duminică, 19 august 2012

Părul - cel mai mare secret

Secretul care curăţă podoaba capilară,  îi redă şi strălucirea şi îl ajută să crească mai repede şi mai sănătos. 


Cu bicarbonat de sodiu, părul îţi va creşte ca prin magie
Vrei ca părul tău să-şi recapete strălucirea şi să crească mai repede? Bicarbonatul de sodiu este secretul. Şi este unul dintre cele mai ieftine şi la-ndemână remedii cosmetice, capabil să regenereze firul de păr şi să-i redea vitalitatea.
Iată câteva motive care te vor convinge să foloseşti praful miraculos din plicul uitat într-un sertar. Dacă vrei să eviţi şampoanele din comerţ, care sunt încărcate cu parabeni şi substanţe chimice care atacă părul, îţi recomandăm să încerci un amestec care ţine locul cu succes şamponului obişnuit. De fapt, nu doar curăţă podoaba capilară, ci îi redă şi strălucirea şi îl ajută să crească mai repede şi mai sănătos. Trebuie însă să-ţi spun că soluţia pentru degresat părul cu bicarbonat de sodiu nu face spumă, cel puţin nu la început. Iată reţeta şamponului 100% natural Mixează o parte de bicarbonat de sodiu şi trei părţi cu apă într-un bol. Dacă ai părul peste umeri, trebuie să măreşti cantitatea la trei linguri de praf şi nouă de apă. Aplică amestecul pe părul ud sau chiar uscat şi masează de la rădăcini la vârfuri. Lasă să acţioneze trei minute şi apoi clăteşte-te cu apă călâie.

Citeste mai mult: adev.ro/oemosj

Remediu cu ghimbir împotriva căderii părului! Face minuni!
Oamenii iubesc ghimbirul. Foarte puţine alimente sunt la fel de benefice şi au proprietăţi terapeutice pentru sănătate şi frumuseţe precum are această plantă tradiţională chinezească. Este bogată în uleiuri esenţiale, vitamine, minerale, antioxidanţi şi aminoacizi. De asemenea, este un ideal tratament împotriva căderii părului.
Proprietăţile ghimbirului pentru prevenirea căderii părului Proprietăţile ghimbirului asupra sănătăţii au fost cunoscute şi apreciate încă din antichitate În ceea ce priveşte proprietăţile lui pentru prevenirea căderii părului şi stimularea creşterii podoabei capilare, acesta acţionează în moduri variate. Ghimbirul are proprietăţi naturale minunate pentru stimularea fluxului sanguin la nivelul scalpului, promovând circulaţia şi ajutând astfel foliculii de păr şi creşterea pletelor.  Acizii graşi din rădăcina de ghimbir sunt excelenţi pentru îngrijirea părului subţire. După cum ştii deja, mătreaţa poate fi o cauză a căderii părului, iar pentru a preîntâmpina această problemă femeile cumpără tot felul de produse scumpe, pe bază de chimicale, care se dovedesc fie ineficiente, fie pot dezvolta diverse alergii. Ghimbirul, pe de altă parte, este un remediu excelent pentru eliminarea mătreţii. Datorită proprietăţilor sale antiseptice naturale este suplimentul perfect pentru un păr sănătos.

Citeste mai mult: adev.ro/o1x6ch

Bicarbonatul de sodiu, care se găseşte în orice bucătărie, este util în combaterea mai multor afecţiuni.
Scade aciditatea gastrică
Fiind un alcalinizant puternic,bicarbonatul este un remediu excelent contra arsurilor stomacale,a gastritei hiperacide şi a ulcerului. Are capacitatea de a neutraliza secreţiile acide din stomac,acţionând ca un pansament gastric. Foloseşte o soluţie de bicarbonat-o linguriţă la un pahar cu apă,o dată pe zi.
Previne apariţia cariilor
Bicarbonatul reechilibrează pH-ul din cavitatea bucală,combate placa bacteriană,prevenind apariţia cariilor. Poţi să îl foloseşti la periajul dinţilor,o dată pe săptămână. Presari pe periuţă puţin bicarbonat,după care cureţi dantura,cu mişcări blânde. Datorită proprietăţilor abrazive pe care le are,bicarbonatul ajută la albirea dinţilor. Ca să scapi de mirosul neplăcut al gurii te poţi clăti cu o soluţie de apă şi bicarbonat.
Bicarbonatul şi-a arătat eficienţa şi în tratarea aftelor și a gingiilor inflamate. Calmează durerea şi grăbeşte vindecarea. Pui pe vârful degetului puţin praf de biarbonat şi apoi pe aftă. În caz de gingii inflamate,este recomandată gargara. Diluezi o lingură de pulbere într-o jumătate de pahar cu apă rece şi îţi clăteşti bine gura,de câteva ori pe zi.

Util în caz de micoze
Dacă ai micoze ale unghiilor,diluezi 4 linguri de bicarbonat într-un litru de apă caldă. Ții picioarele în lichid timp de 15 minute. Dacă ai candidoză orală,este eficientă gargara,iar în cazul candidozelor vaginale,sunt indicate băile locale. Pentru splălături,foloseşti  o soluţie obţinută din 4 linguriţe de bicarbonat de sodiu la un litru de apă călduţă.
Ameliorează simptomele răcelii
Pentru a scăpa de nasul înfundat,pune în nări o soluţie pe care o obții în felul următor: dizolvă într-o cană cu apă o linguriţă de bicarbonat şi un vârf de cuţit de sare. Dacă ai roşu în gât,poţi calma durerile dacă faci gargară cu o soluție de bicarbonat,de două-trei ori pe zi. Soluția o prepari astfel:la un pahar cu apă călduţă pui 2 linguriţe de bicarbonat.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit şi ca deodorant. Amesteci o linguriţă de bicarbonat cu 200 ml de apă şi verși soluția într-un pulverizator.
Pentru a grăbi vindecarea,în cazul înţepăturilor de insecte,aplică o pastă formată din bicarbonat de sodiu şi apă.
Când fierbi legume care provoacă balonare,precum conopida,broccoli,varza,fasolea,adaugă în apă puţin bicarbonat. Astfel,vor fi digerate mai uşor


Cel mai mare secret legat de părul oamenilor.
Care este acest secret?


Acţiunea e cea mai eficientă. Cel mai uşor lucru pe care-l puteţi face e să vă tăiaţi vârfurile.

Multe femei îşi fac griji că astfel vor pierde din lungime, dar se poate face asta şi la sub 0,8 cm – acest lucru va lăsa nişte firicele ca de praf pe jos. E mai ieftin pentru că nu se taie la fel de mult păr.
Lumea nu realizează că cu cât te speli mai mult, cu atât părul devine mai uscat.
Şamponul uscat e o alternativă anti-îmbătrânire. Va da volum şi va păstra uleiurile.
În cazul părului uscat se foloseşte şi balsam pentru uleiurile naturale.
Placa de păr nu se foloseşte mai mult de 2 ori pe săptămână. Înainte de a o utiliza se foloseşte ulei de argan care conţine agenţi protectori, vitamina E, un foarte bun oxidant care protejează bine. Dacă îl foloseşti pe părul uscat înainte să te faci cu placa, n-o să provoci la fel de multe daune.

Iata cateva informatii utile si importante despre o problema cu care ne confruntam aproape toti oamenii la un moment dat: caderea parului.
Durata de viata a unui fir de par este limitata. Parul se misca in radacina timp de 2-4 luni si apoi cade lasand loc altui fir. Capul pierde in mod normal cca 100 fire/ zi. Daca observam o cadere excesiva timp de 3 zile fara a-l spala, calculand 3 zile dupa a 2 a zi de la spalare si firul este insotit de radacina, atunci se ridica problema unei cauze interne.
Caderile excesive de par pot duce la aparitia calvitiei (cheliei) la barbati, iar la femei la caderi difuze.
Factorii care pot influenta acest proces nedorit se pot stabili cu ajutorul analizei radacinii firului de par, insotita de proba de sange, denumita trihograma.
Iata unii din factorii care duc la caderea parului:

• hormonii
• anticonceptionalele
• alimentatia
• stresul
• boala
• medicamentele
• razele solare • fibroza (este procesul de intarire a fibrelor tesutului din jurul radacinii, care nu se mai alimenteaza, generand caderea parului)


Tratamente curative:

• MIDOLLOS- PLACENTA SERICAL (Kaloos)- cu vitamine, saruri, minerale, extracte de grau, maduva de bambus; revitalizeaza parul dupa decolorari, permanent, tinand cu succes locul tratamentului pe baza de placenta animala

• CAROTA SERICAL (Kallos)- cu ulei de in, folosita pentru par gras

• FRUTTA SERICAL (Kallos)- cu hidroacizi naturali proveniti din fructe si legume; este recomandat parului nevopsit.

• KLORANE- sub forma de sampon; combate mancarimile, matreata abundenta, continand ingredienti activi cu efect astringent si antiseptic.

Tratamente naturiste:
• contra caderii parului:
2 linguri ulei de masline + 1 galbenus de ou + cateva picaturi de lamaie (o fiola de vit. C care intareste parul); acestea omogenizate se aplica pe parul curat, se acopera cu o casca de baie si se sta 45 min. dupa care se spala cu sampon;
• contra caderii parului si a matretii:
500 gr. Praf de cedru (de la Plafar) + 2 galbenusuri de ou ( in functie de lungimea parului) + cateva picaturi de lamaie.
Se adauga pe radacini 15 min., iar apoi se samponeaza; se repeta o data pe saptamana/ 3 ori pe luna;
• pentru un aspect al parului mai des si mai lucios:
1 galbenus de ou +1/2 pahar de chefir sau sana +1 ceapa rasa fin + putin alcool alimentar.
Se aplica pe par si se lasa 2 ore; se samponeaza si nu se usuca cu foehnul; se repeta de 3 ori pe luna.
• pentru par subtire si vatamat:
balsam+ 2 linguri smantana+1/2 lingura de ulei de germeni de grau + 1 lingura suc de lamaie.
Se omogenizeaza si se intinde pe parul umed dupa spalare, se acopera cu o casca de baie, se sta 15 min. si apoi se clateste; se aplica 1 data pe saptamana.

Niciun comentariu: