miercuri, 6 februarie 2013

Cele mai sănătoase băuturi !

Pentru a scăpa de sete, pentru a te răcori și pentru a bea ceva bun, urmează sfaturile de mai jos, prezentate de specialiștii nemţi în ziarul Bild. Unele dintre băuturile prezentate nu numai că sunt bune la gust, dar te pot scăpa chiar și de cancer.


1. Cacao – este bună pentru piele Dacă bei cacao regulat cu siguranţă vei avea pielea pe cât de hidratată trebuie, pentru a nu se usca. Este necesară o cană de 200 ml pe zi, cu lapte degresat și cât mai puţin zahăr sau chiar deloc.

2. Vinul – te slăbește Cu un consum moderat de vin, slăbești. De asemenea, vinul previne apariţia aterosclerozei. Cantitatea recomandată este de 1 pahar pe zi, nu mai mult de un litru pe săptămână. Important: două zile pe săptămâna nu se consumă pentru a nu da dependenţă.

3. Sucul de rodie – stimulează fluxul de sânge Conţinutul ridicat de polifenoli din rodie stimulează circulaţia sângelui în vasele fine, cum ar fi inima. Cantitate sănătoasă: un pahar mare pe zi.




Afaceri online

PC Computer

Locuinta - O investitie necesara

De la prietenii niștri RELIGIE

LITERATURA și CREDINTA

Economico - Sociale

Politici Fiscale , Sociale

Situatia ECONOMICO-SOCIALA

Stiinta si tehnica




4. Lapte – protejează împotriva hipertensiunii arteriale Persoanele care beau lapte degresat regulat au un risc mai mic de hipertensiune arterială. Cantitatea sănătoasă: până la două pahare mari pe zi.
5. Suc de Cătină – întărește nervii Conţine vitamina C, aceasta întărind sistemul imunitar, acid folic, magneziu, fier și mangan, blocând efectele nocive ale hormonilor de stres. Cantitate: de două ori pe zi, câte două linguriţe de suc de cătină dizolvate într-un pahar mic de apă.

6. Chefir – rezolvă probleme digestive Sprijină funcţia intestinelor, previne constipaţia. Cantitatea sănătoasă: zilnic până la 1/2 litri.

7. Bere – pentru oase puternice Siliciul din în bere este necesar în construcţia și regenerarea oaselor. Când este foarte cald afară se recomandă berea fără alcool. Cantitatea: o sticlă de 0,33 l pe zi.

8. Sucul de merișor (coacăze roșii de pădure) – previne infecţiile tractului urinar Sucul de merișor te scapă de infecţiile cu stafilococul auriu. Cantitatea sănătoasă: un pahar mic în fiecare zi, sub forma de suc, cu puţin zahăr.

9. Suc de roșii – protejează împotriva radiaţiilor solare Licopenul, fitonutrientul care dă roșiilor culoarea, reduce efectul nociv al razelor ultra violete penetrante. Cantitatea sănătoasă: trei pahare mici pe zi, vara chiar patru.

10. Suc de portocale – previne ateroscleroza După mesele copioase, un pahar de suc de portocale proaspăt storse împiedică formarea radicalilor liberi care distrug vasele de sânge și favorizează atacul de cord. Cantitatea sănătoasă: un pahar mare de suc proaspăt stors după fiecare masă.

Vezi și 

  1. Schema de tratament pentru Covid-19

  2. În medie, perioade necesară

  3. dezvoltării unui vaccin este de 12-15 ani ?

  4. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor

  5. Scara de valori a societății romanești 

  6. Europa privită din viitor

  7. Hrana vie

  8. Planurile in derulare sunt o munca in progres 

  9. Destinatii uimitoare pe glob

  10. Miracolul japonez- Drum

  11. reconstruit în patru zile

  12. Primarul care nu frură

  13. Duda a pus mâna pe Casa

  14. Regală

  15. Nu poti multiplica bogatia

  16. divizand-o !  

  17. Evolutia Laptop - Cântărea

  18. 5,44 kg

  19. O Nouă Republică

  20. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  21. În vremea monarhiei, Țaranii romani reprezentau 90% 

  22. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  23. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  24. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  25. Fii propriul tău nutriționist

  26. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  27. Slăbești daca esti motivat

  28. Serbet de ciocolata

  29. Set medical Covid necesar acasă

  30. Medicament retras - folosit în diabet

  31. Brexit-ul - Spaima Europei

  32. Virusul Misterios

  33. Inamicul numărul unu al

  34. acumulatorilor 

  35. Sistemele solare - apă caldă

  36. Economisirea energiei electrice

  37.  Hoțul de cărți

  38. Aparitia starii de insolventa

  39. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  40. Microbii din organismul uman

  41. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.   

  42. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  43. Masca ce omoară virusul    

  44.  O veste de Covid  

  45. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  46. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea 

  47. Îndulcitorul care scade glicemia

11. Cafea – protejează împotriva accidentelor vasculare Cofeina inhibă lipirea trombocitelor din organism, acestea fiind foarte importante atunci când este vorba de un accident vascular. Se recomandă 1-2 căni pe zi, dacă medicul nu vă interzice consumul de cafea.


12. Apa – întărește inima Apa ajută la problemele renale și urinare, în ceea ce privește indigestia, aciditatea, întărește inima, ajută circulaţia și memoria. Cantitate sănătoase: 1 pahar de apă pe oră, aproximativ 1,5 – 2 litri pe tot parcursul zilei.

13. Ceaiul negru – ajută la prevenirea bolii Alzheimer Ceaiul negru îmbunătăţește fluxul de sânge, previne rigidizarea arterelor, previne boala Alzheimer. Dar numai fără lapte! Cantitatea sănătoasă: 3-6 căni pe zi.

14. Ceaiul verde – protejeaza împotriva cancerului Conţine polifenoli care stimulează regenerearea celulelor și a ţesuturilor. Ajută și împotriva cariilor dentare. Cantitatea sănătoasă: 3-6 căni pe zi.

15. Suc de morcovi – face pielea frumosă Beta carotenul și vitamina A din morcov întărește sistemul imunitar, accelerează bronzul natural, proteja împotriva razelor UV, ajută pielea uscată. Cantitatea sănătoasă: 1 pahar mic pe zi.

16. Oţet de mere – ajută la detoxifierea organismului Conţine minerale (magneziu, potasiu, calciu) stimulând metabolismul celor care au probleme cu greutatea. Detoxifiază organismul și ajută activitatea intestinelor. Cantitatea sănătoasă: 1 lingură de oţet de mere în fiecare zi, într-un pahar mare de apă.

17. Suc de nucă de cocos – păstrează echilibrulo corpului Nu are calorii și ajută organismul să păstreze un echilibru acido-bazic, reducând acidul uric, detoxifică organismul. Cantitatea sănătoasă: 1 pahar mare pe zi.

18. Apa de ghimbir – bună împotriva simptomelor de greaţă Conţine beta caroten, calciu, fier, zinc și uleiuri preţioase. Stimuleaza circulaţia, ajută la ameliorarea durerilor, diminuează efectul de greaţă, ajută împotriva indigestiei. Cantitatea sănătoasă: 1 pahar mare pe zi.

19. Băutură din grâu fermentat – bună pentru piele Este plină de minerale, fibre, vitamine și enzime. Întărește intestinele, ajută sistemul imunitar, îmbunătăţește rezultatele testelor de sânge și este bună pentru piele. Conţine doar 5 calorii pe litru. Cantitea sănătoasă: 1-3 pahare mici pe zi.

20. Sucul de sfeclă roșie – ajută împotriva anemiei Mineralele valoroase (magneziu, cupru) stimulează apetitul, intensifică fluxul bilei și protejează împotriva radicalilor liberi. Ajută, de asemenea, împotriva anemiei. Cantitatea sănătoasă: 1 pahar mic pe zi.

by Anatol Basarab



Despre HIDRATARE [Teza de doctorat in fiziologia antrenamentului a lui Kelly Cordes la Universitatea din Montana despre hidratare si termoreglare.] 

Zilele lungi de vara te pun in fata multor greutati in timpul ascensiunii, si cea mai buna cale pentru a le depasi este sa ramai hidratat. Pare simplu-e suficient sa bei-dar de fapt este mai mult decat atat.

Nimeni nu este imun. Fiecare dintre noi a avut un partener care insista spunand ca nu vede cine stie ce efecte din cauza deshidratarii("eu n-am nevoie de atata apa " va spune el sarind peste oprirea pentru apa pentru a patra oara in acea zi).De fapt, putine lucruri diminueaza performanta atat de dramatic ca deshidratarea. Chiar si o deshidratare usoara poate pune in primejdie ciclul aerobic(ganditi-va la zilele lungi de ascensiune, drumurile lungi de munte sau orele de catarat pe stanci),in primul rand prin reducerea volumului de plasma al sangelui. Problemele includ o frecventa crescuta a ritmului cardiac, temperatura interna a corpului, si o perceptie mai intensa a efortului (oboseala mai rapida)la orice nivel dat de antrenament.

Intr-un studiu, cand subiectii se deshidrateaza cu 1,9% din masa lor corporala(aprox.1,4 kg la un alpinist de cca 75 kg) rezulta o scadere a rezistentei la effort de 22%. La o deshidratare de 4,3% scaderea a fost importanta, de 48%. Alt studiu a aratat ca sportivii deshidratati si obositi au prezentat reduceri semnificative ale abilitatilor de performanta si coordonarii , comparativ cu sportivii la fel de obositi dar hidratati.

Beti devreme, beti des. Se stie ca mecanismul uman de reglare a setei este inadecvat pe durata exercitiului-daca astepti pana iti este sete, esti deja in groapa. Deoarece golirea stomacului (ritmul in care fluidele parasesc stomacul pentru a fi absorbite) este ingreunata cand organismul este deshidratat, este foarte important sa beti devreme si des de-a lungul zilei.

Este mai probabil sa va deshidratati atunci cand bautul este dificil (de exemplu cand trebuie sa te opresti ca sa cauti o sticla cu apa prin bagaj), deci aveti grija ca lichidul sa va fie la indemana. Pe drumurile dificile sau cele moderate dar de lunga durata, purarea unui system de hidratare va garanta o ingestie mai mare de lichide. Greutatea suplimentara este usor compensata de beneficiile performantei , si, la ascensiunile dificile cu multe urcusuri, cel de-al doilea poate purta pachetul de hidratare si se poate bea in timpul de odihna .

Un alt factor important pentru a ramane hidratat este sa fii sigur ca bautura este buna la gust. Bauturile pentru sportivi sunt cele mai recomandate pentru ca au gust bun si ajuta la retinerea lichidelor. Aceste bauturi au adaugati carbohidrati usor absorbabili care ajuta la mentinerea rezervelor de energie. Evitati bauturile cu fructoza ca singura sursa de zahar, ca si sucurile de fructe, caci fructoza se absoarbe incet.

Exista o mare variatie individuala a tolerantei la volumul de fluide in timpul efortului-determinati-va care va este necesarul de lichide, caci sa te simti dependent de lihide nu este placut. Beti sufficient pentru a va mentine un flux de urina limpede si straduiti-va sa cantariti la sfarsitul zilei la fel ca atunci cand ati inceput(o adevarata pierdere in greutate nu are loc in cursul unei zile, dar puteti pierde 2,5 kg sau mai mult prin deshidratare).Evitati sa luati prea multe calorii deodata(de exemplu bauturi sportive, batoane energizante si gustari in acelasi timp), care de asemenea ingreuneaza absorbtia fluidelor. In schimb, ciuguliti si sorbiti intr-una.

Rehidratarea. Hidratarea este una din functiile corpului uman care consta in abilitatea de a mentine un echilibru intre fluide si electroliti (in cursul deshidratarii sodiul este electrolitul cel mai important de inlocuit).Odata ce corpul s-a deshidratat, fluidele fara sodium, ca apa, nu sunt mijloace bune pentru rehidratare , pentru ca deregleaza echilibrul. Mai multe studii au aratat ca in caz de deshidratare, la subiectii care au baut bauturi continand sodium, afluxul de urina a fost mai mic si volumul sanguin mai mare decat la cei care au baut aceeasi cantitate de apa simpla. Datorita sodiumului, organismul retine o portie relativ mai mare din lichidul ingerat.

Majoritatea bauturilor sportive au cantitatea necesara de sodium, in timp ce Kool-aid, apa simpla si sifonul nu o au. Diferentele in ritmul de rstaurare al fluidelor sunt mai pronuntate in primele 6 ore ce urmeaza deshidratarii.

Cele mai multe alimente contin de asemenea sodium si electroliti care sunt utile-trebuie insa sa beti suficienta apa cu ele.

Bauturile sportive.Bauturile sportive sunt eficace pentru ca sunt surse rapide de zahar si electroliti. Zaharul este important in mentinerea nivelului de glucoza in sange in timpul efortului prelungit. Zaharul granulat(zaharoza) merge foarte bine, la fel si maltodextrina si glucoza(dextroza sau zaharul din porumb). Evitati fructoza ca prima sursa de zahar pentru ca absorbtia sa lenta poate sa va jeneze stomacul daca este luata in cantitate mare. Pentru electroliti, in afara de cazul in care o persoana este intens deshidratata si nu poate manca (de obicei ne luam suficienti electroliti din alimente), sodiul este cel mai important pentru ca ajuta la retinerea lichidelor mentinand volumul sanguin. Atentie: concentratii excessive de sodium si zahar, peste 8%, pot impiedica absorbtia lichidelor.

Bauturile sportive se gasesec in comert si nu sunt complicate. Va puteti produce singuri si mai ieftin o asemenea bautura (o solutie carbohidrati-electroliti cu 7% zahar)

1 litru de apa

1/3 cana de zahar

1/4 lingura de sare de masa

1 pachet Kool-Aid mix neindulcit (sau alt produs care sa amelioreze gustul)


Nota: Greutatea zaharului impartita la volumul de apa va va da concentratia. In sistemul metric aceasta va fi: 1 litru=1000 ml; 1/3 cana zahar=66 grame sau 6,6% zahar.   http://www.mielu.ro/

Un comentariu:

Paula spunea...

Bună. Unde se găsesc pliculețe de kool aid? Multumesc