joi, 18 octombrie 2012

Prevenirea imbatranirii prin Alimente


Cele mai bune 8 alimente pentru prevenirea imbatranirii

 De ce prevenirea imbatranirii? Fiindcă trebuie să ne păstrăm corpul – şi organismul în general – cât mai tânăr cu putinţă pentru o perioadă cât mai îndelungată, asa incat vă propunem o scurta listă cu alimente ce ajută in a ne menţine corpul frumos si sănătos!
Ca o regulă generală, pentru a preveni îmbătrânirea, încercați să țineți cât mai scăzut consumul de zahăr și de sare, scădeți aportul de calorii și de grăsimi saturate și creșteți aportul de fructe și legume proaspete, pește gras și cereale integrale.
Pe lângă aceste simple lucruri  , următoarele alimente sunt recunoscute pentru proprietățile lor de prevenire a imbatranirii și ar trebui să le includeți în mod regulat în dietele voastre:
 1. Avocado:
Avocado este bogat în vitamina E, care este un bine-cunoscut antioxidant – ce menține pielea sănătoasă și previne îmbătrânirea acesteia. De asemenea, este bogat în potasiu – ce previne retenția de lichide și a hipertensiunii arteriale. Acesta conține cantități mari de grăsimi sănătoase mono-saturate, ce ajută la reducerea nivelului de colesterol RĂU din organism.
 2. Fructe de Pădure:

Toate fructele de pădure - căpșuni, afine, mure și zmeura - sunt pline de fibre, vitamine, minerale și antioxidanți care ajută la prevenirea cancerului și a bolilor de inimă și previn îmbătrânirea.
 3. Legume Crucifere:

Toate legumele crucifere - varza, conopida, broccoli - conțin un puternic antioxidant care ajută la descompunerea estrogenilor din organism. Acesta protejează împotrivacancerului de sân, cancerului ovarian și a altor tipuri de cancer legate de estrogen. În plus, broccoli conține alți compuși care protejează împotriva cancerului în general și a bolilor de inimă.
 4. Tomate (roșii):
În general, consumul de tomate este benefic împotriva anumitor tipuri de cancer,degenerescenţă maculară și cataractă – și ajută la menținerea funcției mentale în timpul imbatranirii.
Tomatele conțin licopen, ce face parte din familia carotenoidelor și este de două ori mai puternic decât beta-carotenul.
Studii recente arată că licopenul reduce riscul cancerului de sân, pulmonar și de colon. Roșiile mai conțin și antioxidantul glutation - care stimulează funcția imunitară.
Trebuie remarcat faptul că roșiile sunt mai bine consumate fierte – deoarece căldura face antioxidanții prezenți în roșii mai ușor de procesat pentru organism.

Ce să mai citim? 

UVC, reușește să distrugăvirusurile în doar câteva secunde.

Virusul Misterios

Europa este o "cum ar fi pe care am moștenit-o"

Măsuri de maximă protecție

Sheme Electronice

Robotul ADN ar putea ucide celulele canceroase

SARS a fost o boală relativ rară; la sfârșitul epidemiei, în iunie 2003

Planet REBOOT



 5. Usturoi:

Usturoiul este una dintre cele mai vechi si cunoscute surse naturale de antioxidanti, deoarece este foarte bogat în aceștia.
Acești antioxidanți ajută la reducerea riscului bolilor de inimă, a multor forme de cancer și bineînțeles, la prevenirea imbatraniriiUsturoiulstimulează sistemul imunitar și protejează împotriva multor boli infecțioase.

 6. Ceai:
Ceaiul este, probabil, una dintre cele mai frecvent consumate băuturi din lume. El ajută la protejarea împotriva bolilor de inimă, cancerului, accidentelor vasculare și a multor altor boli.
Se credea că ceaiul verde conține cantități mai mari de antioxidanți decât ceaiul negru, dar studii recente au arătat că ambele sunt la fel de benefice.

 7. Spanac:

S-a constatat că spanacul protejează împotriva multor boli, inclusiv cancerul și bolile de inimă. Spanacul este util în special în prevenirea degenerescenţei maculare și pierderii vederii odată cu vârsta.
Acestea se datorează conținutului său de luteină - un puternic antioxidant găsit în spanac și este pigmentul principal în maculă.

 8. Morcovi:

După cum probabil știți, morcovii sunt bogați în beta-caroten – un antioxidant puternic cu un rol protector împotriva multor tipuri de cancer precum cancerul pulmonar, de sân, vezică urinară și esofagian, cât și a altor boli precum cele de inimă.
Ca și tomatele, morcovii sunt mai bine consumați fierți deoarece conțin antioxidanți mai ușor de procesat decât morcovii cruzi.

Niciun comentariu: