilizarea sa în scop spiritual, un studiu recent al oamenilor de ştiinţă pare să indice faptul că meditația poate modifica creierul la nivel biologic.
Psihologul Dr. Robert Puff arată în Psychology Today că descrierile tehnicilor de meditație datează de cel puțin 3.000 de ani, unele manuscrise indiene datând din jurul anului 1.000 î.e.n. Cu toate acestea, meditaţia este o practică care pare să dateze dintr-un trecut mult mai îndepărtat. Există unele dovezi care sugerează că meditaţia era practicată în urmă cu 5.000 de ani.
Chiar dacă data exactă când oamenii au început să mediteze se pierde în negura timpului, știm că de la sfârșitul secolului al VI-lea î.e.n meditaţia a început cu adevărat să se răspândească la nivel global. Abia în secolul XX oamenii de știință au început să studieze impactul pe care îl are meditaţia asupra corpului uman, în special impactul pe care îl are aceasta asupra creierului uman.
Până în prezent au fost identificate o serie de utilizări medicale ale meditației. Cea mai evidentă utilizare este, probabil, reducerea stresului, această constatare fiind susținută de o multitudine de dovezi științifice. Într-un studiu publicat în revista Clinical Psychology Review cercetătorii de la Boston University şi de la Harvard Medical School au descoperit că meditaţia contribuie la diminuarea anxietăţii şi că aceasta îi ajută pe oameni să facă faţă situaţiilor stresante.
De asemenea, un alt studiu realizat în anul 2011 de Dr. Fadel Zeidan, profesor asistent de neurobiologie și anatomie la Wake Forest Baptist Medical Center, a evidenţiat faptul că meditația îi ajută pe oameni să facă față durerii fizice. Acest studiu a fost publicat în Journal of Neuroscience.
Transformarea creierului uman
Într-un studiu din anul 2015, care a fost publicat în Frontiers in Psyology, cercetătorii de la UCLA (University of California, Los Angeles) au descoperit că persoanele care meditează pe perioade lungi de timp au un volum de materie cenușie mai mare în creier decât persoanele care nu meditează. Cercetarea a analizat persoane care meditează, în medie, de 20 de ani. S-a constatat un efect pronunţat al meditaţiei asupra creierului acestor persoane, aşa cum afirmă autorul studiului, Florian Kurth:
„Ne-am așteptat la efecte minore și distincte, situate în unele regiuni cerebrale care anterior au fost asociate cu meditația. În schimb, ceea ce am observat a fost un efect generalizat al meditației care a cuprins regiuni din tot creierul”.
Aceste constatări sunt susţinute şi de alte studii. Astfel, într-un studiu din anul 2011, publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences şi condus de Yale University, oamenii de ştiinţă au descoperit că meditaţia scade activitatea neuronală în reţeaua cerebrală activată implicit DMN (default mode network) din creier. În această lucrare cercetătorii afirmă că această descoperire dezvăluie impactul biologic real al meditației și că aceasta ajută, de asemenea, la înţelegerea mecanismelor neuronale ale meditației.
Mai mult, Sara Lazar, un neurolog de la Massachusetts General Hospital şi Harvard Medical School a realizat recent un studiu în care a arătat că persoanele care meditează au mai multă substanță cenușie în cortexul frontal în comparaţie cu persoanele care nu meditează și, mai important, această materie cenușie rezistă mult mai bine împotriva efectelor îmbătrânirii.
Această descoperire este foarte importantă.
„Se cunoaşte faptul că cortexul nostru se micșorează pe măsură ce îmbătrânim, acesta fiind motivul pentru care capacităţile cognitive scad după o anumită vârstă. Cu toate acestea, am constatat că persoanele trecute de 50 de ani, care au meditat de-a lungul vieţii, au în această regiune a cortexului prefrontal aceeași cantitate de materie cenușie ca și persoanele de 25 de ani”, afirmă Lazar într-un interviu pentru Washington Post.
Cu alte cuvinte, ca urmare a transformărilor din creier, cei care meditează au șanse mai mari de a-și păstra memoria chiar şi la o vârstă înaintată. Lazar a arătat în studiul ei că efectele pozitive au fost obținute după numai 8 săptămâni de la începerea meditaţiei, în condiţiile unei durate medii de meditație de doar 27 de minute pe zi.


ANTIDEPRESIV este un produs natural recomandat pentru armonizarea stării psiho-emoţionale.
STĂRILE DEPRESIVE - Depresia este o problemă specifică vremurilor noastre, fiind una dintre cele mai des întâlnite din lume. Depresia este o tulburare a stării afective care persistă pe perioade îndelungate de timp, fiind manifestată prin apariţia unei stări de tristeţe sau pierdere a speranţei. Ea poate afecta atât femeile, cât şi bărbaţii, indiferent de vârstă şi de mediul în care trăiesc. Starea de depresie este însoţită de următoarele simptome: pierderea încrederii în sine, pierderea interesului pentru activităţile zilnice, dificultăţi în muncă şi în comunicare, pierderea bucuriei faţă de lucrurile care altădată erau plăcute şi interesante, sentimentul de inutilitate, dificultăţi de concentrare sau memorare, anxietate, stare de nelinişte, pierderea energiei, senzaţie de oboseală permanentă, anorexie sau bulimie.
Actiuni - Antidepresiv, anxiolitic, reglator psiho-emoţional, stimulent mental, antispastic; menţine nivelul optim de serotonină la nivelul creierului.
Contribuie la
- funcţionarea normală a sistemului nervos, prin armonizarea stării psiho-emoţionale,
- protejarea organismului împotriva stresului.
Indicatii - Se utilizează ca adjuvant în: depresie reactivă, depresie endogenă, depresie post-natală (când mama nu alăptează), tulburări afective de sezon, tulburări anxioase, atacuri de panică.
Contraindicatii - Sarcină, alăptare, alergie la oricare dintre componentele produsului, intoleranţă la lactoză.
Forma de prezentare: 60 comprimate
Administrare - Adulţi: câte 2 comprimate de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.
Tineri între 15 şi 18 ani: câte 1 comprimat de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea mesei.
Copii sub 14 ani: cu avizul medicului.
Comprimatele se înghit cu apă sau se sfărâmă în gură (absorbţia substanţelor bioactive este mult mai rapidă). În caz de dificultate la înghiţire, comprimatele se pot rupe în două.
Ingrediente - Ingrediente/comprimat: celuloză microcristalină, roiniţă (Melissa officinalis) - părţi aeriene (100 mg); lactoză monohidrat; angelică (Angelica archangelica) - rădăcini (50 mg); armurariu (Silybum marianum) - fructe (50 mg); busuioc (Ocimum basilicum) - frunze (50 mg); calomfir (Chrysanthemum balsamita) - părţi aeriene (50 mg); scorţişoară (Cinnamomum cassia) - extract hidroalcoolic 10:1 (50 mg); cacao (Theobroma cacao) - fructe (35 mg); fenicul (Foeniculum vulgare) - fructe (35 mg); mentă (Mentha piperita) - frunze (35 mg); sunătoare (Hypericum perforatum) - flori (35 mg); dioxid de siliciu coloidal; ulei esenţial de ylang-ylang(Cananga odorata)(10 mg).
Care sunt acele antidepresive naturale, care pot face minuni? Iata despre ce este vorba:
– Omega 3. Nu este indicat doar pentru o stare de sanatate optima, va lupta chiar si impotriva depresiei. O echipa de cercetatori francezi a ajuns la aceasta concluzie. De fapt, EPA (unul dintre tipurile de omega 3) lupta impotriva depresiei. Se regaseste in special in pestele gras, asa ca este bine sa consumi macar de 2 ori pe saptamana, pentru efecte optime. Desigur, poti lua si sub forma de capsula, daca nu esti amatoare de peste
– Griffonia. Te simti mereu trista si plictisita? Incearca sa combati aceste efecte si cu ajutorul acestei plante africane. Face parte dintre acele antidepresive naturale datorita continului de triptofan continut. Acesta va ajuta organismul sa produca mai multa serotonina, asa ca dispozitia ta va fi automat mai buna. In general oamenii cu un nivel scazut de serotonina sufera din pricina depresiei. Efectele se vor simti in cateva zile, cauta la plafar aceste capsule eficace
– uleiurile esentiale. Nu sunt placute doar datorita mirosului, au si efecte benefice in depresiile usoare. Asa ca de acum incolo foloseste mai des ulei de lavanda, portocala, busuioc sau musetel. Pune cateva picaturi atunci cand faci dus si maseaza-ti usor pielea
sunatoarea. Recunoscuta ca face parte din familia acelor antidepresive naturale. Pana si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a recunoscut oficial acest aspect, asa ca include-o in regimul tau de viata. Atentie, aceasta poate cauza efecte secundare atunci cand iei contraceptive sau anticoagulante. Cel mai bine ar fi sa ceri parerea unui medic inainte
– expunerea la soare. Vitamina D joaca un rol foarte important atunci cand vine vorba de starea de spirit. Asa ca nu omite sa te expui la soare macar 30 de minute pe zi. Ideal ar fi sa faci o plimbare dimineata, atunci cand soarele este cu adevarat sanatos
– ia-ti un animal de companie. Face minuni in aceste cazuri si animalele sunt fara doar si poate antidepresive naturale. Fie ca este vorba despre o pisica sau un catel, ramane la latitudinea ta. Ambele sunt recunoscute pentru capacitatile lor de a te ajuta, in acest sens
Antidepresive naturale – stimularea magnetica
O metoda mult mai buna decat medicamentele care iti pot afecta intregul organism. Ce presupune aceasta stimulare magnetica? Ei bine, este vorba despre dirijarea campului magnetic spre capul pacientului, astfel incat sa fie stimulat influxul nervos intre neuroni. O metoda care se afla inca in faza de testare, dar se pare ca da rezultate in cazul depresiilor severe. Iar o sedinta nu ar trebui sa dureze mai mult de 15 minute.
Asa ca, dupa cum vezi exista si metode eficace de tratare a anxietatii si depresiei. Daca te mai simti trista sau depresiva, incearca aceste antidepresive naturale, pot face minuni.

Niciun comentariu: