miercuri, 22 august 2012

Despre bărbaţi !

Ce nu ştiai despre orgasmul la bărbaţi


Testosteronul din corpul bărbaţilor determină intensitatea dorinţei bărbatului de a face sex
Paşii care duc un bărbat la orgasm sunt:
Excitarea. Bărbatul percepe ceva sau pe cineva care îi stârneşte interesul sexual. Această percepţie face creierul să trimită un semnal de-a lungul măduvei către organul sexual cauzând erecţia. Penisul devine erect, când sângele îl irigă puternic, adus de arterele care s-au dilatat permiţând sângelui să circule de 50 de ori mai rapid. Iar vasele de sânge care, în mod normal, dau sângele afară se strâng astfel încât şi mai mult sânge este împins în penis, producând o erecţie puternică. Scrotul se retrage, iar muşchii corpului se încordează.
Platforma. În această fază corpul bărbătesc se pregăteşte pentru orgasm, care poate dura între 30 de secunde şi două minute. Tensiunea musculară creşte chiar şi mai mult şi corpul este străbătut de contracţii musculare involuntare, în special în zona pelvisului. Ritmul cardiac al bărbatului ajunge la 150-170 de bătăi pe minut. Un fluid clar începe să străbată ureta. Acest fluid pre-ejaculare este menit să modifice nivelul ph-ului uretei pentru a creşte şansele de supravieţuire a spermatozoizilor.
Orgasmul. Orgasmul în sine are loc în 2 faze, emisie şi ejaculare. În emisie, bărbatul ajunge la punctul în care nu mai este cale de întoarcere, în care înţelege că ejacularea este inevitabilă. Lichidul seminal este depozitat în partea superioară a uretei, gata pe ejaculare. Ejacularea are loc printr-o serie de contracţii rapide ale muşchilor pelvisului şi din jurul anusului. Nervii care determină contracţia muşchilor trimit mesajele de plăcere către creierul bărbatului.
Finalul. După ejaculate, penisul începe să-şi piardă erecţia. Aproximativ jumătate din erecţie se pierde imediat, iar restul dispare într-un timp foarte scurt. Tensiunea musculară începe să dispară şi bărbatul se simte relaxat şi toropit. De obicei, bărbaţii trec printr-o perioadă de refacere, care durează aproximativ jumătate de oră, în timpul căreia nu mai pot avea o altă erecţie.

Testiculele sunt o parte foarte sensibila si importanta a corpului masculin. Citeste mai departe si afla mai multe despre testicule.

Ce sunt testiculele?

De forma ovoida, cu dimensiunile unei nuci, testiculul are 4-5cm lungime si 2-3cm latime. Greutatea unui testicul fiind de 25-30g.

Fiecare testicul este format din 150-250 lobuli. In interiorul fiecarui lobul se gasesc 2-4 tubi seminiferi contorti ce au rolul de a produce spermatozoizi prin procesul de spermatogeneza, in care celulele germinale primordiale masculine - spermatogoniile - se transforma in spermatozoizi. Acest proces este influentat negativ de nutritia deficitara in proteine, minerale si vitamine, abuzul de alcool, tutun, droguri, intoxicatii cu plumb, mercur si substante radioactive.

Spermatozoizii participa la formarea lichidului spermatic, constituit din spermatozoizi, lichid cowperian si lichid prostatic. Intre tubii seminiferi contorti se gasesc celulele interstitiale Leydig raspunzatoare de secretia hormonala testiculara.

Cei mai importanti hormoni secretati de testiculi sunt testosteronul, androstendionul, dehidroepiandrosteronul.

Caile de eliminare spermatice cuprind: epididimul, canalul deferent, veziculele seminale, canalele ejaculatoare si uretra.

Testiculele atarna in afara corpului deoarece temperatura ideala pentru producerea spermei trebuie sa fie cu unul sau doua grade mai scazuta decat temperatura corpului. In situatiile in care barbatilor le este frig, testiculele se apropie mai mult de corp.

Ce sunt testiculele?
Fiecare testicul este format din 150-250 lobuli
Boli ale testiculelor

Ce sunt testiculele albastre?

Testiculele albastre sunt o afectiune reala! Termenul "corect" pentru testiculele albastre este epididimita, care reprezinta inflamarea epididimului.

In termeni simplu, testiculele albastre apar atunci cand epididimul se blocheaza cu sperma care a iesit din testicule, dar nu si din penis. Deferentele ductului reprezinta canalul de sperma dintre testicule si uretra. Cand acesta ramane blocat, te alegi cu dureri.

De ce testicule albastre si nu testicule umflate? Ei bine, poate conotatia expresiei este data de faptul ca testiculele tale sunt "albastre" sau poate pentru ca din cauza ca fluxul de sange este limitat suficient cat sa cauzeze albastrirea zonei.

Chisturi in jurul scrotului


Un chist in jurul scrotului poate aparea la orice varsta, dar cel mai frecvent se intampla barbatilor care au peste 40 de ani. Atunci cand sunt mici, de obicei, medicii nu iau nici o masura, deoarece aceste "cresteri" sunt inofensive. Chisturile mai mari pot fi dureroase si deci incomode, existand posibilitatea insa de a fi indepartate chirurgical.

Ce sunt testiculele albastre?
Testiculele albastre sunt o afectiune reala!
Chisturile de obicei dispar de la sine. Un barbat poate simti prezenta unui chist in jurul scrotului la verificarea testiculelor lui. Acesta se simte ca un nod conectat la testicul cu un fel de tub. Acest tub se percepe ca o vena stransa atunci cand este atinsa. Chisturile umplute cu lichid se pot dezvolta individual sau in grup de mai multe.
Hidrocelul - umflaturi nedureroase ale scrotului

"Hidrocel" este un termen de origine greaca si inseamna punga de apa. In cazul nostru, acesta descrie o umflare nedureroasa a scrotului, lucru cauzat de colectarea de lichid in jurul testiculelor. Hidrocelul natural (primar) este deja vizibil de la varsta de 2 ani, in timp ce hidrocelul secundar, cel mai adesea, apare la barbatii cu varsta de peste 40 de ani.

Acesta este o formatiune nedureroasa, dar poate aparea ca urmare a unui prejudiciu, unei inflamatii sau infectii. Singurul simptom al hidrocelului este scrotul marit. El poate deveni mai mic atunci cand stai culcat si poate creste atunci cand esti in picioare.

Pacientii descriu uneori simptome ca un sentiment de testicule grele. Atunci cand devine neplacut si dureros, medicii pompeaza lichidul cu ajutorul unui anestezic local. Fluidul, de obicei, dispare in timpul copilariei, de la sine. Motivul pentru care hidrocelul apare este, desigur, de o importanta cheie. Acesta apare rar pe ambele parti, cel mai frecvent fiind pe partea dreapta a scrotului.

Un barbat poate simti prezenta unui chist in jurul scrotului la verificarea testiculelor lui
Orhita - inflamatia testiculelor
Orhita este o inflamatie de ambele parti ale testiculelor sau doar pe o parte. Acest lucru poate provoca umflaturi, durere si febra. Afectiunea poate fi cauzata de diferite tipuri de bacterii si virusi. Poate fi vorba si de o infectie ce se trateaza cu antibiotice.

Un motiv important pentru orhita este oreionul, o boala care de multe ori apare baietilor dupa pubertate. Simptomele de orhita includ umflarea testiculelor, senzatia de greutate in testicule, febra, secretii din penis, pot aparea si dureri in timpul urinarii, sexului sau ejacularii.

In cazuri extreme, poate aparea sange in sperma.

Poti evita orhita prin administrarea unui vaccin pentru oreion. Sau prin folosirea prezervativului, deoarece poate fi cauzat de practicarea actului sexual riscant. Este recomandabil sa te odihnesti cateva zile.

Boli ale testiculelor
Orhita este o inflamatie de ambele parti ale testiculelor sau doar pe o parte.
Torsiunea testiculara sau un testicul rasucit

Rasucirea testicului apare de obicei baietilor tineri, ceea ce inseamna cea mai mare parte a adolescentilor, dar a fost observat si la barbatii mai in varsta. Partea inferioara a stomacului si testiculele sunt conectate prin vene, nervi si conducte spermatice. Acestea isi pot schimba pozitia, lucru ce duce la oprirea circulatiei sangelui in testicule, deoarece tuburile sunt literalmente rasucite in jurul lor chiar de mai multe ori.

Umflaturi si dureri puternice pot apare in testicule si chiar in partea de jos a stomacului. Un medic trebuie sa puna testiculul inapoi in pozitia corecta si sa-l prinda astfel incat sa previna o alta intorsatura.

Asistenta medicala este urgenta intr-un asemenea caz, deoarece un testicul rasucit netratat poate provoca daune ireparabile testiculului si trebuie sa fie eliminat.

Torsiunea este uneori numita si "sindromul de iarna" deoarece este mai frecventa in timpul iernii, atunci cand e frig afara. De aceea, nu este recomandabil pentru barbati sa faca treceri bruste de la rece la cald, deoarece scrotul si interiorul sau este relaxat intr-un mediu cald, dar se contracta intr-unul rece.

In cazul in care intorsatura apare de la sine, contractarea la rece poate prinde testiculul in aceasta pozitie, agravand situatia.


Penisul este un organ foarte important pentru barbati si functia sa nu este limitata doar la viata sexuala si reproducere, ci este de o importanta esentiala pentru supravietuire. De aceea, este foarte important sa ai grija de penis si sa il pastrezi sanatos, astfel incat sa continue sa serveasca scopului sau. Stii cum sa-ti pastrezi un penis sanatos?

Este indepartarea parului pubian importanta pentru un penis sanatos?

Indepartarea parului pubian are efecte pozitive asupra starii de sanatate a penisului tau, deoarece prin acest lucru umiditatea din zona pubiana se reduce, ceea ce impiedica dezvoltarea bacteriilor. In plus, este mult mai usor sa iti examinezi testiculele, lucru important pentru descoperirea timpurie a cancerului.

Totodata, penisul tau va arata mai mare daca nu va fi inconjurat de par si unii barbati sustin ca sensibilitatea in timpul actului sexual creste.

Esti ingrijorat de durerea neplacuta?

Cel mai simplu mod de a elimina parul pubian este epilarea zonei, dar este adevar si faptul ca acest tip de procedura poate fi destul de dureroasa. Daca nu esti destul de dornic sa iti smulgi firele de par, poti decide sa le razi. Trebuie sa fii atent in timp ce faci asta, deoarece o miscare gresita cu aparatul de ras poate cauza leziuni. Dupa operatiune, nu uita de igiena - foloseste aparate de ras de unica folosinta si nu le imparti cu partenera.

Igiena corespunzatoare este necesara pentru un penis sanatos


Penisul este
un organ sensibil astfel incat nu este nevoie sa il freci prea dur sau sa folosesti prea mult sapun. Este suficient sa il clatesti cu apa caldura si sapun bland, usor parfumat. In cazul in care penisul nu este circumcis, va trebui sa misti preputul pentru a ajunge si a spala glandul penisului, dar nu folosi sapun. Usuca intreaga zona cu un prosop curat, moale. Spalatul prea rar sau prea des nu este recomandat pentru un penis sanatos deoarece poate provoca balantita sau inflamarea glandului penisului. In cazul in care ti se intampla acest lucru, spala penisul cu apa calda si sarata. Daca starea nu se imbunatateste, ar trebui sa vizitezi un medic.
Pentru un penis sanatos este important sa il examinezi in mod regulat
Auto-examinarea iti poate salva viata!
 Pentru a avea un organ sexual sanatos este imporant sa iti examinezi in mod regulat penisul si testiculele. Acest lucru inseamna ca ar trebui sa acorzi o atentie suplimentara penisului aproximativ o data pe luna si sa cauti posibile semne canceroase si semne ale bolilor cu transmitere sexuala.

Acorda atentie deosebita:

- oricarei secretii neobisnuite a penisului;
- oricarei schimbari de miros si/sau culoare a materialului seminal;
- sangelui din urina sau sperma, in special culorii inchise a urinei;
- durerilor din abdomenul inferior sau din zona pubiana;
- aparitiei durerilor in timpul actului sexual, ejacularii sau urinarii;
- ranilor mici, umflaturilor sau excrescentelor pubiene ori din zona inconjuratoare.

Nu intra in panica in cazul in care se produce o mica schimbare, deoarece nu toate modificarile sunt periculoare si unele dintre ele sunt complet tratabile, dar vei sti sigur numai daca vei merge la doctor. Prin urmare, toate modificarile de mai sus ar trebui sa fie un motiv suficient pentru a vizita un doctor.


Foto: birthyour.com  21 aug 2012, 23:17 | RTV.net

Niciun comentariu: