vineri, 17 ianuarie 2014

Dieta sanatoasa te salveaza

Sfaturi pentru o buna digestie


Atunci cand vine vorba despre o dieta sanatoasa nu trebuie sa te gandesti ca trebuie sa renunti la alimentele pe care le adori, ci mai degraba se poate vorbi despre o stare de bine, mai multa energie si un corp mai sanatos. O dieta sanatoasa incepe prin a manca inteligent si se pune problema nu neaparat a alimentelor pe care le consumi, ci a modului in care o faci.In primul rand trebuie sa fii constient de faptul ca alegerile alimentare sanatoase pot reduce riscul aparitiei unor boli de inimacancerdiabet si unele probleme de digestie. In plus, daca vei manca sanatos, vei avea mai multa energie, o memorie mai buna si o stare de spirit mai buna.
Daca vrei sa faci o schimbare in viata ta, fa-o usor, urmand pasi mici mai degraba decat o schimbare drastica. Daca vei incerca sa faci o schimbare brusca, o sa simti ca nu iti poti duce pana la sfarsit planul si o sa abandonezi lupta. Incercarea de a trece la o dieta sanatoasa peste noapte nu este o alegere inteligenta, te sfatuieste Help Guide.
In loc sa fii foarte preocupat de numararea caloriilor si de masurarea dimensiunilor, mai bine te-ai gandi la o dieta mai colorata si mai proaspata. Facand asta treptat, dieta ta va deveni mai sanatoasa si mai delicioasa.
De asemenea, te poti gandi la un exercitiu fizic care iti place si il poti adauga programului tau zilnic. La fel trebuie sa se intample si cu fructele si legumele. Nu trebuie sa renunti complet la mancarurile preferate, ci poti sa scazi portia si sa adaugi cateva fructe care iti plac.

Arunca farfuriile mari
Atunci cand incepi o dieta sanatoasa nu te gandi la un aliment ca la unul de care nu mai ai voie de atingi, ci consuma-l cu moderatie. Adica in loc sa consumi dulciuri in fiecare zi, limiteaza-te la cateva guri pe saptamana sau la cateva zile.
Si portiile trebuie sa fie mai mici, chiar si atunci cand mananci in oras. In oras poti sa imparti portia cu un amic sau sa ceri ospatarului ca portia ta sa fie mai mica decat una normala.
Atunci cand mananci acasa, pune mancarea in farfurii mai mici. Acest lucru functioneaza foarte bine din punct de vedere psihic, pentru ca daca o sa ai o farfurie mare, dar pe jumatate plina, vei simti ca nu ai mancat destul, insa daca ai o farfurie foarte mica plina, o sa simti ca ai luat o masa pe cinste.
De asemenea, atunci cand vine vorba de o dieta sanatoasa este important si cum mananci. Incearca sa mananci in compania altor persoane, deoarece acest lucru are numeroase beneficii emotionale asupra ta. Daca o sa mananci in fata televizorului sau in fata calculatorului, te vei supraalimenta fara sa iti dai seama.
Atunci cand mananci nu te gandi ca trebuie sa termini cat mai repede si sa te intorci la treaba ta. Fa-ti timp pentru a mesteca bine alimentele si sa te bucuri de masa. Mesteca alimentele incet si savureaza fiecare dumicat. Fiind grabit la masa, uiti sa te bucuri de lucruri simple, precum gustul alimentelor si bucuria de a manca.

Vezi și 

  1. Schema de tratament pentru Covid-19

  2. În medie, perioade necesară

  3. dezvoltării unui vaccin este de 12-15 ani ?

  4. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor

  5. Scara de valori a societății romanești 

  6. Europa privită din viitor

  7. Hrana vie

  8. Planurile in derulare sunt o munca in progres 

  9. Destinatii uimitoare pe glob

  10. Miracolul japonez- Drum

  11. reconstruit în patru zile

  12. Primarul care nu frură

  13. Duda a pus mâna pe Casa Regală


Ti-e foame sau doar sete?
Asculta-ti corpul pentru a afla daca iti este cu adevarat foame sau ai nevoie doar de un pahar cuapa. Uneori ai tendinta de a manca doar pentru ca ai ajuns acasa de la munca si nu pentru ca simti cu adevarat nevoia. Asa cum spuneam mai sus, poti sa bei un pahar cu apa pentru a realiza daca iti este cu adevarat foame sau doar sete.
Poti tine in frigider un bol cu fructe si legume si de fiecare data cand treci pe langa acesta, deschide-l si infige mana in bol pentru a lua o mica gustare. Antioxidantii si alte substante nutritive din fructe si legume ajuta la protejarea organismului impotriva anumitor tipuri de cancer. Cu cat bolul va fi mai luminos si mai colorat, cu atat fructele si legumele vor contine mai multe vitamine, minerale si antioxidanti.



Legumele verzi sunt pline de calciu, magneziu, potasiu, zinc, vitamine A, C, E si K, care ajuta printre multe altele si sistemul respirator. Exista si legume mai dulci, care iti pot satisface pofta de ceva dulce la masa. Printre aceste legume se numara porumbul, sfecla, morcovii sau cartofii dulci.

Fructe - DA. Sucuri de fructe - NU. Evita sucurile de fructe pentru ca pot contine pana la zece lingurite de zahar la pahar. Daca nu ai cum sa eviti consumul sucurilor de fructe, dilueaza cu apa. De asemenea, fereste-te de legumele prajite.

Probabil acest lucru il tot auzi, insa trebuie mentionat pentru ca este cel mai important: bea cat mai multa apa. Evita bauturile care contin cafeina. 

O digestie buna este extrem de importanta pentru o viata sanatoasa si plina de vitalitate. Problemele de acest gen trec de obicei neobservate, caci lumea are impresia ca nu sunt foarte serioase.Simptome precum gazele, diareea, indigestia, sindromul intestinului iritabil sau constipatia au efecte negative asupra intregului organism si trebuie descoperita cauza. Iata ce trebuie sa stii, potrivit Third Age, daca vrei sa fii in ordine:
Lamaile: cel mai bun sfat pentru o buna digestie este sa consumi dimineata, pe stomacul gol, sucul de la o lamaie stoarsa, impreuna cu un pahar deapa. Astfel iti vei curata stomacul si vei elimina excesul de acid.
Bea zilnic otet si suc de mere: aceasta este o alta bautura care ajuta la curatirea organismului si imbunatatirea digestiei. Consuma o lingurita sau o lingura de otet organic de mere amestecat cu 500 mg de suc proaspat de mere. Astfel iti vei echilibra sucurile digestive.
Evita bauturile reci in timpul mesei: hrana este digerata mai eficient daca este undeva la temperatura corpului, asa ca orice fluid rece va ingreuna digestia. Daca simti neaparat nevoia sa consumi lichide, alege apa calduta sau ceaiuri. Cafeina poate cauza un exces de acid clorhidric, asa ca ar trebui s-o eviti, la fel ca si alcoolul.
Incearca ierburi amare: orice are gust amar va incuraja digestia la 20-30 de minute dupa consum, ajutand la eliberarea enzimelor, sucurilor si acizilor potriviti.
Auto-masaj si exercitii: acestea doua, incorporate in rutina zilnica, te vor ajuta. Maseaza-ti zona ficatului si a vezicii biliare, caci aceste doua organe ajuta foarte mult la digerarea alimentelor. Pozitioneaza-ti podul palmei drepte chiar sub coaste, deasupra soldului, cu degetele lipite de corp. Misca mana pana ajunge in zona buricului si repeta de 10-20 de ori.
Masajul stomacului este asemanator, dar trebuie facut in cealalta parte a corpului, cu acelasi numar de repetari.
Posteste o perioada mica de timp: aceasta este o metoda simpla de a-i da sistemului tau digestiv o bine-meritata pauza. Bea multe lichide, consuma fructe si legume din belsug si nu te forta foarte mult cu exercitiile fizice.
Mesteca de multe ori: mestecatul este unul dintre cele mai importante stagii ale digestiei, caci cu cat ajunge mancarea mai maruntita in stomac, cu atat ii va fi mai usor acestuia sa o proceseze. Daca mancarea este inghitita foarte mare, sucurilor digestive le va fi mai greu sa o proceseze.
Combina alimentele: aici parerile sunt impartite. Unii cred ca este cel mai bine sa consumi atatcarbohidrati (paine, cartofi, orez), cat si proteine (carne, porduse lactate, nuci, soia) si grasimi(uleiuri de gatit, avocado). Alti experti considera ca aceste tipuri de alimente nu trebuie combinate la o masa. Cel mai bine este sa vezi ce functioneaza pentru corpul tau.
Curatare a colonului si a ficatului: foloseste ierburi, tipuri de mancare si suplimente care sa curete sistemul digestiv. Astfel vei elimina toxinele si toate elementele nocive, ajutand la buna functionare a mai multe organe.
Plante medicinale: multe dintre ele sunt bune pentru digestie, precum ulmul, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele sau nucsoara. 
http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/sfaturi-pentru-o-buna-digestie-1117909

  1. Nu poti multiplica bogatia

  2. divizand-o !  

  3. Evolutia Laptop - Cântărea

  4. 5,44 kg

  5. O Nouă Republică

  6. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  7. În vremea monarhiei, Țaranii romani reprezentau 90% 

  8. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  9. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  10. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  11. Fii propriul tău nutriționist

  12. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  13. Slăbești daca esti motivat

  14. Serbet de ciocolata

  15. Set medical Covid necesar acasă

  16. Medicament retras - folosit în diabet

  17. Brexit-ul - Spaima Europei

  18. Virusul Misterios

  19. Inamicul numărul unu al

  20. acumulatorilor 

  21. Sistemele solare - apă caldă

  22. Economisirea energiei electrice

  23.  Hoțul de cărți

  24. Aparitia starii de insolventa

  25. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  26. Microbii din organismul uman

  27. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.   

  28. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  29. Masca ce omoară virusul    

  30.  O veste de Covid  

  31. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  32. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea 

  33. Îndulcitorul care scade glicemia


QUINOA SI ROLUL IMPORTANT PE CARE IL ARE IN DIETA FARA GLUTEN


Quinoa a fost folosita de mai bine de 5.000 de ani de catre incasi. Acestia numeau quinoa „semintele mama”. Quinoa este considerata o „cereala antica” deoarece a fost cultivata de mii de ani si este in mare parte neschimbata. Dar quinoa nu este de fapt o cereala, ci doar o samanta. Quinoa este bogata in proteine si arata asemenea cuscusului. Ea este la fel de versatila ca orezul si are un gust delicios.

IATA CATEVA LUCRURI PE CARE TREBUIE SA LE STIM DESPRE QUINOA:

  1. Quinoa este denumirea comuna pentru Chenopodium quinoa, o planta considerata ca fiind o pseudocereala mai degraba decat o cereala. Din aceasta se consuma doar semintele care sunt comestibile.
  2. Este necesar sa fie spalata inainte de a fi mancata, deoarece se pare ca pe suprafata ei se gaseste o substanta chimica numita saponina care ii da acesteia un gust de sapun.
  3. Aceasta samanta este de mai multe culori. Asemenea strugurilor, exista mai multe tipuri de Quinoa. Cel mai comun tip este cel alb, dar si rosu sau negru.
  4. Seamana cu o cereala dar este de fapt o samanta.
  5. Are o textura placuta. Este asemanatoare cu orzul, chiar si mirosul se aseamana cu cel al orzului.
Quinoa este unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume. Aceasta nu contine gluten si este bogata in proteine. Este unul dintre putinele alimente vegetale care contin toti aminoacizii esentiali. De asemenea, este bogata in fibre, magneziu, vitaminele B, fier, potasiu, calciu, fosfor, vitamina E si diferiti antioxidanti.

CE BENEFICII ADUCE SANATATII CONSUMUL DE QUINOA?

O cana de aproximativ 185 grame contine:
  • Fibre:5 grame.
  • Proteine:8 grame.
  • Mangan:58% din DZR (doza  zilnica recomandata)
  • Magneziu:30%  din DZR
  • Fosfor:28% din DZR
  • Folat:19% din DZR
  • Cupru:18% din DZR
  • Fier:15% din DZR
  • Zinc:13% din DZR
  • Potasiu9% din DZR
  • Peste 10% din DZR din vitaminele B1, B2 and B6.
  • Mici cantitati de calciu, B3 (niacin) si vitamina E.
Quinoa contine quercetin si kaempferol, 2 compusi ai plantelor (flavonoizi) cu rol anti-inflamator si anticancerigen. Continutul de fibre solubile este de aproximativ 2,5 grame pe cana (sau 1,5 grame la 100 grame). Acest continut de fibre este considerat de nutritionisti satisfacator.
De asemenea, nutritionistii privesc aceasta samanta ca fiind un foarte bun aliment ce poate fi recomandat in dietele fara gluten pentru persoane care nu doresc sa renunte la paine sau paste. Introducerea acestei pseudocereale in dieta fara gluten poate duce la cresterea semnificativa a valorii nutritive si  a calitatilor antioxidante ale alimentatiei fara gluten. Are efecte benefice asupra metabolismului. Acest fapt este explicat de cantitatea mare de substante nutritive.
Poate ajuta si in dietele de slabit pentru ca este bogata in fibre, proteine si are un indice glicemic scazut.

CUM SE GATESTE QUINOA?

Ea poate fi gatita ca orezul. Puneti quinoa si apa intr-o cratita, aduceti apa la temperatura de fierbere, opriti apoi focul, acoperiti cratita cu un capac si lasati-o asa aproximativ 15 minute. Pentru a o prepara cat mai bine trebuie sa folositi mai putina apa.
Raportul este de 1,25 cesti de apa la 1 ceasca de quinoa. Daca veti respecta acest raport atunci veti obtine o quinoa pufoasa, de fiecare data. Adaugati apoi aproximativ 1/4 lingurita de sare la fiecare cana de quinoa uscata. Se pot adauga si alte plante aromatice in timpul gatirii, cum ar fi un catel de usturoi zdrobit, o crenguta de rozmarin proaspat sau cateva boabe de piper negru, putin cimbru.
Quinoa poate fi gatita si in cuptor pentru o aroma speciala. Este un fel de mancare gustos, mai ales daca il gatiti cu bulion in loc de apa si adaugati o frunza de dafin in oala. Poate fi servit alaturi de o portie de tocana sau peste copt.
Puteti folosi quinoa si la prepararea unui mic dejun delicios si nutritiv care va asigura energia necesara desfasurarii activitatilor zilnice. Se lasa in apa seara, iar dimineata se poate fierbe in lapte, se indulceste cu miere si se adauga fructe proaspete.
https://www.celiaci.ro/articole/quinoa/

Marea Britanie: consuma micul dejun
In Marea Britanie toata lumea mananca micul dejun, fiind cea mai importanta masa a zilei, dupa cum spune endocrinologul Daniela Jakubowicz. Nu prea conteaza cate calorii consumi atunci, caci oricum le vei arde pe durata zilei, spre deosebire de cele pe care le primesti mai pe seara.
Daca mananci mai mult dimineata, vei avea o pofta mai redusa in restul zilei, fapt ce te poate ajuta sa slabesti 7 kilograme intr-un an, fara alte metode. In plus, conteaza foarte mult si ce alegi sa consumi, caci cu cat sunt mai sanatoase si naturale alimentele, cu atat mai bine.
Printr-un asemenea obicei iti poti imbunatatimemoria si capacitatea de concentrare cu pana la 40 de procente. Daca nu ai timp dimineata, pregateste-ti de cu seara masa si tine-o in frigider.

India: mergi pe jos
In medie, o femeie din India merge pe jos cate 9,6 kilometri pe zi, doar pentru a ajunge in locurile unde are nevoie. Urmarea este logica: un procentaj extrem de mic dintre populatia Indiei are probleme de obezitate.
Incearca sa mergi pe jos o ora pe zi si vei avea parte de efecte spectaculoase, crescandu-ti viteza cu care slabesti cu 50%, dupa cum spun cercetatorii de la Universitaea din Chicago.
In plus, indienii te invata si cat de bune pot fi mirodeniile intr-o cura de slabire, aici exceland turmericul, ghimbirul, ardeiul iute si tot ce e picant, caci stimuleza zone ale creierului care iti taie din pofta de mancare.

China: renunta la alimentele congelate

In ciuda pachetelor congelate pe care le gasesti in magazine, majoritatea provenind din China, in aceasta tara locuitorii procedeaza invers, consumand totul cat mai proaspat, in acest fel beneficiind si de mai multe vitamine.
In plus, consuma carne pe peste oceanic sau de la pasari crescute organic, nu fortat, oua de aceeasi natura si nuci. Hrana neprocesata are multe minerale, grasimi sanatoase si amelioreaza apetitul. Vei scapa de zahar adaugat fara mila in mancare, grasimi ucigase si alte chimicale.

Grecia: consuma ulei de masline si vin
In medie, un grec consuma 26 de litri de ulei extra virgin pe an si cam tot aceeasi cantitate de vin. Daca crezi ca aceasta este reteta perfecta de ingrasare, afla ca adevarul este tocmai pe dos.
Alcoolul face muschii sa fie mai sensibili la insulina, un hormon care ii ajuta sa absoarba si sa arda zaharul inainte ca organismul sa il transforme in grasime.
Aceste alimente iti micsoreaza talia cu cativa centimetri in decursul unui an, in cazul in care consumi 1-2 linguri de ulei pe zi si cate un pahar de vin.

Germania: consuma cartofi
Germanii sunt cei mai entuziasmati consumatori de cartofi, 9 din 10 oameni apreciindu-i. Acestia sunt bogati in triptofan, un aminoacid care creste productia serotoninei. In plus, fibrele lor incetinesc digestia, mentinand senzatia de satietate de 3 ori mai mult timp decat painea alba, dupa cum spun cercetatorii din Toronto.
Daca mananci cartofi in mod regulat, gatiti fara unt sau fara sa fie prajiti, poti slabi 6 kilograme intr-un an.

Japonia: dormi cateva minute ziua
Desi sunt extrem de grabiti, japonezii gasesc aproape in fiecare zi timp sa doarma cate 20-30 de minute, odihna ajutand organismul sa arda mai repede grasimile. In plus, atunci cand un om este obosit, are tendinta sa consume mai multa mancare, in speranta ca va obtine un plus de energie, consumand cu 15% mai multe calorii decat in mod normal.
Cand esti extenuat, metabolismul incetineste, producand grelina, un hormon care duce la ingrasare.

Sri Lanka: gateste folosind cocos
Oamenii din Sri Lanka mananca in jur de 120 de nuci de cocos anual, aceste fructe fiind cat se poate de sanatoase. In ele se gaseste un tip de grasime foarte rara, dupa cum spun cei de la Universitatea din Noua Zeelanda. Odata ingerata, aceasta ajunge direct la ficat, unde este arsa pentru energie.
In plus, ajuta organul sa arda mai repede si restul grasimilor, ajutand o femeie sa slabeasta in jur de un kilogram si jumatate pe luna. Consumand 2 lingurite de ulei de cocos pe zi silueta ta va avea numai de castigat.

Trinidad: gaseste-ti timp pentru prieteni
In Trinidad, oamenii isi gasesc timp in fiecare zi sa stea impreuna cu familia si cei dragi. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Pittsburgh, persoanele care au acest obicei au o dorinta mai mare cu 66% sa slabeasca sau sa arate mereu in forma maxima.
Cu cat esti mai inconjurat de oameni, cu atat te vei simti mai motivat.

Brazilia: consuma fasole
Brazilia este o tara unde se consuma mult orez si fasole, aceste alimente ajutandu-te sa scazi ingreutate. Adauga o ceasca de fasole pe zi de cate ori poti si vei scadea riscul de ingrasare pe viitor cu 23 de procente.
Explicatia acestui fenomen este aceea ca boabele sunt foarte satioase, avand fibre, viamina B si stabilizand cantitatea zaharului din sange.

Spania: acorda mult timp meselor
In Spania, aproape orice masa este transformata intr-un eveniment social, toata familia fiind de fata, vorbind si depanand amintiri. Aceasta este o metoda foarte buna de a te simti satul cu mai putine alimente. Creierul are timp sa asimileze informatia si sa elibereze leptina, hormonul care spune ca nu mai ai nevoie de mancare.

Finlanda: bea o cana mai mare de cafea
Finlandezii beau destul de multa cafea, fiind primii consumatori din lume. Daca bei o cana cu 30 de minute inainte de o masa, vei avea un apetit cu 35% mai scazut. Asta inseamna ca intr-un an vei putea slabi in jur de 6 kilograme adoptand acest obicei.
In plus, metabolismul va si cu 5% mai intens timp de 2 ore dupa ce ai baut miraculosul lichid, care are si foarte multi antioxidanti. Daca bei cafea inainte de a face sport, vei arde cu 31 de procente mai multe calorii.

Islanda: mananca mult peste
Pe mapamond, oamenii consuma in medie 15,8 kilograme de peste pe an, pe cand islandezii mananca 90 de kilograme. Poate ca pare foarte mult, dar este una dintre cele mai bune metode de a fi sanatos si in forma.
Pestele este bogat intr-un acid gras esential care previne formarea grasimii abdominale, dar intarzie si aparitia senzatiei de foame pana la 6 ore de la masa. In plus, pestele nu este foarte greu de gatit.
http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/metode-slabire/alexandra-life-lectii-de-sanatate-adunate-din-intreaga-lume-1119353

Pentru a va da seama mai bine cum se combina alimentele intre ele, cumparati nepretuitele carti ale d-lui dr. Mencinicopschi, intre care "Si noi ce mai mancam?", in care veti gasi sfaturi foarte importante. In primul rand, luati pe rand alimentele pentru a va da seama care va fac bine si care nu. O sa va fac o lista a alimentelor sanatoase si nesanatoase, recomandate tuturor suferinzilor de stomac.
* Carnea. Se vor exclude absolut toate tipurile de carne (mezeluri, afumaturi, tocaturi, fripturi, mici s.a.). Este permis, de doua ori pe saptamana, numai la pranz, piept de pui, iepure, curcan, numai 100-150 g, fierte intr-o tigaie antiaderenta, cu 1/2 pahar apa si o lingura de vin natural. (Sa nu se ajunga cu fierberea la coacere.) Apoi se scoate cu furculita, se aseaza pe farfurie, se pune putin ulei de masline deasupra si, eventual, un pic de sare, cimbru
* Pestele. Se consuma numai peste oceanic, curatat de oase si de piele, dupa fierbere. Se serveste la fel ca si carnea, scurs, cu ulei de masline.
* Painea, pastele si produsele de patiserie si cofetarie se exclud in mod absolut, au mare aciditate!
* Laptele - se consuma numai lapte pasteurizat, care se bea numai rece. Se pune intr-un pahar si se bea dupa 1 1/2 ora de asteptare, pana ajunge la temperatura ambientala. Branzeturile sunt excluse si ele, mai ales cele fermentate (cascaval, cas, branza fermentata). Se poate bea zer si manca branza proaspata de vaci si de oaie (cas).
* Ouale. Intai se clocoteste putina apa intr-o tigaita antiaderenta, se sparge oul si i se da drumul usor in apa fiarta. Se acopera cu un capac si-l faceti cum va place - mai moale, mai tare. Important este sa fie gatit corect. Nu sunt permise mai mult de doua oua si nu mai mult de doua ori pe saptamana.
* Leguminoasele - fasole, mazare, bob, linte, naut etc. La jumatatea fierberii, se scurge apa si se repun din nou la fiert. Cand sunt gata, se scurg, se pun pe farfurie, se condimenteaza cu putin ulei de masline si putina sare. Daca va provoaca gaze, nu le mancati. Dar gatite in acest fel, nu ar trebui sa provoace gaze.

* Orezul. Consumati numai orez integral, bine fiert, fara grasimi, fara ceapa si fara condimente. Orezul da un pic de aciditate, deci se consuma putin, si in nici un caz dimineata, pe nemancate.
* Legumele: Sunt permise aproape toate, dar sa fie fierte (pastai, dovlecei, cartofi, morcovi, telina, sfecla rosie, patrunjel, pastarnac), crucifere (varza, conopida, broccoli), gulii. Se fierb fara condimente, se scurg, se sareaza putin si se mananca combinate cu carnea ori pestele (produc gaze).
* Fructele. Sunt permise cele alcaline: mere, pere, gutui, cirese, struguri copti, papaya, avocado, pepene galben. Pepenele verde este indigest, ca atare se consuma cu moderatie. Fructele acide ca: piersici, caise, citrice, ananas, kiwi, prune, capsuni, zmeura, fragi si banane se vor consuma putine, asa, de pofta Fructele uscate, la fel, se vor consuma cu moderatie.* Bauturile. Interzise toate tipurile de bauturi, afara de ceai de plante si apa plata (de izvor).
* Fumatul trebuie intrerupt de urgenta.
Spunem nu: mancarurilor gatite indelung (tocanite, armale, chiftele, piftie, salata boeuf, icre). In bolile de stomac, mancarurile trebuie sa fie uscate, ca sa antreneze acel mucus care se formeaza pe flora stomacala. Lichidele nu se beau in timpul mesei, ci dupa o jumatate de ora, o ora, dupa masa. Este permisa numai cate putina paine integrala, facuta in casa, si putina mamaliga.
Aceasta dieta este esentiala si indispensabila in toate bolile de stomac. Sanatatea noastra depinde de ceea ce mancam. Regimul este greu, dar daca vreti sa nu ajungeti la cancer (de esofag, stomac, colon, rect) merita sa il tineti pana la vindecarea completa, poate chiar toata viata. Cu timpul, veti intrerupe si medicamentele si veti mai putea manca si cate ceva din alimentele interzise. Eu beau si cate o cafea, macar o data pe saptamana, fara sa-mi faca rau.

Reteta pentru vindecarea ulcerului si eradicarea Helicobacter pilory

Beti vin de aloe vera, facut in casa, de dvs., macar de 3-4 ori pe an. Eu am aici, in Italia, o cultura de aloe vera si am preparat vin si pentru italience. Se pun la macerat impreuna 7 lamai, 3/4 kg aloe (poate fi si de-a noastra, dar sa fie mai veche de trei ani), 1 l de vin bun, netratat, de preferinta rosu, si 1 1/2 kg miere poliflora. Se dau toate prin masina de tocat si dupa trei saptamani se poate bea cate un paharel de tuica, cu o jumatate de ora inainte de mese.
Accelerarea digestiei si vindecarea ulceratiilor de pe stomac
Eu mi-am preparat in casa bitter suedez, facut cu alcool de 70gr. si plante specifice pentru bolile de stomac (salcam, obligeana, tataneasa, nalba, papadie, cicoare, coada-soricelului, coada-calului). Se pun toate plantele intr-un borcan, se toarna tuica curata de tescovina peste ele, cam 3/4, iar restul - alcool de 90gr.. Se tine borcanul la soare si se agita in fiecare zi. Dupa 15 zile, se poate bea cate o lingurita-doua intr-un pahar cu apa, mereu inaintea meselor principale.

Impotriva aciditatii si a balonarilor

Se va lua argila Algo a d-lui Mircea Bocan. Eu o cumpar din Italia, dar se gaseste in farmacii si la plafaruri in Romania. Se pune intr-un pahar cu apa o lingurita (lingurita sa fie de lemn ori plastic) cu varf de argila, se amesteca si se bea toata tulbureala, lasand la urma zatul. In primele doua saptamani se beau 10-12 lingurite pe zi, dupa mese, cand incepe digestia, apoi se beau 3-4 lingurite pe zi. Se face o pauza dupa 2-3 luni, apoi se reia doza de soc cu 10-12 lingurite pe zi. Pauza sa nu depaseasca 10-15 zile. Nu este recomandata bolnavilor cu afectiuni ale ficatului. Cand mai gresiti dieta si aveti arsuri, luati pana la 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu. Mesele se vor lua in liniste, se va mesteca indelung. Cautati sa evitati stresul si conflictele. Stomacul este al doilea creier.
In concluzie: de doua ori pe saptamana carne, de doua ori oua si de doua ori peste. Toate se pot combina cu legume fierte, separat. De asemenea, se mananca orez si leguminoase. Seara, mancati cartofi fierti, legume, in general, putina branza sau un ou. Nu combinati niciodata carne, branza, oua, paine. Puteti manca si salate, dar intai testati-le prin disociere. Laptuca este indigesta, de asemenea si castravetii, vinetele, ardeii, rosiile produc aciditate, ceapa si usturoiul sunt greu digerabile. Dimineata, la micul dejun - samburi de migdale, seminte de floarea-soarelui, un cartof fiert si un pahar cu lapte nefiert (pasteurizat), incalzit putin.
Va veti intreba: atunci pentru ce mai traiesc? Noi nu traim ca sa mancam, ci mancam ca sa traim. Si apoi, viata este frumoasa, avem alte bucurii (zambetul copiilor, iubirea celor dragi, mangaierile vantului, ale fulgilor de nea, coloritul florilor, apusul soarelui). Eu, una, am avut numai de castigat de pe urma acestui regim. Nu mai am reflux, dureri de stomac, ulcer, dureri de cap, analizele sunt bune (trigliceridele, colesterolul) care erau ajunse la stele inainte, dorm bine, fara doua-trei perne sub cap, nu mai sunt balonata, am scapat de Helicobacter pylori, am scapat de o coxartroza care ma sacaia, mi s-a dizolvat un lipom urat si mare cat o palma, pe care-l aveam sub sanul stang, si am scapat de 5 kg in plus. In afara de aceasta dieta, nu mai iau nici un medicament.
Multumesc, multumesc, multumesc pe aceasta cale bravilor nostri fitoterapeuti, medicilor si biologilor colaboratori ai revistei si, nu in ultimul rand, dr. prof. Mencinicopschi. De asemenea, multumesc minunatilor si altruistilor nostri romani, colaboratori ai "Formulei AS" si ai Asului Verde. Va iubesc si va spun ca fara nepretuitele voastre sfaturi, de mult as fi fost plecata de pe aceasta lume. In afara de asta, faceti-va timp, in fiecare seara, pentru Tatal Nostru, iar apoi, cu cuvintele voastre, cereti de la bunul Dumnezeu ceea ce va trebuie. Si apoi sa vedeti puterea rugaciunii.
Inchei aici si va doresc ca Dumnezeu sa va ajute la toti!

MATEI ANGELA MARIA - Via Ettore Vulpiani nr. 58, Cap. 00029, Vicovaro, Roma, Italia
 Leguma este un medicament natural, care are proprietatea de a crește cantitatea de hemoglobină din sânge și de a regenera celulele hepatice.
Prin conţinutul ridicat de substanțe nutritive, sfecla roşie este utilă în colite, enterite şi tuberculoză. Se recomandă consumarea ei şi în timpul epidemiilor de gripă. De asemenea, sucul de sfeclă este un excelent depurativ şi diuretic. 


Bogăție de substanțe nutritive


Vitaminele A și C, complexul de vitamine B, potasiul, manganul, magneziul, fosforul, iodul, calciul, fierul și antioxidanții sunt o parte din compușii care se află în compoziția sfeclei roșii. În stare crudă, doza zilnică recomandată de sfeclă roșie este de 100-150 de grame, în combinație cu alte rădăcinoase, cum ar fi morcovul, țelina sau varza roșie. Este bine să mănânci sfecla roșie crudă sau coaptă doar cât să intre furculița cu ușurință în ea. Dacă e gătită prea mult, își pierde din substanțele nutritive.

Protejează ficatul

Substanțele nutritive din sfecla roșie protejează celulele hepatice, contribuie la regenerarea lor și stimulează buna funcționare a ficatului. Sucul de sfeclă roșie este recomandat bolnavilor de hepatită, dar și suferinzilor de ficat gras. Stoarce o jumătate de sfeclă roșie, un morcov și un măr și bea sucul imediat. Poți ține cura câteva săptămâni. 

Împiedică depunerile de grăsimi

Betalaina, pigmentul care dă sfeclei nuanța roșie, împiedică depunerea colesterolului pe pereții interiori ai vaselor de sânge. Persoanele care au probleme cu valorile crescute ale colesterolului pot mânca de trei ori pe săptămână salată de sfeclă roșie, amestecată cu alte crudități, sau pot bea câte un pahar de suc obținut dintr-o sfeclă stoarsă şi un castravete. Tratamentul e eficient doar dacă este urmat câteva luni la rând. 

Indicată în afecțiuni cardiovasculare

S-a constat că sfecla roșie scade tensiunea arterială cu 20%, dacă este consumată frecvent. Previne bolile cardiovasculare. Conținutul ridicat de potasiu ajută la întărirea mușchiului inimii. Trece o sfeclă mică prin storcătorul de fructe, apoi amestecă sucul obținut cu o cantitate egală de miere. Bea sucul de trei ori pe zi, în cantități egale. Ține cura cu suc de sfeclă roșie o lună, apoi fă pauză două săptămâni.

Sfat Click! pentru femei

Sfecla roşie este contraindicată în diabet! La anumite persoane, consumul de sfeclă roșie poate colora urina, însă aceasta nu e un motiv de îngrijorare. 



Niciun comentariu: