Alimente interzise in regimul indicat convalescentilor dupa hepatita epidemica
Grasimi: toate, cu exceptia untului si uleiului rafinat, in cantitate de maximum 40-50 d pe zi.
Oua: de rata, ochiuri prajite, omlete prajite, oua rascoapte, maioneza.
Brinzeturi: cascaval, brinzeturi fermentate.
Legume: fasole si mazare uscate, castraveti, varza sub alta forma decit cruda, vinete, ceapa, usturoi, ridichi, hrean, ardei.
Vezi și
Fructe: nuci, alune, arahide, migdale.
Dulciuri: ciocolata, creme de unt, aluat cald sau dospit, cu mult unt, cozonac, pateuri din foitaj, baclava, torturi cu crema, toate prjiturile cu grasime, inghetata de alune, de ciocolata.
Condimente: piper, boaia de ardei, mustar, hrean, ardei iute.
Bauturi: toate bauturile alcoolice (tuica, vin, bere, lichior), cafea naturala, cacao, sucuri fermentate.
Sunt interzise sosurile cu maioneza, cu rintas, condimente sau cu adaos de zeama de oase.
Prepararea salatelor pentru bolnavii de ficat
Pentru bolnavii de ficat este indicata salata de cruditati cu putin ulei
si zeama de lamiie, salata de sfecla coapta sau fiarta, de fasole verde
fiarta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu