Remedii naturiste de purificare a sangelui
Ienuparul, un conifer rezistent atat la cele mai puternice geruri, cat si la caldurile cele mai mari, are fructele mari cat un bob de mazare, aromate, usor dulcege care, la coacere, au o nuanta neagra-albastruie.
Boabele de ienupar, pe cat de placute la gust, pe atat de benefice sanatatii, se recolteaza din august, cand incep sa se coaca, si pana la inceputul iernii. Fructele de ienupar pot fi un remediu natural in caz de anemie, artrita si lipsa poftei de mancare, asigurand o buna functionare a intregului organism.
Ca planta medicinala, ienuparul trateaza si vindeca bolile aparatului respirator, infectiile urinare, reumatismul, guta, raceala, bronsita, bolile de piele si de ficat, ajuta la eliminarea pietrei de la vezica urinara, purifica sangele, dezinfecteaza si inmiresmeaza placut locuinta.
Vezi și
Cistita si litiaza renala se trateaza prin masaj local, in zona rinichilor, cu frunze proaspete de planta sau ulei de masline in care au fost puse cateva picaturi de ulei esential de ienupar.
Pentru o cana de ceai se zdrobesc bine sase-sapte boabe de ienupar, peste care se toarna apaclocotita. Vasul se acopera si se lasa la infuzat timp de zece minute, dupa care se filtreaza si se bea cu inghitituri mici, rare, in 15 - 20 de minute.
Ceaiul curata sangele, tonifica stomacul, te scapa de balonari, trateaza reumatismul, guta si bronsita.
Ceaiul se poate prepara si din vlastare si ace de ienupar care se culeg din aprilie si pana in iunie, amestecate cu fructele. Se bea o cana de ceai pe zi.
Uleiul de ienupar, folosit din vremuri stravechi, este recunoscut si astazi pentru proprietatile sale antiseptice, antireumatice, depurative, antispasmodice, astringente, diuretice si tonice.
Se foloseste in masaj, comprese sau bai si stimuleaza eliminarea acidului uric si a altor toxine din sange.
Tinctura de ienupar, preparata din boabe proaspat culese si uscate, se poate consuma doi ani, timp in care proprietatile si constituentii se pastreaza nealterati. Boabele uscate se macina fin in rasnita electrica de cafea si pulberea se pune intr-un borcan de un litru.
Peste 20 de linguri de pulbere se toarna o jumatate de litru de alcool alimentar de 90 de grade, amestecandu-se bine.
Borcanul se infileteaza bine si se lasa zece zile la macerat, perioada dupa care lichidul se filtreaza si se pastreaza la rece, in sticle mici, inchise la culoare.
In caz de nevoie, se administreaza cate o lingurita de tinctura de ienupar, de patru ori pe zi, in cure de 18 zile, urmate de 10 - 12 zile de pauza.
De-a lungul timpului, crengutele de ienupar au fost arse pentru purificarea aerului si ca sa omoare bacteriile in timpul epidemiilor de ciuma, holera sau febra tifoida.
Mai rar, crengutele de ienupar se ard si azi, in camerele in care au zacut bolnavi timp indelungat, deoarece raspandesc in jur o aroma placuta si dezinfecteaza aerul, nimicind toti microbii.
E bine ca, din cand in cand, se mesteci o boaba de ienupar. Aroma proaspata a micului fruct alunga mirosul neplacut al gurii si ajuta digestia.
Ca sa fii sanatos, in organism trebuie sa circule un sange curat, fara toxine si oxigenat. Din pacate din cauza proastelor obiceiuri alimentare si a stilului de viata nesanatos multi oameni au sangele plin de toxine.
Cauze
Un regim alimentar incorect, constipatia, mancatul in exces, consumul, la aceeasi masa, a unei combinatii de alimente care produce fermentatie sau al hranei devitalizate sunt cauzele principale ale formarii sangelui impur sau toxic in organism. Elementele care mentin sangele curat sunt indepartate din alimente prin modul in care sunt prelucrate; de exemplu, germenii si invelisul bobului de grau, ochii si cojile cartofilor, invelisul orezului si germenii bobului de porumb (care sunt eliminati in cursul procesului de fabricare a fainii). Toate aceste elemente constituie remedii alcaline minunate care contribuie la mentinerea unui sange curat.
Alte cauze sunt respiratia deficitara, somnul in camere care nu sunt bine aerisite si lipsa exercitiilor fizice. In mod frecvent, muschii sunt intoxicati si obosesc datorita acumularii de materii reziduale provocate de lipsa unei activitati fizice suficiente.
Consumul unei ape impure sau al altor bauturi nocive, cum sunt ceaiul, cafeaua, bauturile alcoolice si toate bauturile racoritoare, constituie alte cauze care provoaca confuzii mintale si formarea unor impresii si idei gresite. Creierul este alcatuit in proportie de 90 % din apa si, in momentul in care consumam aceste bauturi nesanatoase, multe dintre ele excitante, sangele este intoxicat iar mintea este afectata foarte mult.
Anxietatea, frica, nemultumirea, invidia si ura, in general, ingreuneaza circulatia sangelui si, in acest mod, impuritatile nu sunt indepartate asa cum ar trebui. Incetinirea functiilor pielii este o alta cauza. De multe ori, sangele care ar trebui sa circule aproape de suprafata corpului este prezent in structurile mai adanci, supraincarcand diferite organe si provocand congestii si diverse boli.
Simptome
Simptomele acopera o gama larga de boli si tulburari: cosuri, furuncule, decolorari ale pielii, icter, dureri de cap, ameteala, riduri, imbatranire prematura, alienare mintala, nervozitate, enervare cu usurinta, incruntare permanenta in locul zambetului, gandire negativa cand nu ar trebui sa se gandeasca rau despre nici un om, pesimismul excesiv cand exista si motive de optimism, albirea sau caderea parului, pierderea vederii sau auzului, articulatii rigide si dureri in diferite parti ale corpului. Toate aceste simptome se vor atenua, mai mult sau mai putin, in momentul in care se realizeaza purificarea sangelui.
Tratament
Pentru a curati sangel, primul lucru care trebuie facut este eliminarea completa din regimul alimentar a alimentelor si bauturilor nocive, de genul ceaiului, cafelei, a tuturor bauturilor alcoolice, bauturilor racoritoare, a tuturor produselor pe baza de faina alba si a derivatelor din trestie de zahar precum si includerea, fara restrictii, a produselor fara grasimi.
Intestinele trebuie sa fie bine evacuate prin adoptarea unei diete adecvate si administrarea laxativelor din plante atunci cand este nevoie. Se recomanda clisme in colon pentru curatirea, activarea si fortificarea acestuia. Este indicat sa se bea multa apa pura, cu un continut scazut de sare, sa se faca in mod regulat miscare fizica in aer liber, cu exercitii de respiratie profunda, si sa se doarma intr-o camera bine aerisita.
Echinacea si trifoiul rosu sunt doi purificatori eficienti ai sangelui care pot fi achizitionati, daca doriti, sub forma de capsule.
Pielea trebuie activata facand dimineata bai reci si frectionari energice cu un prosop aspru. Se recomanda o baie sau un dus fierbinte in fiecare zi. Corpul trebuie spalat bine cu sapun de calitate. Dupa o baie fierbinte, este indicat un masaj cu sare care va stimula si activa pielea, deschizand porii.
Masajul general, efectuat de la cap pana la picioare, are efecte benefice. Trebuie insistat asupra cefei, a partii superioare a sirei spinarii si, in special, pe picioare.
Se recomanda, timp de o saptamana, o dieta de detoxifiere pe baza de fructe. Daca nu aveti la dispozitie fructe din abundenta, mancati legume. De pilda, mancati partea verde a legumelor cu frunze si morcovi – cruzi, rasi sau copti pana se inmoaie – suc de morcovi si cartofi. Daca vrei sa obtii rezultate minunate, rezuma-te la hrana simpla pe care Dumnezeu a lasat-o la inceputuri omului si pe care o gasesti in jurul tau din abundenta. Urmeaza, o vreme, o dieta cu fructe si respecta obiceiurile sanatoase de alimentatie si stil de viata. http://citynews.ro/
Morcovul purifica sangele si regleaza presiunea arteriala
Leguma preferata a femeilor de pretutindeni aflate la dieta este, fara indoiala, morcovul. Data viitoare cand vei rontai un morcov gandeste-te insa ca nu iti va potoli (vag) doar foamea, ci ca va face minuni pentru sangele tau, purificandu-l, si tinandu-ti presiunea acestuia in frau. Potasiul continut va face ca si tensiunea sa scada.
Morcovul are un continut mare de beta-caroten, care este convertit in Vitamina A de ficat, contribuind astfel la o vedere mai buna, la mentinerea mucusului membranelor, prevenirea imbatranirii, cancer si chiar boli cronice, conform Suite101.com.
Cu multi ani in urma, femeile din Germania consumau morcovi fiind convinse ca acesta le mentine tinere si le ajuta sa se fereasca de petele de batranete.
E adevarat insa ca morcovul, cu antioxidantii sai puternici, anuleaza efectele nocive ale expunerii la soare. Sucul de morcovi are capacitatea de a reda frumusetea unei epiderme devenite uscata si dura.
Morcovul contine si Vitamina B3, C si E, fiind insa bogat si in minerale precum potasiu, calciu, fier, sodiu si chiar urme de iod. In plus, contine fibre solubile si pectina. Pentru ca este bogat in elemente alcaline, are capacitatea de a purifica si revitaliza sangele.
Potasiul echilibreaza nivelul de sodiu din organism, asociat cu hipertensiunea, si tine presiunea sangelui sub control. Tot sucul de morcovi ajuta la o mai buna absorbtie a calciului.
Morcovul are un continut mare de beta-caroten, care este convertit in Vitamina A de ficat, contribuind astfel la o vedere mai buna, la mentinerea mucusului membranelor, prevenirea imbatranirii, cancer si chiar boli cronice, conform Suite101.com.
Cu multi ani in urma, femeile din Germania consumau morcovi fiind convinse ca acesta le mentine tinere si le ajuta sa se fereasca de petele de batranete.
E adevarat insa ca morcovul, cu antioxidantii sai puternici, anuleaza efectele nocive ale expunerii la soare. Sucul de morcovi are capacitatea de a reda frumusetea unei epiderme devenite uscata si dura.
Morcovul contine si Vitamina B3, C si E, fiind insa bogat si in minerale precum potasiu, calciu, fier, sodiu si chiar urme de iod. In plus, contine fibre solubile si pectina. Pentru ca este bogat in elemente alcaline, are capacitatea de a purifica si revitaliza sangele.
Potasiul echilibreaza nivelul de sodiu din organism, asociat cu hipertensiunea, si tine presiunea sangelui sub control. Tot sucul de morcovi ajuta la o mai buna absorbtie a calciului.
Continutul de fibre solubile reduce colesterolul rau, crescand valoarea celui bun, prevenind si formarea cheagurilor de sange si a bolilor de inima, mai ales in cazul diabeticilor.
Remediu pentru colite, ulcer si constipatie
Morcovii ajuta digestia, crescand continutul de saliva, prevenind ulcerul gastric si alte afectiunidigestive (mai ales sub forma de suc). Sub aceasta forma este un remediu pentru colita, ulcer peptic, colici intestinali si dispepsie, fiind eficient si in caz de constipatie, mai ales in combinatie cu zeama de lamaie si cea de spanac.
Supa de morcovi este un remediu eficient pentru diaree, mai ales daca este cauzata de deshidratare. Reface rezervele de fluide si pe cele de calciu, sodiu, potasiu si magneziu. Pectina este antibacteriana si antiinflamatoare.
Morcovii cruzi au fost folositi dintotdeauna ca si remediu pentru veirmii intestinali, in cazul copiilor, iar de catre femei ca si stimulent pentru fertilitate.
Buni si cruzi, si gatiti
Paradoxal este faptul ca morcovii devin si mai buni cand sunt gatiti. In cazul unui morcov crud, doar 25% din beta-caroten este convertit in Vitamina A. Prin gatire, mai mult beta-caroten este absorbit de organism. De mentionat e faptul ca ar trebui fierti intregi si abia apoi taiati, pentru ca altfel se pierde 25% dintr-un compus anti cancer.
Pentru ca cele mai multe substante nutritive se gasesc in si imediat sub coaja, se recomanda indepartarea unui strat cat mai subtire inainte de a fi gatiti.
Remediu pentru colite, ulcer si constipatie
Morcovii ajuta digestia, crescand continutul de saliva, prevenind ulcerul gastric si alte afectiunidigestive (mai ales sub forma de suc). Sub aceasta forma este un remediu pentru colita, ulcer peptic, colici intestinali si dispepsie, fiind eficient si in caz de constipatie, mai ales in combinatie cu zeama de lamaie si cea de spanac.
Supa de morcovi este un remediu eficient pentru diaree, mai ales daca este cauzata de deshidratare. Reface rezervele de fluide si pe cele de calciu, sodiu, potasiu si magneziu. Pectina este antibacteriana si antiinflamatoare.
Morcovii cruzi au fost folositi dintotdeauna ca si remediu pentru veirmii intestinali, in cazul copiilor, iar de catre femei ca si stimulent pentru fertilitate.
Buni si cruzi, si gatiti
Paradoxal este faptul ca morcovii devin si mai buni cand sunt gatiti. In cazul unui morcov crud, doar 25% din beta-caroten este convertit in Vitamina A. Prin gatire, mai mult beta-caroten este absorbit de organism. De mentionat e faptul ca ar trebui fierti intregi si abia apoi taiati, pentru ca altfel se pierde 25% dintr-un compus anti cancer.
Pentru ca cele mai multe substante nutritive se gasesc in si imediat sub coaja, se recomanda indepartarea unui strat cat mai subtire inainte de a fi gatiti.
Orbirea, prevenita prin curatarea sangelui
Un tratament revolutionar este testat pe persoanele care sufera de degenerare maculara cauzata de varsta (AMD), si anume curatarea sangelui.
Un nou studiu a aratat ca odata curatat de colesterol, sangele poate face ca vederea sa devina mai buna. In prezent, testele sunt in toi, rezultatele obtinute pana acum fiind promitatoare, conform Daily Mail.
Degenerarea maculara cauzata de varsta afecteaza in general pesoanele trecute de 50 de ani si este principala cauza a orbirii, atat in cazul femeilor, cat si in al barbatilor. Multi nici nu ajung sa fie diagnosticati, boala evoluand foarte repede si ducand la pierderea permanenta a vederii.
Cauza principala a acestei boli este inca necunoscuta, desi se stie ca fumatul este un factor de risc. In ultima vreme, si nivelul mare al colesterolului a fost legat de aceasta boala, de unde si aceasta idee de purificare a sangelui.
Un fel de dializa
Tratamentul consta in filtrarea sangelui, fiind indepartat astfel colesterolul rau si o proteina care poate cauza formarea cheagurilor de sange, fiind similar dializei.
Pacientul este conectat la o pompa de sange cu un tub steril, sangele fiind trecut printr-un filtru din pompa si curatat. Sangele rezultat, purificat, este pompat inapoi in pacient. Intreaga procedura dureaza 2 -3 ore.
Aproximativ 3 litri de sange sunt curatati la o sedinta, fiind nevoie, in general, de 8 sesiuni.
In cadrul testelor realizate in Germania, http://www.ziare.com
Un nou studiu a aratat ca odata curatat de colesterol, sangele poate face ca vederea sa devina mai buna. In prezent, testele sunt in toi, rezultatele obtinute pana acum fiind promitatoare, conform Daily Mail.
Degenerarea maculara cauzata de varsta afecteaza in general pesoanele trecute de 50 de ani si este principala cauza a orbirii, atat in cazul femeilor, cat si in al barbatilor. Multi nici nu ajung sa fie diagnosticati, boala evoluand foarte repede si ducand la pierderea permanenta a vederii.
Cauza principala a acestei boli este inca necunoscuta, desi se stie ca fumatul este un factor de risc. In ultima vreme, si nivelul mare al colesterolului a fost legat de aceasta boala, de unde si aceasta idee de purificare a sangelui.
Un fel de dializa
Tratamentul consta in filtrarea sangelui, fiind indepartat astfel colesterolul rau si o proteina care poate cauza formarea cheagurilor de sange, fiind similar dializei.
Pacientul este conectat la o pompa de sange cu un tub steril, sangele fiind trecut printr-un filtru din pompa si curatat. Sangele rezultat, purificat, este pompat inapoi in pacient. Intreaga procedura dureaza 2 -3 ore.
Aproximativ 3 litri de sange sunt curatati la o sedinta, fiind nevoie, in general, de 8 sesiuni.
In cadrul testelor realizate in Germania, http://www.ziare.com
Sofranul, condimentul care iti purifica sangele
Departe de a fi doar un condiment, sofranul, unoscut de 5.000 de ani, este una dintre plantele care influenteaza major starea de sanatate.
Cercetarile au aratat ca intarzie degradarea rinichilor in cazul suferinzilor de ciroza, iar in India, unde este nelipsit din bucatarie, si incidenta cazurilor de cancer de colon, san, prostata si plamani este mult mai mica decat in alte tari, de 10 ori mai mica decat in SUA, de exemplu.
Pentru ca este un puternic antioxidant, sofranul a fost folosit din vechime pentru a controla multiple afectiuni, cum ar fi problemele digestive, durerea, artrita si inflamatiile, relateaza Suite101.com. Antimicrobian, antibacterian, lucreaza ca un antiseptic si ca un antibiotic. Este, de asemenea, un agent antiinflamator, ca si ghimbirul.
In plus, are grija de ADN-ul nostru, prevenind mutatiile. Cercetarile recente au aratat ca reduce si efectele secundare ale sedintelor de chimiterapie. In plus, este un potent agent antiviral impotriva HIV.
Lupta cu holera, febra tifoida si difteria
Gratie calitatilor sale antiseptice, este prescris in durerile de stomac, in problemele hepatice si intestinale si chiar in caz de diaree cronica. Cercetarile recente au aratat ca sofranul poate lupta chiar si cu holera, febra tifoida si difteria, fiind util si in caz de colita sau boala Crohn.
Previne flatulenta si ajuta in lupta cu viermii intestinali, iar fiert in lapte te scapa de raceala si durerea din corp.
Cercetarile au aratat ca intarzie degradarea rinichilor in cazul suferinzilor de ciroza, iar in India, unde este nelipsit din bucatarie, si incidenta cazurilor de cancer de colon, san, prostata si plamani este mult mai mica decat in alte tari, de 10 ori mai mica decat in SUA, de exemplu.
Pentru ca este un puternic antioxidant, sofranul a fost folosit din vechime pentru a controla multiple afectiuni, cum ar fi problemele digestive, durerea, artrita si inflamatiile, relateaza Suite101.com. Antimicrobian, antibacterian, lucreaza ca un antiseptic si ca un antibiotic. Este, de asemenea, un agent antiinflamator, ca si ghimbirul.
In plus, are grija de ADN-ul nostru, prevenind mutatiile. Cercetarile recente au aratat ca reduce si efectele secundare ale sedintelor de chimiterapie. In plus, este un potent agent antiviral impotriva HIV.
Lupta cu holera, febra tifoida si difteria
Gratie calitatilor sale antiseptice, este prescris in durerile de stomac, in problemele hepatice si intestinale si chiar in caz de diaree cronica. Cercetarile recente au aratat ca sofranul poate lupta chiar si cu holera, febra tifoida si difteria, fiind util si in caz de colita sau boala Crohn.
Previne flatulenta si ajuta in lupta cu viermii intestinali, iar fiert in lapte te scapa de raceala si durerea din corp.
Curatarea sangelui, tehnica revolutionara de ameliorare a simptomelor diabetului
In Marea Britanie castiga din ce in ce mai mult teren o tehnica ce se foloseste in Germania si Rusia, care presupune extragerea unei cantitati limitate de sange, expunerea acestuia la ultraviolete si introducerea lui, din nou, in sistem.
Expertii spun ca aceasta tehnica "vampirica", ce presupune extragerea a 50 ml de sange, nu numai ca energizeaza, dar trateaza si o serie de afectiuni. Conform Daily Mail, tehnica intareste sistemul imunitar, accelereaza metabolismul si reduce simptomele diabetului, ale alergiilor, ameliorand totodata problemele pielii, cum ar fi acneea sau dermatitele.
Tratamentul bizar nu dureaza mai mult de 15 minute si se bazeaza pe faptul ca atunci cand nu exista suficient oxigen in sange, organismul nu are parte de suficienta energie, circulatia fiind deficitara. Acesta este momentul in care boala poate lovi.
Expunerea sangelui la ultraviolete oxigeneaza sangele, il curata de virusuri si bacterii, il purifica, activand totodata proteinele si enzimele cu rol inimunitate.
Expertii spun ca aceasta tehnica "vampirica", ce presupune extragerea a 50 ml de sange, nu numai ca energizeaza, dar trateaza si o serie de afectiuni. Conform Daily Mail, tehnica intareste sistemul imunitar, accelereaza metabolismul si reduce simptomele diabetului, ale alergiilor, ameliorand totodata problemele pielii, cum ar fi acneea sau dermatitele.
Tratamentul bizar nu dureaza mai mult de 15 minute si se bazeaza pe faptul ca atunci cand nu exista suficient oxigen in sange, organismul nu are parte de suficienta energie, circulatia fiind deficitara. Acesta este momentul in care boala poate lovi.
Expunerea sangelui la ultraviolete oxigeneaza sangele, il curata de virusuri si bacterii, il purifica, activand totodata proteinele si enzimele cu rol inimunitate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu