miercuri, 22 ianuarie 2014

Coada calului - remineralizant şi dezinfectant

Coada calului, planta care combate infectiile




Coada calului se gaseste pe campuri, in paduri si liziere. Pentru a se folosi ca planta medicinala, se taie la cinci centimetri de la sol dupa care se usuca la umbra, in incaperi aerisite. Coada calului contine intre trei si 16% acid salicilic si are importante proprietati antimicrobiene, antiseptice si antiinflamatorii.

Ajuta la eliminarea toxinelor, tocmai de aceea se foloseste cu succes in tratarea afectiunilor pielii (psoriazis, eczema, cicatrici, cangrene, inflamatii ale unghiilor), informeaza hubpages.com.

In cazul sangerarilor, o cana de ceai la un inteval de 45 de minute poate face minuni pentru tine. Se foloseste si pentru afectiunile oculare, dar si in tratarea edemelor usoare.

Specialistii in medicina naturista recomanda coada calului in tratarea bronsitei si pneumoniei. Tinctura poate fi remediul perfect pentru transpiratia abundenta a picioarelor. Se maseza delicat picioarele in fiecare seara cu tinctura din coada calului, iar in nici o saptamana vei observa primele beneficii. Pentru infectia piciorului se recomanda baile in ceai de coada calului, in fiecare seara.

Vezi și 

  1. Schema de tratament pentru Covid-19

  2. În medie, perioade necesară

  3. dezvoltării unui vaccin este de 12-15 ani ?

  4. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor

  5. Scara de valori a societății romanești 

  6. Europa privită din viitor

  7. Hrana vie

  8. Planurile in derulare sunt o munca in progres 

  9. Destinatii uimitoare pe glob

  10. Miracolul japonez- Drum

  11. reconstruit în patru zile

  12. Primarul care nu frură

  13. Duda a pus mâna pe Casa

  14. Regală

  15. Nu poti multiplica bogatia

  16. divizand-o !  

  17. Evolutia Laptop - Cântărea

  18. 5,44 kg

  19. O Nouă Republică

  20. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  21. În vremea monarhiei, Țaranii romani reprezentau 90% 

  22. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  23. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  24. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  25. Fii propriul tău nutriționist

  26. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  27. Slăbești daca esti motivat

  28. Serbet de ciocolata

  29. Set medical Covid necesar acasă

  30. Medicament retras - folosit în diabet

  31. Brexit-ul - Spaima Europei

  32. Virusul Misterios

  33. Inamicul numărul unu al

  34. acumulatorilor 

  35. Sistemele solare - apă caldă

  36. Economisirea energiei electrice

  37.  Hoțul de cărți

  38. Aparitia starii de insolventa

  39. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  40. Microbii din organismul uman

  41. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.   

  42. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  43. Masca ce omoară virusul    

  44.  O veste de Covid  

  45. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  46. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea 

  47. Îndulcitorul care scade glicemia

Matreata poate fi de asemenea eliminata printr-o cura naturista de coada calului. Se spala zilnic parul cu ceaiul concentrat, dupa care se recomanda masajul cu ulei de masline. Consumat pe termen lung, ceaiul din coada calului poate preveni chiar tumorile canceroase. Previne migrenele, stresul si tensiunile. Ajuta la refacerea structurii osoase, tocmai de aceea se recomanda inclusiv batranilor.

Ca tratament naturist, il poti folosi sub forma ceaiului, obtinut prin infuzarea plantei timp de cinci pana la zece minute, ori a decoctului, obtinut prin fierberea timp de trei ore a plantei, dupa care poti strecura produsul pe care il folosesti la tratarea infectiilor.

Pudra din coada calului se obtine prin incalzirea la cuptor a plantei uscate in prealabil. Dupa 20 de minute mesteca puternic frunzele plantei pana obtii pudra pe care o folosesti pentru tratarea problemelor digestive (prin adaugarea unui praf in paharul cu apa), a inflamatiilor pielii (dupa ce ai obtinut o pasta) sau combinat cu polenul, poate trata chiar tumorile.

Tinctura se obtine prin adaugarea a 100 de grame de alcool peste planta uscata in prealabil. Produsul va fi depozitat la caldura timp de 14 zile, dupa care il poti folosi in tratarea infectiilor.

Specialistii insa avertizeaza ca este contraindicat tratamentul cu coada calului persoanelor care auafectiuni ale rinichilor sau cardiovasculare. Mai mult, persoanele insarcinate sau care alapteaza nu vor opta nici ele pentru acest tip de tratament.

Coada calului, o plantă care stimulează longevitatea sănătoasă




Planta acţionează ca antiseptic, antimicrobian, expectorant, hemostatic, antiinflamator, remineralizant şi dezinfectant

Liliana Ivan
De-a lungul secolelor, Coada-calului i-a surprins pe cercetătorii şi pe botaniştii de renume prin efectele sale terapeutice. Prin secolul al XI-lea, un terapeut al lumii creştine, Sfânta Hildegard, îi lăuda eficienţa în tratamentul plăgilor şi ulceraţiilor.
În schimb, Sfântul Albert cel Mare, strălucit maestru în ştiinţele naturii, considera că acţiunea plantei este de neînlocuit împotriva hemoragiilor şi a vomei cu sânge. Fitoterapeuţii contemporani au descoperit alte principii active ale plantei, eficiente în tratamentul afecţiunilor uterine şi al hemoroizilor. Pentru efectul diuretic, specialiştii contemporani recomandă folosirea infuziei de Coada- calului în tratarea afecţiunilor renale, cardiace, hepatice, reumatice, dar şi pentru eliminarea rapidă a toxinelor din organism.
„Pe lângă acţiunea hemostatică, Coada-calului (Equisetum arvense) are proprietăţi remineralizante, antibacteriene şi antiseptice, iar planta acţionează ca un depurativ excelent. Procentul important de siliciu este benefic în dezvoltarea sistemului osos, vascular şi respirator, dar trebuie amintit şi aportul altor minerale precum calciul, fierul, magneziul şi potasiul în tratamentul cu Coada-calului, indicat convalescenţilor, anemicilor şi bolnavilor cu afecţiuni respiratorii, precum bronşita şi pneumonia. De asemenea, planta este recomandată în prevenirea osteoporozei, precizează Eugen Giurgiu, doctor în biochimie, cu competenţe în fitoterapie şi nutriţie.
Coada-calului, aliata aparatului urinar
Planta acţionează ca antiseptic, antimicrobian, expectorant, hemostatic, antiinflamator, remineralizant şi dezinfectant. Însă cea mai apreciată calitate a plantei este aceea de diuretic natural.
Fitoterapeuţii din mai multe ţări apreciază că, datorită compoziţiei sale chimice, planta poate fi indicată atât intern, cât şi extern, în tratamentul a cel puţin 130 de afecţiuni. Printre substanţele active importante, conţinute în compoziţie, se numără acidul salicilic 5-7 %, vitaminele B1 şi C, flavonoidele , bioxidul de siliciu, acizii (linoleic, oleic, stearic, malic, oxalic) şi sărurile de potasiu.
Indicată în tulburări renale
Datorită proprietăţilor sale diuretice, Coada-calului se foloseşte cu mare succes în tratarea afecţiunilor renale, hepatice, biliare şi reumatice, contribuind la eliminarea rapidă a toxinelor din organism.
În convalescenţă, după boli infecţioase, cu tulburări de eliminare a apei, dar şi în afecţiuni renale sau vezicale (nisip sau pietre) se recomandă decoctul de Coada-calului în care se pun 10 picături de tinctură de urzică. Ceaiul se bea cu înghiţituri mici, în fiecare seară. Decoctul se prepară din două linguriţe de plantă mărunţită, care se fierb timp de 15 minute în 250 ml de apă, după care se strecoară.
În cazul bolnavilor cu retenţii urinare, se combină tinctura de Coada-calului în proporţii egale cu tinctură de Coada şoricelului şi cu tinctură de brad. Din acest amestec se administrează câte o linguriţă de trei ori pe zi, în afecţiunile cronice şi de şase ori pe zi în fazele acute.
Are calităţi antidepresive
Tratamentul cu tinctură din Coada-calului s-a dovedit foarte eficient în prevenirea stărilor de anxietate. Licoarea se prepară din 50 de grame de pulbere de plantă, care se lasă la macerat timp de 15 zile în 250 ml de alcool alimentar de 70 de grade. În final, leacul se strecoară şi se păstrează în sticluţe închise la culoare. Se administrează câte o linguriţă de tinctură diluată cu apă, de trei ori pe zi, înaintea fiecărei mese principale.
Alternativă
Tot pentru combaterea stărilor asociate depresiei, se poate administra Coada-calului sub formă de pulbere. Zece linguri de plantă uscată se macină cu râşniţa de cafea. Zilnic, din acest leac se administrează câte un vârf de cuţit, cu 15 minute înaintea fiecărei mese principale şi se ţine sub limbă. După zece minute, pulberea se înghite. Pulberea are aceleaşi efecte terapeutice când o adăugăm şi în mâncare.
Este un bun detoxifiant
Tinctura de Coada- calului este un bun detoxifiant şi poate fi indicată în tratamentul multor boli, precum guta, bolile de piele, reumatismul şi alergiile cutanate. Efectul său este mai puternic dacă se asociază, în părţi egale, cu tincturi din alte plante depurative, precum fructele de soc şi iarba de trei fraţi pătaţi (care pot fi procurate de la PLAFAR). Din acest amestec se administrează câte o linguriţă, de trei ori pe zi, timp de o lună.
Pentru efecte diuretice sporite se poate folosi maceratul la rece din Coada-calului. Acesta se prepară din şase linguri de plantă mărunţită lăsată să se macereze într-un litru de apă rece, timp de zece. După aceea, lichidul se strecoară şi se consumă câte două-trei căni pe zi, un interval de zece zile.

Reţetele săptămânii. Cum se prepară, cum se administrează
Infuzia :  Se prepară din 250 ml apă fiartă care se toarnă peste  o linguriţă de  Coada- calului uscată. Planta se infuzează trei  minute, apoi se strecoară.  Se consumă câte două căni de infuzie pe zi.

Tinctura :  Poate fi preparată în casă în felul următor: În  100 ml alcool,  se macerează 20 g plantă timp de 14 zile. După acest interval, licoarea obţinută se strecoară şi se păstrează în sticluţe închise la culoare.  Zilnic, se îngurgitează câte o linguriţă, diluată în  ceaiul preferat, iar terapeutul este cel care precizează durata tratamentului.  


Un comentariu:

Unknown spunea...

Coada calului este una dintre cele mai bune plante care exista la noi in tara https://coada-calului.com/. De asemenea, aceasta actioneaza ca un puternic dezinfectant pentru ranii si nu numai, Eu folosesc aceasta planta pentru tratarea hemoroizilor si sunt extrem de multumit de efectele ei. Va doresc multa sanatate.