duminică, 17 iunie 2012

Varza amelioreaza ulcerul gastric


Totodată, este singurul aliment de natură vegetală în care se găseşte vitamina B12 din belşug.
Varza murată este şi un bun probiotic, alimentul fiind ajutat în acest sens de acidul lactic, care acţionează ca un conservant.
În varza murată se găsesc aşa numitele „bacterii prietenoase”, care au rolul de a regla flora intestinală.
Consumul regulat de zeamă de varză murată poate ajuta la normalizarea digestiei, dar şi la prevenirea constipaţiei.
În plus, varza murată are proprietăţi antitumorale şi participă la prevenţia acestei patologii.
Pacinţii hipertensivi trebuie să o servească cu moderaţie sau să evite consumul de zeamă de varza murată.
De asemenea, cei care au fost diagnosticaţi cu o boală cronică de rinichi trebuie să evite consumul în exces.
Varza murată are însă numeroase beneficii. Le poţi descoperi şi tu, pe csid.ro.
Sursa : Varza murată, sănătate curată




Varza amelioreaza ulcerul gastric

Varza este un aliment de baza, cultivata de mai bine de 7 milenii in Europa. Inca din antichitate varza era foarte apreciata pentru proprietatile sale terapeutice, romanii considerand-o un panaceu universal.

“Inca din secolul al XVI-lea se cunoaste proprietatea de a ameliora ulcerul gastric“, precizeaza prof. dr. Ovidiu Bojor in volumul “Pledoarie pentru viata lunga“.
BENEFICII. Varza este bogata in vitamina U (protectoare a mucoasei gastrice) si vitamina K (antihemoragica), ceea ce face din acest aliment un remediu deosebit pentru gastritele hiperacide si ulcerul gastric. Sucul de varza are efecte antiparazitare contra oxiurilor si limbricilor. In privinta aparatului respirator, varza poate fi utilizata in bronsite, laringite, alte afectiuni ale cailor respiratorii si chiar in astm, sub forma de decoct pectoral. Cura de varza ajuta la resorbtia edemelor (umflaturi) datorita actiunii sale diuretice.
DEZINFECTANT GENERAL. “Varza este un dezinfectant general, cu efect indeosebi asupra germenilor Gram-negativi.“ Datorita proprietatilor decongestive, cicatrizante si antiseptice, frunzele de varza se folosesc pentru contuzii, plagi, chiar si pentru leziuni grave, cu procese cangrenoase, necroze. In plus, varza ajuta la regenerarea tesuturilor, fiind potrivita pentru tratarea ulcerelor varicoase, arteritelor, hemoroizilor, degeraturilor sau arsurilor. De asemenea, frunzele de varza sunt eficiente pentru calmarea durerilor musculare, a nevralgiilor reumatismale, ba chiar faciale si dentare. Pentru aplicatiile pe piele, frunzele se strivesc si se curata de nervura principala. Lotionarile cu suc proaspat de varza se utilizeaza contra acneei. (Steluta Indrei)

Un pahar de suc zilnic

Fitoterapia moderna ii recunoaste verzei o serie de proprietati care fac din ea un veritabil aliment-medicament. Se recomanda a se consuma aproximativ 300-400 de grame pe zi. Varza poate fi consumata ca atare, in salate de cruditati sau preparate culinare usoare. Se poate bea si cate un pahar de suc pe zi, intre mese. Varza are un continut glicemic foarte scazut, fiind recomandata ca aliment in dieta diabeticilor. Varza fiarta indelung are efecte antidiareice.

Niciun comentariu: