Ce te apara de alergiile de primavara
Atunci cand vine primavara, multe persoane devin sensibile, stranuta foarte des si au de suferit din cauza alergiilor asociate acestui anotimp. Din pacate nu exista niciun leac pentru aceste probleme, in sensul in care ele nu pot fi tratate, dar prin diverse metode naturale, simptomele sunt vizibil ameliorate.
Alimentatia are un rol-cheie in acest sens, conform Health Land, cele mai bune produse pe care le poti consuma pentru a te ajuta fiind:
Merele
Merele, consumate in mod regulat, tin la distanta bolile si acesta nu este doar un proverb, ci un lucru cat se poate de adevarat. Ele sunt bogate in quercitina, un flavonoid cu proprietati antiinflamatoare. Mare parte din aceasta se afla in coaja, care este plina si de polifenoli, care previn distrugerea celulara.
Un studiu din 2007 arata ca femeile care consumau frecvent mere in timpul sarcinii aveau un risc mult mai scazut de a naste copii sensibili la alergii. Dr. Jane Burns, de la Scoala Publica de Sanatate Harvard, spune ca antioxidantii din mere ajuta corpul sa scape de episoadele suparatoare de tuse, infectiile respiratorii si amelioreaza simptomele astmului.
Vezi și
Pestele
Acizii grasi omega 3 din peste au efecte antiinflamatoare, ajutand sistemul imunitar, astfel incat alergiile nu mai sunt la fel de puternice. Cateva grame de peste oceanic pe saptamana pot face adevarate minuni, alergiile fiind doar o mica parte din afectiunile asupra carora are efect.
Tratamentele naturiste pentru alergii se pot dovedi mult mai utile decat tratamentele clasice. Secretul este ca aceste terapii naturiste sa inceapa cat mai devreme, inca de la inceputul lunii martie si trebuie sa dureze pana la finele verii, pentru ca simptomele alergiilor sa diminueze anul urmator.
Consuma alimente non-alergenice. Daca consumi alimente cu potential alergen, sistemul imunitar va fi mult solicitat si va reactiona si la factori alergeni pe care in mod normal ii tolereaza. Elimina graul, produse lactate, zaharul in exces, in perioada in care te expui la factorii alergeni din mediu (polen, mai ales), in perioada de primavara.
O lingurita de miere, in fiecare zi. Ideea este sa alegi mierea facuta de albinele care traiesc in zona in care locuiesti. Mierea este un factor stimulator al imunitatii, pe principii homeopate. O lingurita de miere de albine, dimineata pe stomacul gol, va aduce doze mici de alergen care vor reduce sensibilitatea fata de respectivii alergeni.
Multa vitamina C. Aceasta functioneaza ca un antioxidant puternic care face ca celulele sa secrete mai putina histamina atunci cand sunt expuse la un factor alergen. Histamina este responsabila de simptomele neplacute asociate alergiilor, de la iritatiile oculare, la stranut, mancarime si edeme. Doza zilnica de vitamina ce poate ajunge si pana la 1.500 mg zilnic.
Foloseste pentru nas apa de mare si fa inhalatii de aburi de apa fierbinte in care ai pus, la fiecare litru, trei linguri de sare grunjoasa. Mineralele si sarea calmeaza iritatia mucoaselor.
Fa inhalatii cu abur de uleiuri esentiale. Cele mai recomandate uleiuri sunt cele de eucalipt (4 picaturi ulei de eucalipt), ulei de arbore de ceai (2 picaturi de ulei de arbore de ceai) si uleiul de rozmarin (3 picaturi de ulei esential de rozmarin).
Acupunctura este o alta solutie ideala care poate diminua efectele alergiilor. Prin tratamente corecte se tempereaza reactiile sistemului imunitar fata de o serie de substante cu potential alergen si reduc substantial.
Secretul acestor terapii este perseverenta si aplicarea lor pe o perioada indelungata de timp. Efectele sunt insa de cele mai multe ori mai bune decat cele obtinute prin tratamente cu medicamente clasice.
Consuma alimente non-alergenice. Daca consumi alimente cu potential alergen, sistemul imunitar va fi mult solicitat si va reactiona si la factori alergeni pe care in mod normal ii tolereaza. Elimina graul, produse lactate, zaharul in exces, in perioada in care te expui la factorii alergeni din mediu (polen, mai ales), in perioada de primavara.
O lingurita de miere, in fiecare zi. Ideea este sa alegi mierea facuta de albinele care traiesc in zona in care locuiesti. Mierea este un factor stimulator al imunitatii, pe principii homeopate. O lingurita de miere de albine, dimineata pe stomacul gol, va aduce doze mici de alergen care vor reduce sensibilitatea fata de respectivii alergeni.
Multa vitamina C. Aceasta functioneaza ca un antioxidant puternic care face ca celulele sa secrete mai putina histamina atunci cand sunt expuse la un factor alergen. Histamina este responsabila de simptomele neplacute asociate alergiilor, de la iritatiile oculare, la stranut, mancarime si edeme. Doza zilnica de vitamina ce poate ajunge si pana la 1.500 mg zilnic.
Europa este o "cum ar fi pe care am moștenit-o"
Robotul ADN ar putea ucide celulele canceroase
SARS a fost o boală relativ rară; la sfârșitul epidemiei, în iunie 2003
Bea ceai de urzica. +Substantele active din urzica au un puternic efect antialergen care se mentine pe termen lung. Cura trebuie sa dureze cateva saptamani in perioada contactului cu alergenul.Foloseste pentru nas apa de mare si fa inhalatii de aburi de apa fierbinte in care ai pus, la fiecare litru, trei linguri de sare grunjoasa. Mineralele si sarea calmeaza iritatia mucoaselor.
Fa inhalatii cu abur de uleiuri esentiale. Cele mai recomandate uleiuri sunt cele de eucalipt (4 picaturi ulei de eucalipt), ulei de arbore de ceai (2 picaturi de ulei de arbore de ceai) si uleiul de rozmarin (3 picaturi de ulei esential de rozmarin).
Acupunctura este o alta solutie ideala care poate diminua efectele alergiilor. Prin tratamente corecte se tempereaza reactiile sistemului imunitar fata de o serie de substante cu potential alergen si reduc substantial.
Secretul acestor terapii este perseverenta si aplicarea lor pe o perioada indelungata de timp. Efectele sunt insa de cele mai multe ori mai bune decat cele obtinute prin tratamente cu medicamente clasice.
Alergiile alimentare
Alergiile alimentare nu reprezinta o problema foarte des intalnita, insa atunci cand apar, pot sa devina extrem de periculoase.
Ele sunt diferite de intoleranta alimentara, problema mult mai comuna, dar si cu simptome mult mai usoare. Daca alergia apare in copilarie, aceasta poate sa dispara pana la maturitate. Daca, in schimb, apare dupa intrarea in viata de adult, cel mai posibil va ramane toata viata, dupa cum declara dr. Bogdan Macadon pentru Ziare.com.
Cum multa lume confunda alergiile alimentare cu intolerante sau chiar simple indigestii mai puternice, trebuie inteles ca primle declanseaza o manifestare nelalocul ei a sistemului imunitar, simptomele fiind:
- o senzatie de mancarime in cavitatea bucala si dificultate in respiratie si inghitire;
- greata, voma sau diaree, acestea putand aparea impreuna sau separat;
- durere abdominala, mai puternica decat niste crampe normale;
- eczeme produse de alergenii care intra in fluxul sanguin;
- crize de astm, pentru ca este afectat si tractul respirator.
- stare de slabiciune sau anafilaxie, ceea ce inseamna o scadere brusca a presiunii sanguine.
In cazul adultilor, cele mai des intalnite alergii alimentare sunt cele la: creveti, homar, alte fructe de mare, nuci, alune, peste, oua.
La copii, cel mai des apar alergiile la oua, lapte, alune, fructe si legume, in special rosii si capsuni. http://www.ziare.com
Ele sunt diferite de intoleranta alimentara, problema mult mai comuna, dar si cu simptome mult mai usoare. Daca alergia apare in copilarie, aceasta poate sa dispara pana la maturitate. Daca, in schimb, apare dupa intrarea in viata de adult, cel mai posibil va ramane toata viata, dupa cum declara dr. Bogdan Macadon pentru Ziare.com.
Cum multa lume confunda alergiile alimentare cu intolerante sau chiar simple indigestii mai puternice, trebuie inteles ca primle declanseaza o manifestare nelalocul ei a sistemului imunitar, simptomele fiind:
- o senzatie de mancarime in cavitatea bucala si dificultate in respiratie si inghitire;
- greata, voma sau diaree, acestea putand aparea impreuna sau separat;
- durere abdominala, mai puternica decat niste crampe normale;
- eczeme produse de alergenii care intra in fluxul sanguin;
- crize de astm, pentru ca este afectat si tractul respirator.
- stare de slabiciune sau anafilaxie, ceea ce inseamna o scadere brusca a presiunii sanguine.
In cazul adultilor, cele mai des intalnite alergii alimentare sunt cele la: creveti, homar, alte fructe de mare, nuci, alune, peste, oua.
La copii, cel mai des apar alergiile la oua, lapte, alune, fructe si legume, in special rosii si capsuni. http://www.ziare.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu