miercuri, 10 octombrie 2012

Sanatatea și Sistemul Imunitar

Sistemul limfatic

Sistemul limfatic ajuta organismul sa lupte impotriva agentilor infectiosi. Este alcatuit din urmatoarele elemente:
- limfa, un lichid translucid
- vase limfatice, transportoare ale limfei
- structuri si organe care contin tesut limfatic (organele limfatice sunt organe parenchimatoase alcatuite cu precadere din tesut limfoid)
- celule: limfocite, celule care apartin acum fagocitar mononuclear, granulocite si APC (celule prezentatoare de antigen).

Vitaminele naturale si sistemul imunitar

Limfa este responsabila de asigurare circulatiei in intregul organism a anumitor nutrienti indispensabili celulelor, precum lipidele, repartizarea limfocitelor si eliminarea rezidurilor celulare.La nivelul intestinului subtire, poarta denumirea de chil, avand un aspect laptos datorat absorbtiei grasimilor. Un adult are aproximativ 3 L de limfa in organism. Limfa este un lichid incolor alcatuit majoritar (95%) din apa si format din lichidul interstitial care este prezent in spatiile intercelulare. Tesutul limfatic este un tesut conjunctiv reticular specializat, avand in compoenenta sa un numar mare de limfocite. Acesta este inalnit cu predilectie la nivelul cailor respiratorii, in tubul digestiv, in ganglionii limfatici, splina, maduva osoasa rosie sa

Natura si Remediile

Reteaua de vase limfatice: Pentru a circula in organism, limfa foloseste o retea de vase paralele cu venele, al caror diametru creste progresiv . In functie de calibrul lor, se diferentiaza:
1. Capilare - sunt cele mai mici vase ale retelei limfatice, avand dimensiuni microscopice - sunt localizate in intreg organismul cu exceptia creierului, oaselor, fanerelor si ochilor. - reprezinta o cale de acces a lichidului interstitial dar si a proteinelor, bacteriilor, virusurilor, deseurilor celulare, celulelor cancerigene sa - sunt o extremitate „in fund de sac” si sunt prevazute cu numarul valve mici care impiedica refluxul limfei. 2. Vase colectoare - sunt formate din fuzionarea capilarelor - sunt analoage venelor

Tratamentul inimii fără operaţie

- se diferentiaza vase colectoare superficiale (insotesc venele omonine) si vase colectoare profunde: ale trunchiului, ale sistemului digestiv (insotesc arterele omonime).
3. Trunchiuri limfatice - sunt formate din fuzionarea vaselor colectoare mari.- se disting: a) trunchi lombar stang / drept, care dreneaza membrele inferioare, rinichii, glandele suprarenale, bazinul si peretele abdominale. b) trunchi intestinal: acesta dreneaza stomacul, pancreasul, intestinul, splina si o parte din ficat c) trunchiul bronho-mediastinal: stang / drept, dreneaza inima, peretele toracic si plamanii. d) trunchiul jugular: stang / drept, dreneaza capul si gatul e) trunchiul subclavicular: stang si drept, dreneaza membrele superioare. 4.

Încetinirea imbatrînirii

Limfatice de canal
- prin ajutorul trunchiurilor limfatice, limfa este colectată în două vase mari, numite:
a) canal toracic: are o lungime de aproximativ 40 cm și se formează nivelul vertebrelor lombare 2 printr-o dilatatie care poarta denumirea de cisterna Piquet .
- are traseu ascendent in torace, indreptandu-se catre baza gatului si varsandu-se apoi in vena subclaviculara stanga.
- dreneaza partea stanga a capului, gatului si toracelui, membrul superior stang si toate partilecorpului situate sub coaste.
b) canal limfatic drept are o lungime de aproximativ 1 cm si este localizat la baza gatului, varsandu-se in vena subclaviculara dreapta si in vena jugulara interna.
- dreneaza partea dreapta a capului, a gatului, toracelui si membrul superior drept.

Fii propriul tău nutriționist

Limfatice organele: a) timusul: este un organ limfoid primar si are o structura limfoepiteliala.Prezinta la exterior o capsula care trimite septuri care impart timusul in lobuli. Acestor lobuli li se descrie o zona periferica (corticala) si o zona centrala (medulara).In lobulul timic se gasesc timocite, care sunt precursori ai limfocitelor T. Timusul este sediul maturarii limfocitelor T care se produce in doua etape: selectia pozitiva (supravietuiesc celulele capabile sa recunoasca antigenele proprii organismului) si selectia negativa (supravietuiesc doar timocitele care nu reactioneaza impotriva propriilor antigene). b) ganglionii limfatici:

vasele limfatici merg catreganglionii limfatici. Acestia sunt structuri mici, avand forma de bob de fasole, cu lungimea de 1-25 mm.
Sunt in numar de aproximativ 600, dintre care o parte sunt ganglioni superficiali (cei mai voluminosi sunt localizati in regiuni inghinala, axilara, la nivelul gatului) si ganglioni profunzi (localizati la nivelul bazinului, plamanilor, de-a lungul aortei).
Rolul ganglionilor este de a filtra limfa, evitand in acest del patrunderea in sange si circularea in organism a bacteriilor, celulelor cancerigene si altor agenti infectiosi self sau non-self. De asemenea, ganglionii reprezintă centrul de producție și depozitare a limfocitelor, leucocitelor, monocitelor, toate acestea fiind implicate în aparatul imunitar a organismului.
Structural, ganglionii sunt alcatuiti dintr-o capsula conjunctiva la exterior, o zona medulara (situata central) si una corticala (situata periferic).
c) splina: este cel mai mare organ limfoid secundar din intregul organism. Splina prezinta la exterior o capsula care trimite septuri spre interior, care insa nu compartimenteaza organul.Splina este impartita in pulpa alba (teaca limfoida periarteriala si foliculi limfoizi splenici) si pulpa rosie (cordoane celulare Billroth) - splina nu are circulatie limfatica d) MALT (tesut limfoid asociat mucoaselor): este alcatuit din: - amigdale - placi Peyer - apendice

în principiu MALȚ e alcatuit dIN foliculi agregati secundari, în submucoasa localizati tractului digestiv, aparat respirator si urogenitala.

Vezi Sursa Vezi Sur

Sistemul limfatic este o componentă importantă a sistemului natural de apărare al organismului împotriva bolilor. Contribuie la transportul lichidelor și altor substanțe în organism, printre care celulele sangvine albe.

Vreau să știi mai multe despre domeniul limfatic

Toată lumea știe că avem sânge în organism, deoarece atunci când nu tăiem, curge din rană. Dar nu toată lumea știe că avem un al doilea sistem circulator care se numește fondul limfatic.
Acest sistem conține un fluid aproape limpede, denumit limfă, care circulă în organism prin vase limfatice de dimensiuni diferite. Distruge și îndepărtează „invadatorii" precum virusurile și bacteriile din organism. Este o componentă importantă a sistemului nostru natural de apărare - sistemul imunitar - și nu ajută să luptăm împotriva infecțiilor.
Sistemul limfatic ajută transportul celulelor, proteinelor, nutrienților și produselor de degradare în organism . Mai precis, transporta celule sangvine albe, inclusiv acel tip special de celule albe care se numesc limfocite.

Cum funcționează sistemul limfatic?

Atunci când răcim, simțim uneori că „glandele" de sub maxilar cresc și se întăresc. Aceste forme sunt o componentă a sistemului limfatic și se numesc ganglioni limfatici. În organism există aproximativ 100 de ganglioni limfatici și sunt ușor de observat la nivelul axilei, inghinal și al gâtului.
Celulele sangvine albe circulă în sistemul limfatic căutând și distrugând invadatorii străini, cum ar fi agenții patogeni sau toxinele. Ganglionii limfatici filtrează limfa pentru a îndepărta invadatorii identificați și pentru a bloca pătrunderea acestora în circulația sangvină. După ce limită a fost „ curățată "în ganglionii limfatici, pătrunde în circulația sangvină și în circulația generală.

 

 

Cum îmi afectează limfomul non-Hodgkin câmp limfatic?

În limfomul non-Hodgkin are loc inmultirea necontrolată a unuia dintre tipurile de celule albe, limfocitele. De aceea, acestea se acumulează în ganglionii limfatici și formează tumori, numite limfoame.
Pe lângă ganglionii limfatici, limfoamele pot apărea în măduva osoasă, unde sunt produse celulele sangvine albe (inclusiv limfocitele). Și, deoarece limfocitele circulă în întregul organism, limfoamele pot avea și alte localizări.
Cele mai frecvente semne ale limfoamelor sunt inflamate persistente (umflătură), de obicei nedureroasă, a ganglionilor limfatici de la nivelul gâtului, zona claviculei, zona inghinală și axilă. În termeni medicali, este denumită și limfadenopatie.Este persistentă deoarece durează mult mai mult decât inflamarea care apare atunci când organismul luptă împotriva unei răceli sau a unei gripe.

 

Vreau să știu mai multe despre celulele sangvine albe

Există multe tipuri diferite de celule sangvine albe, toate rolurile importante în apărarea organismului împotriva bolilor. Limfomul non-Hodgkin afectează un tip de celule sangvine albe, numite limfocite.
Există, de asemenea, diferite subtipuri de limfocite, dar cele mai importante despre care este posibil să fie auzit deja și care pot fi afectate de limfomul non-Hodgkin sunt limfocitele B și T. Limfoamele celulelor B sunt mult mai frecvente decât cele ale celulelor T , deși adolescenții și adulții tineri dezvoltat cel mai adesea limfoame ale celulelor T.

 

Ce este sistemul limfatic?


Vezi Sursa AICI

Vezi și  Schema de tratament pentru Covid-19

  1. În medie, perioadă necesară

  2. dezvoltării unui vaccin este de 12-15 ani?

  3. Romania traiește, încă, din inertia bogățiilor

  4. Scara de valori a societății romanești 

  5. Europa privită din viitor

  6. Hrana vie

  7. Planurile in derulare sunt o munca in progres 

  8. Destinatii uimitoare pe glob

  9. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  10. Primarul care nu frură

  11. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  12. Nu poti multiplica bogatia divizand-o!  

  13. Laptop Evolutia - Cântărea 5,44 kg

  14. O Nouă Republică

  15. A fi patriot nu e un merit, eo datorie.! 

  16. În vremea monarhiei, Țaranii romani sunt 90% 

  17. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  18. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  19. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  20. Fii propriu tău nutriționist

  21. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  22. Slăbești dacă ești motivat

  23. Serbet de ciocolata

  24. Set medical Covid necesar acasă

  25. Medicament retras - folosit în diabet

  26. Brexit-ul - Spaima Europei

  27. Virusul Misterios

  28. Inamicul număr unu al

  29. acumulatorilor 

  30. Sistemele solare - apă caldă

  31. Economisirea energiei electrice

  32.  Hoțul de cărți

  33. Aparitia starii de insolventa

  34. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  35. Microbii din organismul uman

  36. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.   

  37. „Națiunea este mai importantă ca Libertatea!”

  38. Masca ce omoară virusul    

  39.  O veste de Covid  

  40. Primul an de viață - Alocatia pentru copil  

  41. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea 

  42. Îndulcitorul de îngrijire scade glicemia

  43. VIRUSUL - SPAIMA OMENIRII












luni, 8 octombrie 2012

Reguli necesare in alimentatie




Alimente pe care nu ar trebui să le consumați niciodată crude

Există multe alimente care pot fi consumate crude. De fapt, unele alimente ar trebui consumate în acest fel. Cu toate acestea, acest lucru nu este valabil pentru fiecare aliment din dieta noastră. Unele dintre acestea ar putea să nu aibă un gust la fel de bun crud, în timp ce altele ar putea fi dificil de digerat, iar altele ar putea chiar să ne omoare !

În această galerie, vă aducem o listă de alimente care ar trebui consumate mai degrabă gătite decât crude. Faceți clic pe pentru a afla totul despre ele.

Ați putea dori, de asemenea: Amenințarea nucleară: cele mai radioactive locuri de pe pământ .

Vezi sursa info AICI  ©Shutterstock


Alimentele de zi cu zi despre care nu știai că te pot ucide
În anumite situații specifice, ați putea muri consumând aceste alimente!
Potatoes, fasole, roșii, ton - ai crede că aceste produse alimentare de zi cu zi ar putea duce la moartea ta?!   Această galerie vă va face cu siguranță să vă regândiți lista de cumpărături alimentare. Faceți clic pentru o privire șocantă asupra alimentelor potențial letale.
Vezi sursa info AICI

Pornind de la principiul nu tot ce zboară se mănâncă, există o serie de alimente pe care chiar dacă le folosești în mod curent, nu știai că pot fi fatale. De cele mai multe ori diverse părți componente ale acestora determină anumite efecte adverse, inclusiv decesul. Care sunt acestea și din ce motiv pot fi otrăvitoare vei afla în acest articol.  

Copiii, mai ales când sunt mici, sunt curioși din fire. O parte importantă din procesul de învățare specific evoluției umane implică atingerea și introducerea diverselor obiecte direct în gură. Cei mici nu înțeleg, uneori că unele dintre acestea îi pot otrăvi, determinând consecințe dezastruoase (în termeni medicali este vorba despre otrăvire accidentală). Conform cercetărilor, cele mai multe cazuri de otrăvire accidentală apar la copiii cu vârsta mai mică de 3 ani. Din acest motiv poate multe dintre jucăriile cu părți mici includ specificația: nu sunt recomandate pentru copiii cu vârsta 0-3 ani.
Pentru început veți afla două alimente fatale pentru copii, la care mulți adulți nici măcar nu se gândesc:

Nicotina   Toată lumea știe că fumatul dăunează sănătății, însă ingerarea țigărilor, mai precis a unui muc de țigară poate fi extrem de periculoasă pentru un copil. Iată care sunt efectele cunoscute ale otrăvirii cu nicotină: greață, vărsături, tremur. În cazurile grave de otrăvire, copilul poate experimenta convulsii care determină spasme musculare, pierderea stării de conștiență, comportament straniu.

Sarea de masă   Există câte o solniță în fiecare gospodărie și, desigur, în toate restaurantele sau cafenelele. Trebuie să afli că o singură lingură de sare poate determina convulsii la un copil preșcolar, iar 2 linguri pot fi fatale. Această afecțiune poartă denumirea de hipernatremie din cauza ingestiei de sare. În cazul unei otrăviri grave, copilul poate experimenta convulsii, comă și chiar deces (otrăvire fatală cu sare).

Mărul   Proverbul conform căruia un măr pe zi ține doctorul departe este extrem de real. Asigură-te însă că eviți semințele. Acestea conțin cantități mici de cianură; dacă ingerezi mai multe (sunt necesare aproximativ 100g de semințe), te poți otrăvi.

Aloe vera  Această plantă este binecunoscută pentru proprietățile sale terapeutice. Este îndeosebi folosită în tratamentul arsurilor solare, gelul calmant din interiorul plantei fiind excelent pentru tot felul de arsuri. Trebuie să acorzi atenție carcasei plante deoarece conține un strat subțire de aloină, care este extrem de toxic.

Nucșoara Este folosită pentru a adăuga aromă deserturilor tale preferate de toamnă sau iarnă, dar atunci când o consumi în stare naturală, negătită, poate avea un efect halucinogen. Poate determina și convulsii, palpitații, greață, deshidratare și deces în funcție de cantitatea consumată (conține o substanță toxică denumită mirsticină). Au fost înregistrate cazuri de adolescenți care au folosit-o sub forma de drog recreațional, dar în mod evident poate fi periculoasă pentru sănătate, prin urmare nu trebuie să o consumi ca atare. 

Oleandru  Multe persoane sunt conștiente de faptul că oleandrul este otrăvitor. O singură frunză este suficient de toxică ca să ucidă un copil, prin urmare este bine să îi supraveghezi cu atenție pe cei mici când se joacă afară.

Frunze de rubarbă  Rubarba este un aliment delicios pentru a prepara tot felul de deserturi savuroase, dar frunzele sale sunt otrăvitoare și pot cauza probleme cu respirația, convulsii, insuficiență renală și în unele cazuri chiar decesul.

Ciupercile  Nu toate ciupercile sunt create la fel. Acesta este desigur cel mai cunoscut aliment care a condus la otrăviri accidentale. Află că ciupercile reprezintă topping-urile perfecte pentru paste sau pizza, dar unele specii conțin substanțe otrăvitoare ce pot ucide. Există aproximativ 100 de specii periculoase pentru oameni, cauzând simptome de la dureri de cap la convulsii sau chiar deces.

Ardeii iuți  Multe preparate delicioase rezultă din folosirea acestui condiment minunat, dar în cantitatea potrivită. Ardeii iuți sunt renumiți pentru căldura pe care o degajă; este de fapt vorba de substanța chimică care cauzează iuțeala (capsaicina) ce poate conduce la efecte toxice precum durere de stomac, mâncărime de piele și în cazuri extreme chiar deces. Pentru majoritatea oamenilor consumul de ardei iuți este doar puțin nociv, însă capsaicina trebuie consumată în mod cumpătat pentru a evita probleme de sănătate.

Cartofii  Cartofii au semințe și frunze otrăvitoare, dar chiar și astfel, otrăvirea cu cartofi este rară. Cele mai des întâlnite decese provin de la consumul de cartofi verzi sau ingerarea de ceai din frunze de cartofi deoarece conțin un nivel ridicat de otravă glycoalkaloid.

 Cireșele  Aveți grijă la semințele cireșelor care conțin otrăvitorul acid cianhidric.

Migdalele 

Aceste semințe (nu sunt nuci) sunt pline de beneficii, dar și potențial otrăvitoarele. Migdalele în forma lor crudă sunt pline de cianură. Trebuie să fie supuse unui tratament termic specializat pentru a îndepărta toxinele din compoziție. Există multe state, inclusiv SUA, unde sunt ilegale.

Fructele cu sâmbure

Cireșele, prunele, perele, piersicile și caisele sunt delicioase, dar trebuie să te ferești de semințele lor (precum și de scoarța sau frunzele acestora) deoarece conțin amigdalină, o substanță care produce cianură. În cantități mari poate conduce la amețeală și vărsături, crește tensiunea arterială, insuficiență renală, comă și chiar deces.

Fructele de soc

Cu toții adorăm fructele de pădure, dar socul, folosit în siropuri medicinale, sucuri și diverse băuturi poate determina deranjamente stomacale; trebuie evitate frunzele și tulpinile.

Uleiul de ricin

Uleiul de ricin provine de la planta cu boabe de ricin, plină cu otrava ricină. Asigură-te că uleiul pe care îl folosești respectă îndrumările de siguranță.

Peștele balon

Pielea și anumite organe ale acestui pește conțin o toxină extrem de otrăvitoare care poate paraliza un om și poate determina chiar decesul.

Fructul ackee

Acest fruct cu formă de pară trebuie să fie consumat în stare de copt perfect deoarece ocnține toxine fatale.

 Vezi sursa Info AICI



7 reguli pe care trebuie să le respecţi atunci când mănânci
Vrei să ai o digestie bună, să nu mai suferi de constipaţie, balonare sau arsuri la stomac? Respectă câteva dintre cele mai simple reguli de alimentaţie, recomandate de nutriţioniştii din întreaga lume.

Când este indicat să bem apă sau de ce nu este bine să mâncăm fructe imediat după masă? Sunt doar câteva dintre întrebările la care vei găsi răspuns în rândurile de mai jos. Aceste reguli elementare pot să te ajute în cazul în care te confrunţi cu tot felul de simptome deranjante pe care le întâlneşti după fiecare masă. Încearcă să îţi schimbi obiceiurile, astfel încât să îi dai o mână de ajutor sistemului digestiv, nicidecum să-i împiedici buna funcţionare. 

Iată care sunt cele mai importante reguli alimentare pe care trebuie să le reţii:
1. Apa nu se bea niciodată înainte, în timpul sau imediat după masă
Nu este bine că bei apă înainte, în timpul sau imediat ce ai terminat de mâncat, deoarece aceasta diluează sucurile gastrice şi va îngreuna foarte mult digestia. Apa se bea cu o oră înainte sau după masă, iar dacă simţi nevoie de ceva lichid după masă alege un ceai călduţ de muşeţel, mentă sau ghimbir. De asemenea, potrivit nutriţioniştilor este recomandat să bei apă dimineaţa imediat după ce te-ai trezit (numai apă la temperatura camerei sau călduţă), deoarece stimulează tranzitul intestinal. 

2. Fructele nu se mănâncă niciodată imediat după masă
Potrivit nutriţioniştilor, cel mai bun moment pentru a consuma fructele este dimineaţa pe stomacul gol sau la 2 ore după masă. Nu este recomandat să mănânci fructe imediat după masa de prânz sau seară, deoarece ele vor stangna în intestin până vei digera alimentele consumate. Acest lucru favorizează fermentarea lor, conducând la balonare şi gaze intestinale. 

3. Numai kiwi şi ananasul se pot consuma imediat după masă
Singurele fructe pe care le poţi consuma imediat după masă sunt kiwi şi ananasul proaspăt. Acestea conţin enzime care ajută digestia, uşurând întregul proces, explică prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Vezi și 

  1. Schema de tratament pentru Covid-19

  2. În medie, perioade necesară

  3. dezvoltării unui vaccin este de 12-15 ani ?

  4. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor

  5. Scara de valori a societății romanești 

  6. Europa privită din viitor

  7. Hrana vie

  8. Planurile in derulare sunt o munca in progres 

  9. Destinatii uimitoare pe glob

  10. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  11. Primarul care nu frură



4. Nu asocia la aceeaşi masă mai mult de 3 grupe alimentare
Adică alege o garnitură simplă, felul principal şi o salată, nicidecum un amalgam de ingrediente şi sosuri grase. Dacă asociezi la aceeaşi masă alimente din mai multe grupe alimentare, digestia devine imposibilă, absorbţia substanţelor nutritive este îngreunată şi te vei confrunta cu probleme digestive (balonare, arsuri la stomac, indigestie, constipaţie, crampe, gaze intestinale), spune nutriţionistul Gillian McKeith în cartea sa "Hrană vie pentru sănătate". Limitează-te la mâncăruri cât mai simplu gătite şi fără exces de grăsime. De asemenea, este de preferat să consumi mai rar alimente prăjite, deoarece acestea îngreunează digestia. 

5. Nu consuma alimente fierbinţi
Ceaiurile, cafeaua sau ciorbele consumate atunci când sunt fierbinţi pot să distrugă enzimele digestive şi să rănească mucoasa gastrică. Este de preferat să le consumi calde. De asemenea, fereşte-te şi de alimentele foarte reci, deoarece acestea încetinesc activitatea enzimelor cu rol important în digestie. 

6. Alege porţiile mici
În general orice are dimensiunea palmei sau ce încape în pumnul tău poate să fie considerat o porţie recomandată pentru tine. Nu exagera cu mâncarea, ci alege alimente de calitate în porţii adecvate. Important este să te ridici de la masă cu o uşoară senzaţie de foame, nicidecum ghiftuită. 

7. Nu mânca nimic seara târziu
Oferă-i o pauză sistemului digestiv pentru a nu-l pune la treabă înainte de somn. Astfel, somnul tău va fi unul calitativ şi te vei trezi binedispusă dimineaţa. Dacă ai mâncat corect în timpul zilei, fără să exagerezi, te vei trezi dimineaţa cu o senzaţie uşoară de foame. Dacă nu simţi că îţi este foame, este de preferat să bei un pahar cu apă călduţă amestecată cu zeama de la o jumătate de lămâie, urmat de un smoothie verde. Vezi AICIcum poţi să le prepari. 

  1. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  2. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  3. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  4. O Nouă Republică

  5. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  6. În vremea monarhiei, Țaranii romani reprezentau 90% 

  7. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  8. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  9. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  10. Fii propriul tău nutriționist

  11. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  12. Slăbești daca esti motivat

  13. Serbet de ciocolata

  14. Set medical Covid necesar acasă

  15. Medicament retras - folosit în diabet

  16. Brexit-ul - Spaima Europei

  17. Virusul Misterios

  18. Inamicul numărul unu al

  19. acumulatorilor 

  20. Sistemele solare - apă caldă

  21. Economisirea energiei electrice

  22.  Hoțul de cărți

  23. Aparitia starii de insolventa

  24. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  25. Microbii din organismul uman

  26. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.   

  27. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  28. Masca ce omoară virusul    

  29.  O veste de Covid  

  30. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  31. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea 

  32. Îndulcitorul care scade glicemia

  33. VIRUSUL - SPAIMA OMENIRII