Am cautat informatii despre sistemul imunitar si am ramas uimit de descoperirile facute pe baza informatiilor de pe net .
Informatii fabuloase despre esenta vietii - microorganisme si functionarea organismunui uman .
Este vorba de microorganismele (Flora Intestinala - Totalitatea germenilor care exista in mod normal in intestin) care regleaza functiile organismului la nivel de celula , adica teoretic , aceste microorganisme pot duce la vindecarea tuturor dereglarilor din organism si chiar a tuturor bolilor .
Europa este o "cum ar fi pe care am moștenit-o"
Robotul ADN ar putea ucide celulele canceroase
SARS a fost o boală relativ rară; la sfârșitul epidemiei, în iunie 2003
Sanatatea ta este asigurata de milioane de bacterii benefice care formeaza flora intestinala. Corpul uman are in jur de 100 de milioane de celule si cam de 10 ori mai multe microorganisme. Microorganismele sunt o gazda pentru multe functii utile: stimuleaza sistemul imunitar, previn dezvoltarea agentilor patogeni periculosi, regleaza digestia, ajuta la pastrarea echilibrului hormonal, mentin pH-ul natural in colon, produc vitamine precum vitamina K si biotina sau vitamina H, favorizeaza asimilarea calciului si a vitaminei D. Un dezechilibru al florei intestinale slabeste apararea organismului in fata infectiilor, a alergiilor si a problemelor digestive. Ca efecte imediate, apar balonari, diaree, colici sau constipatie.
Drojdia de bere te scapă de boli
A fost utilizată mai întâi la prepararea pâinii şi a băuturilor alcoolice, iar apoi s-a descoperit că poate fi folosită şi în tratarea multor boli. Drojdia de bere conţine toate elementele de care are nevoie organismul uman pentru a funcţiona bine şi este considerată de specialiştii în produse naturiste, o sursă de energie, sănătate şi frumuseţe.
Drojdia de bere are în compoziţie o ciupercă-minune, numită ştiinţific saccharomyces cerevisiae. În ciuda dimensiunilor microscopice, aceasta se comportă ca o adevărată uzină de medicamente. Conţine 17 vitamine (majoritatea din complexul B), 16 aminoacizi, 14 săruri minerale şi circa 46% proteine, fiind numită drojdie vie. Datorită conţinutului său este considerată un aliment natural complet, util în terapia şi profilaxia multor boli. Consumul frecvent de drojdie are efect regenerator şi ajută organismul să rămână tânăr şi în formă. Celulele vii care pătrund în organism în timpul curei cu drojdie atacă toxinele care circulă în sânge şi întăresc sistemul imunitar. În plus, refac flora intestinală distrusă de medicamente şi antibiotice. Este un ingredient minune şi pentru ten, dar şi în curele de slăbire.
Ce boli pot fi tratate cu ajutorul ei
Drojdia de bere este considerată un fel de medicament universal, pentru că tratează: enterite, colite, diaree, ciroza ficatului, toate formele de avitaminoza B, diabet zaharat, furunculoza, acnee şi seboree, scleroza în plăci, osteomielita, pneumonie, gripe, variola sau anemie. Mai mult, este recomandată în avitaminoze, afecţiuni neurologice şi neuromusculare, sau în manifestările nervoase ale alcoolismului. Este leac pentru creşterea părului şi poate fi folosită de sportivi, pentru că mareşte rezistenţa la oboseală şi uşurează eliminarea toxinelor. E eficientă în combaterea anemiei, în răceli, boli infecţioase, dar şi afecţiuni cardiovasculare cronice, pentru că reglează nivelul colesterolului şi al tensiunii arteriale. Cu excepţia persoanelor alergice la acest produs, nu se cunosc contraindicaţii la tratamentul cu drojdie. Uneori, poate da o uşoară balonare.
Cum se consumă
Există mai multe feluri de drojdie de bere şi oricare e bună în terapie. Aceasta se poate consuma atât proaspătă, cât şi uscată, dar este eficientă doar după o cură de trei-patru luni. Se administrează de 2 - 3 ori/zi, amestecată cu lichide, înainte de masă. Aceasta taie pofta de mâncare, micşorând numărul de calorii primite de organism. Senzaţia de saţietate se resimte aproape imediat şi se menţine mai multe ore.
- Drojdia proaspătă, aceea folosită şi la prepararea pâinii se poate consuma în combinaţie cu miere: la o linguriţă de drojdie se adaugă două linguriţe de miere şi se amestecă până se obţine o pastă omogenă. Doza zilnica pentru un adult e de trei linguriţe de amestec, pe stomacul gol, dimineata, la prînz şi seara.
- Drojdia uscată se găseşte la pliculete şi este mai putin eficienta din punct de vedere terapeutic. In jumătate de litru de suc de morcovi, se pun 2 lingurite de praf de drojdie uscată, se amesteca bine si se pastreaza la frigider. Se bea întreaga cantitate de preparat într-o zi, fracţionată, în trei reprize.
- Tabletele de drojdie din farmacii si magazinele naturiste, sunt foarte eficiente în terapie. Se administrează conform prospectului.
E bună şi pentru copii
Pentru că stimulează procesele de creştere şi ajută la dezvoltarea psihică şi intelectuală, drojdia e indicată şi pentru cei mici. Doza pentru copiii între 4 şi 8 ani este de o treime din cea pentru adulţi, iar pentru copiii între 8 şi 14 ani este o jumătate din doza pentru adulţi. Drojdia de bere poate fi luată şi amestecată cu legume, în apă sau în supă.
Corina Rob 23 Septembrie 2012, Ora 21:36 Drojdia de bere te scapă de boli Libertatea.ro
Vezi și
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu