vineri, 17 ianuarie 2014

Dieta sanatoasa te salveaza

Sfaturi pentru o buna digestie


Atunci cand vine vorba despre o dieta sanatoasa nu trebuie sa te gandesti ca trebuie sa renunti la alimentele pe care le adori, ci mai degraba se poate vorbi despre o stare de bine, mai multa energie si un corp mai sanatos. O dieta sanatoasa incepe prin a manca inteligent si se pune problema nu neaparat a alimentelor pe care le consumi, ci a modului in care o faci.In primul rand trebuie sa fii constient de faptul ca alegerile alimentare sanatoase pot reduce riscul aparitiei unor boli de inimacancerdiabet si unele probleme de digestie. In plus, daca vei manca sanatos, vei avea mai multa energie, o memorie mai buna si o stare de spirit mai buna.
Daca vrei sa faci o schimbare in viata ta, fa-o usor, urmand pasi mici mai degraba decat o schimbare drastica. Daca vei incerca sa faci o schimbare brusca, o sa simti ca nu iti poti duce pana la sfarsit planul si o sa abandonezi lupta. Incercarea de a trece la o dieta sanatoasa peste noapte nu este o alegere inteligenta, te sfatuieste Help Guide.
In loc sa fii foarte preocupat de numararea caloriilor si de masurarea dimensiunilor, mai bine te-ai gandi la o dieta mai colorata si mai proaspata. Facand asta treptat, dieta ta va deveni mai sanatoasa si mai delicioasa.
De asemenea, te poti gandi la un exercitiu fizic care iti place si il poti adauga programului tau zilnic. La fel trebuie sa se intample si cu fructele si legumele. Nu trebuie sa renunti complet la mancarurile preferate, ci poti sa scazi portia si sa adaugi cateva fructe care iti plac.

Arunca farfuriile mari
Atunci cand incepi o dieta sanatoasa nu te gandi la un aliment ca la unul de care nu mai ai voie de atingi, ci consuma-l cu moderatie. Adica in loc sa consumi dulciuri in fiecare zi, limiteaza-te la cateva guri pe saptamana sau la cateva zile.
Si portiile trebuie sa fie mai mici, chiar si atunci cand mananci in oras. In oras poti sa imparti portia cu un amic sau sa ceri ospatarului ca portia ta sa fie mai mica decat una normala.
Atunci cand mananci acasa, pune mancarea in farfurii mai mici. Acest lucru functioneaza foarte bine din punct de vedere psihic, pentru ca daca o sa ai o farfurie mare, dar pe jumatate plina, vei simti ca nu ai mancat destul, insa daca ai o farfurie foarte mica plina, o sa simti ca ai luat o masa pe cinste.
De asemenea, atunci cand vine vorba de o dieta sanatoasa este important si cum mananci. Incearca sa mananci in compania altor persoane, deoarece acest lucru are numeroase beneficii emotionale asupra ta. Daca o sa mananci in fata televizorului sau in fata calculatorului, te vei supraalimenta fara sa iti dai seama.
Atunci cand mananci nu te gandi ca trebuie sa termini cat mai repede si sa te intorci la treaba ta. Fa-ti timp pentru a mesteca bine alimentele si sa te bucuri de masa. Mesteca alimentele incet si savureaza fiecare dumicat. Fiind grabit la masa, uiti sa te bucuri de lucruri simple, precum gustul alimentelor si bucuria de a manca.

Vezi și 

  1. Schema de tratament pentru Covid-19

  2. În medie, perioade necesară

  3. dezvoltării unui vaccin este de 12-15 ani ?

  4. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor

  5. Scara de valori a societății romanești 

  6. Europa privită din viitor

  7. Hrana vie

  8. Planurile in derulare sunt o munca in progres 

  9. Destinatii uimitoare pe glob

  10. Miracolul japonez- Drum

  11. reconstruit în patru zile

  12. Primarul care nu frură

  13. Duda a pus mâna pe Casa Regală


Ti-e foame sau doar sete?
Asculta-ti corpul pentru a afla daca iti este cu adevarat foame sau ai nevoie doar de un pahar cuapa. Uneori ai tendinta de a manca doar pentru ca ai ajuns acasa de la munca si nu pentru ca simti cu adevarat nevoia. Asa cum spuneam mai sus, poti sa bei un pahar cu apa pentru a realiza daca iti este cu adevarat foame sau doar sete.
Poti tine in frigider un bol cu fructe si legume si de fiecare data cand treci pe langa acesta, deschide-l si infige mana in bol pentru a lua o mica gustare. Antioxidantii si alte substante nutritive din fructe si legume ajuta la protejarea organismului impotriva anumitor tipuri de cancer. Cu cat bolul va fi mai luminos si mai colorat, cu atat fructele si legumele vor contine mai multe vitamine, minerale si antioxidanti.



Legumele verzi sunt pline de calciu, magneziu, potasiu, zinc, vitamine A, C, E si K, care ajuta printre multe altele si sistemul respirator. Exista si legume mai dulci, care iti pot satisface pofta de ceva dulce la masa. Printre aceste legume se numara porumbul, sfecla, morcovii sau cartofii dulci.

Fructe - DA. Sucuri de fructe - NU. Evita sucurile de fructe pentru ca pot contine pana la zece lingurite de zahar la pahar. Daca nu ai cum sa eviti consumul sucurilor de fructe, dilueaza cu apa. De asemenea, fereste-te de legumele prajite.

Probabil acest lucru il tot auzi, insa trebuie mentionat pentru ca este cel mai important: bea cat mai multa apa. Evita bauturile care contin cafeina. 

O digestie buna este extrem de importanta pentru o viata sanatoasa si plina de vitalitate. Problemele de acest gen trec de obicei neobservate, caci lumea are impresia ca nu sunt foarte serioase.Simptome precum gazele, diareea, indigestia, sindromul intestinului iritabil sau constipatia au efecte negative asupra intregului organism si trebuie descoperita cauza. Iata ce trebuie sa stii, potrivit Third Age, daca vrei sa fii in ordine:
Lamaile: cel mai bun sfat pentru o buna digestie este sa consumi dimineata, pe stomacul gol, sucul de la o lamaie stoarsa, impreuna cu un pahar deapa. Astfel iti vei curata stomacul si vei elimina excesul de acid.
Bea zilnic otet si suc de mere: aceasta este o alta bautura care ajuta la curatirea organismului si imbunatatirea digestiei. Consuma o lingurita sau o lingura de otet organic de mere amestecat cu 500 mg de suc proaspat de mere. Astfel iti vei echilibra sucurile digestive.
Evita bauturile reci in timpul mesei: hrana este digerata mai eficient daca este undeva la temperatura corpului, asa ca orice fluid rece va ingreuna digestia. Daca simti neaparat nevoia sa consumi lichide, alege apa calduta sau ceaiuri. Cafeina poate cauza un exces de acid clorhidric, asa ca ar trebui s-o eviti, la fel ca si alcoolul.
Incearca ierburi amare: orice are gust amar va incuraja digestia la 20-30 de minute dupa consum, ajutand la eliberarea enzimelor, sucurilor si acizilor potriviti.
Auto-masaj si exercitii: acestea doua, incorporate in rutina zilnica, te vor ajuta. Maseaza-ti zona ficatului si a vezicii biliare, caci aceste doua organe ajuta foarte mult la digerarea alimentelor. Pozitioneaza-ti podul palmei drepte chiar sub coaste, deasupra soldului, cu degetele lipite de corp. Misca mana pana ajunge in zona buricului si repeta de 10-20 de ori.
Masajul stomacului este asemanator, dar trebuie facut in cealalta parte a corpului, cu acelasi numar de repetari.
Posteste o perioada mica de timp: aceasta este o metoda simpla de a-i da sistemului tau digestiv o bine-meritata pauza. Bea multe lichide, consuma fructe si legume din belsug si nu te forta foarte mult cu exercitiile fizice.
Mesteca de multe ori: mestecatul este unul dintre cele mai importante stagii ale digestiei, caci cu cat ajunge mancarea mai maruntita in stomac, cu atat ii va fi mai usor acestuia sa o proceseze. Daca mancarea este inghitita foarte mare, sucurilor digestive le va fi mai greu sa o proceseze.
Combina alimentele: aici parerile sunt impartite. Unii cred ca este cel mai bine sa consumi atatcarbohidrati (paine, cartofi, orez), cat si proteine (carne, porduse lactate, nuci, soia) si grasimi(uleiuri de gatit, avocado). Alti experti considera ca aceste tipuri de alimente nu trebuie combinate la o masa. Cel mai bine este sa vezi ce functioneaza pentru corpul tau.
Curatare a colonului si a ficatului: foloseste ierburi, tipuri de mancare si suplimente care sa curete sistemul digestiv. Astfel vei elimina toxinele si toate elementele nocive, ajutand la buna functionare a mai multe organe.
Plante medicinale: multe dintre ele sunt bune pentru digestie, precum ulmul, scortisoara, ghimbirul, cuisoarele sau nucsoara. 
http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/remedii-naturale/sfaturi-pentru-o-buna-digestie-1117909

  1. Nu poti multiplica bogatia

  2. divizand-o !  

  3. Evolutia Laptop - Cântărea

  4. 5,44 kg

  5. O Nouă Republică

  6. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  7. În vremea monarhiei, Țaranii romani reprezentau 90% 

  8. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  9. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  10. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  11. Fii propriul tău nutriționist

  12. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  13. Slăbești daca esti motivat

  14. Serbet de ciocolata

  15. Set medical Covid necesar acasă

  16. Medicament retras - folosit în diabet

  17. Brexit-ul - Spaima Europei

  18. Virusul Misterios

  19. Inamicul numărul unu al

  20. acumulatorilor 

  21. Sistemele solare - apă caldă

  22. Economisirea energiei electrice

  23.  Hoțul de cărți

  24. Aparitia starii de insolventa

  25. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  26. Microbii din organismul uman

  27. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.   

  28. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  29. Masca ce omoară virusul    

  30.  O veste de Covid  

  31. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  32. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea 

  33. Îndulcitorul care scade glicemia


QUINOA SI ROLUL IMPORTANT PE CARE IL ARE IN DIETA FARA GLUTEN


Quinoa a fost folosita de mai bine de 5.000 de ani de catre incasi. Acestia numeau quinoa „semintele mama”. Quinoa este considerata o „cereala antica” deoarece a fost cultivata de mii de ani si este in mare parte neschimbata. Dar quinoa nu este de fapt o cereala, ci doar o samanta. Quinoa este bogata in proteine si arata asemenea cuscusului. Ea este la fel de versatila ca orezul si are un gust delicios.

IATA CATEVA LUCRURI PE CARE TREBUIE SA LE STIM DESPRE QUINOA:

  1. Quinoa este denumirea comuna pentru Chenopodium quinoa, o planta considerata ca fiind o pseudocereala mai degraba decat o cereala. Din aceasta se consuma doar semintele care sunt comestibile.
  2. Este necesar sa fie spalata inainte de a fi mancata, deoarece se pare ca pe suprafata ei se gaseste o substanta chimica numita saponina care ii da acesteia un gust de sapun.
  3. Aceasta samanta este de mai multe culori. Asemenea strugurilor, exista mai multe tipuri de Quinoa. Cel mai comun tip este cel alb, dar si rosu sau negru.
  4. Seamana cu o cereala dar este de fapt o samanta.
  5. Are o textura placuta. Este asemanatoare cu orzul, chiar si mirosul se aseamana cu cel al orzului.
Quinoa este unul dintre cele mai sanatoase alimente din lume. Aceasta nu contine gluten si este bogata in proteine. Este unul dintre putinele alimente vegetale care contin toti aminoacizii esentiali. De asemenea, este bogata in fibre, magneziu, vitaminele B, fier, potasiu, calciu, fosfor, vitamina E si diferiti antioxidanti.

CE BENEFICII ADUCE SANATATII CONSUMUL DE QUINOA?

O cana de aproximativ 185 grame contine:
  • Fibre:5 grame.
  • Proteine:8 grame.
  • Mangan:58% din DZR (doza  zilnica recomandata)
  • Magneziu:30%  din DZR
  • Fosfor:28% din DZR
  • Folat:19% din DZR
  • Cupru:18% din DZR
  • Fier:15% din DZR
  • Zinc:13% din DZR
  • Potasiu9% din DZR
  • Peste 10% din DZR din vitaminele B1, B2 and B6.
  • Mici cantitati de calciu, B3 (niacin) si vitamina E.
Quinoa contine quercetin si kaempferol, 2 compusi ai plantelor (flavonoizi) cu rol anti-inflamator si anticancerigen. Continutul de fibre solubile este de aproximativ 2,5 grame pe cana (sau 1,5 grame la 100 grame). Acest continut de fibre este considerat de nutritionisti satisfacator.
De asemenea, nutritionistii privesc aceasta samanta ca fiind un foarte bun aliment ce poate fi recomandat in dietele fara gluten pentru persoane care nu doresc sa renunte la paine sau paste. Introducerea acestei pseudocereale in dieta fara gluten poate duce la cresterea semnificativa a valorii nutritive si  a calitatilor antioxidante ale alimentatiei fara gluten. Are efecte benefice asupra metabolismului. Acest fapt este explicat de cantitatea mare de substante nutritive.
Poate ajuta si in dietele de slabit pentru ca este bogata in fibre, proteine si are un indice glicemic scazut.

CUM SE GATESTE QUINOA?

Ea poate fi gatita ca orezul. Puneti quinoa si apa intr-o cratita, aduceti apa la temperatura de fierbere, opriti apoi focul, acoperiti cratita cu un capac si lasati-o asa aproximativ 15 minute. Pentru a o prepara cat mai bine trebuie sa folositi mai putina apa.
Raportul este de 1,25 cesti de apa la 1 ceasca de quinoa. Daca veti respecta acest raport atunci veti obtine o quinoa pufoasa, de fiecare data. Adaugati apoi aproximativ 1/4 lingurita de sare la fiecare cana de quinoa uscata. Se pot adauga si alte plante aromatice in timpul gatirii, cum ar fi un catel de usturoi zdrobit, o crenguta de rozmarin proaspat sau cateva boabe de piper negru, putin cimbru.
Quinoa poate fi gatita si in cuptor pentru o aroma speciala. Este un fel de mancare gustos, mai ales daca il gatiti cu bulion in loc de apa si adaugati o frunza de dafin in oala. Poate fi servit alaturi de o portie de tocana sau peste copt.
Puteti folosi quinoa si la prepararea unui mic dejun delicios si nutritiv care va asigura energia necesara desfasurarii activitatilor zilnice. Se lasa in apa seara, iar dimineata se poate fierbe in lapte, se indulceste cu miere si se adauga fructe proaspete.
https://www.celiaci.ro/articole/quinoa/

Marea Britanie: consuma micul dejun
In Marea Britanie toata lumea mananca micul dejun, fiind cea mai importanta masa a zilei, dupa cum spune endocrinologul Daniela Jakubowicz. Nu prea conteaza cate calorii consumi atunci, caci oricum le vei arde pe durata zilei, spre deosebire de cele pe care le primesti mai pe seara.
Daca mananci mai mult dimineata, vei avea o pofta mai redusa in restul zilei, fapt ce te poate ajuta sa slabesti 7 kilograme intr-un an, fara alte metode. In plus, conteaza foarte mult si ce alegi sa consumi, caci cu cat sunt mai sanatoase si naturale alimentele, cu atat mai bine.
Printr-un asemenea obicei iti poti imbunatatimemoria si capacitatea de concentrare cu pana la 40 de procente. Daca nu ai timp dimineata, pregateste-ti de cu seara masa si tine-o in frigider.

India: mergi pe jos
In medie, o femeie din India merge pe jos cate 9,6 kilometri pe zi, doar pentru a ajunge in locurile unde are nevoie. Urmarea este logica: un procentaj extrem de mic dintre populatia Indiei are probleme de obezitate.
Incearca sa mergi pe jos o ora pe zi si vei avea parte de efecte spectaculoase, crescandu-ti viteza cu care slabesti cu 50%, dupa cum spun cercetatorii de la Universitaea din Chicago.
In plus, indienii te invata si cat de bune pot fi mirodeniile intr-o cura de slabire, aici exceland turmericul, ghimbirul, ardeiul iute si tot ce e picant, caci stimuleza zone ale creierului care iti taie din pofta de mancare.

China: renunta la alimentele congelate

In ciuda pachetelor congelate pe care le gasesti in magazine, majoritatea provenind din China, in aceasta tara locuitorii procedeaza invers, consumand totul cat mai proaspat, in acest fel beneficiind si de mai multe vitamine.
In plus, consuma carne pe peste oceanic sau de la pasari crescute organic, nu fortat, oua de aceeasi natura si nuci. Hrana neprocesata are multe minerale, grasimi sanatoase si amelioreaza apetitul. Vei scapa de zahar adaugat fara mila in mancare, grasimi ucigase si alte chimicale.

Grecia: consuma ulei de masline si vin
In medie, un grec consuma 26 de litri de ulei extra virgin pe an si cam tot aceeasi cantitate de vin. Daca crezi ca aceasta este reteta perfecta de ingrasare, afla ca adevarul este tocmai pe dos.
Alcoolul face muschii sa fie mai sensibili la insulina, un hormon care ii ajuta sa absoarba si sa arda zaharul inainte ca organismul sa il transforme in grasime.
Aceste alimente iti micsoreaza talia cu cativa centimetri in decursul unui an, in cazul in care consumi 1-2 linguri de ulei pe zi si cate un pahar de vin.

Germania: consuma cartofi
Germanii sunt cei mai entuziasmati consumatori de cartofi, 9 din 10 oameni apreciindu-i. Acestia sunt bogati in triptofan, un aminoacid care creste productia serotoninei. In plus, fibrele lor incetinesc digestia, mentinand senzatia de satietate de 3 ori mai mult timp decat painea alba, dupa cum spun cercetatorii din Toronto.
Daca mananci cartofi in mod regulat, gatiti fara unt sau fara sa fie prajiti, poti slabi 6 kilograme intr-un an.

Japonia: dormi cateva minute ziua
Desi sunt extrem de grabiti, japonezii gasesc aproape in fiecare zi timp sa doarma cate 20-30 de minute, odihna ajutand organismul sa arda mai repede grasimile. In plus, atunci cand un om este obosit, are tendinta sa consume mai multa mancare, in speranta ca va obtine un plus de energie, consumand cu 15% mai multe calorii decat in mod normal.
Cand esti extenuat, metabolismul incetineste, producand grelina, un hormon care duce la ingrasare.

Sri Lanka: gateste folosind cocos
Oamenii din Sri Lanka mananca in jur de 120 de nuci de cocos anual, aceste fructe fiind cat se poate de sanatoase. In ele se gaseste un tip de grasime foarte rara, dupa cum spun cei de la Universitatea din Noua Zeelanda. Odata ingerata, aceasta ajunge direct la ficat, unde este arsa pentru energie.
In plus, ajuta organul sa arda mai repede si restul grasimilor, ajutand o femeie sa slabeasta in jur de un kilogram si jumatate pe luna. Consumand 2 lingurite de ulei de cocos pe zi silueta ta va avea numai de castigat.

Trinidad: gaseste-ti timp pentru prieteni
In Trinidad, oamenii isi gasesc timp in fiecare zi sa stea impreuna cu familia si cei dragi. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Pittsburgh, persoanele care au acest obicei au o dorinta mai mare cu 66% sa slabeasca sau sa arate mereu in forma maxima.
Cu cat esti mai inconjurat de oameni, cu atat te vei simti mai motivat.

Brazilia: consuma fasole
Brazilia este o tara unde se consuma mult orez si fasole, aceste alimente ajutandu-te sa scazi ingreutate. Adauga o ceasca de fasole pe zi de cate ori poti si vei scadea riscul de ingrasare pe viitor cu 23 de procente.
Explicatia acestui fenomen este aceea ca boabele sunt foarte satioase, avand fibre, viamina B si stabilizand cantitatea zaharului din sange.

Spania: acorda mult timp meselor
In Spania, aproape orice masa este transformata intr-un eveniment social, toata familia fiind de fata, vorbind si depanand amintiri. Aceasta este o metoda foarte buna de a te simti satul cu mai putine alimente. Creierul are timp sa asimileze informatia si sa elibereze leptina, hormonul care spune ca nu mai ai nevoie de mancare.

Finlanda: bea o cana mai mare de cafea
Finlandezii beau destul de multa cafea, fiind primii consumatori din lume. Daca bei o cana cu 30 de minute inainte de o masa, vei avea un apetit cu 35% mai scazut. Asta inseamna ca intr-un an vei putea slabi in jur de 6 kilograme adoptand acest obicei.
In plus, metabolismul va si cu 5% mai intens timp de 2 ore dupa ce ai baut miraculosul lichid, care are si foarte multi antioxidanti. Daca bei cafea inainte de a face sport, vei arde cu 31 de procente mai multe calorii.

Islanda: mananca mult peste
Pe mapamond, oamenii consuma in medie 15,8 kilograme de peste pe an, pe cand islandezii mananca 90 de kilograme. Poate ca pare foarte mult, dar este una dintre cele mai bune metode de a fi sanatos si in forma.
Pestele este bogat intr-un acid gras esential care previne formarea grasimii abdominale, dar intarzie si aparitia senzatiei de foame pana la 6 ore de la masa. In plus, pestele nu este foarte greu de gatit.
http://www.ziare.com/viata-sanatoasa/metode-slabire/alexandra-life-lectii-de-sanatate-adunate-din-intreaga-lume-1119353

Pentru a va da seama mai bine cum se combina alimentele intre ele, cumparati nepretuitele carti ale d-lui dr. Mencinicopschi, intre care "Si noi ce mai mancam?", in care veti gasi sfaturi foarte importante. In primul rand, luati pe rand alimentele pentru a va da seama care va fac bine si care nu. O sa va fac o lista a alimentelor sanatoase si nesanatoase, recomandate tuturor suferinzilor de stomac.
* Carnea. Se vor exclude absolut toate tipurile de carne (mezeluri, afumaturi, tocaturi, fripturi, mici s.a.). Este permis, de doua ori pe saptamana, numai la pranz, piept de pui, iepure, curcan, numai 100-150 g, fierte intr-o tigaie antiaderenta, cu 1/2 pahar apa si o lingura de vin natural. (Sa nu se ajunga cu fierberea la coacere.) Apoi se scoate cu furculita, se aseaza pe farfurie, se pune putin ulei de masline deasupra si, eventual, un pic de sare, cimbru
* Pestele. Se consuma numai peste oceanic, curatat de oase si de piele, dupa fierbere. Se serveste la fel ca si carnea, scurs, cu ulei de masline.
* Painea, pastele si produsele de patiserie si cofetarie se exclud in mod absolut, au mare aciditate!
* Laptele - se consuma numai lapte pasteurizat, care se bea numai rece. Se pune intr-un pahar si se bea dupa 1 1/2 ora de asteptare, pana ajunge la temperatura ambientala. Branzeturile sunt excluse si ele, mai ales cele fermentate (cascaval, cas, branza fermentata). Se poate bea zer si manca branza proaspata de vaci si de oaie (cas).
* Ouale. Intai se clocoteste putina apa intr-o tigaita antiaderenta, se sparge oul si i se da drumul usor in apa fiarta. Se acopera cu un capac si-l faceti cum va place - mai moale, mai tare. Important este sa fie gatit corect. Nu sunt permise mai mult de doua oua si nu mai mult de doua ori pe saptamana.
* Leguminoasele - fasole, mazare, bob, linte, naut etc. La jumatatea fierberii, se scurge apa si se repun din nou la fiert. Cand sunt gata, se scurg, se pun pe farfurie, se condimenteaza cu putin ulei de masline si putina sare. Daca va provoaca gaze, nu le mancati. Dar gatite in acest fel, nu ar trebui sa provoace gaze.

* Orezul. Consumati numai orez integral, bine fiert, fara grasimi, fara ceapa si fara condimente. Orezul da un pic de aciditate, deci se consuma putin, si in nici un caz dimineata, pe nemancate.
* Legumele: Sunt permise aproape toate, dar sa fie fierte (pastai, dovlecei, cartofi, morcovi, telina, sfecla rosie, patrunjel, pastarnac), crucifere (varza, conopida, broccoli), gulii. Se fierb fara condimente, se scurg, se sareaza putin si se mananca combinate cu carnea ori pestele (produc gaze).
* Fructele. Sunt permise cele alcaline: mere, pere, gutui, cirese, struguri copti, papaya, avocado, pepene galben. Pepenele verde este indigest, ca atare se consuma cu moderatie. Fructele acide ca: piersici, caise, citrice, ananas, kiwi, prune, capsuni, zmeura, fragi si banane se vor consuma putine, asa, de pofta Fructele uscate, la fel, se vor consuma cu moderatie.* Bauturile. Interzise toate tipurile de bauturi, afara de ceai de plante si apa plata (de izvor).
* Fumatul trebuie intrerupt de urgenta.
Spunem nu: mancarurilor gatite indelung (tocanite, armale, chiftele, piftie, salata boeuf, icre). In bolile de stomac, mancarurile trebuie sa fie uscate, ca sa antreneze acel mucus care se formeaza pe flora stomacala. Lichidele nu se beau in timpul mesei, ci dupa o jumatate de ora, o ora, dupa masa. Este permisa numai cate putina paine integrala, facuta in casa, si putina mamaliga.
Aceasta dieta este esentiala si indispensabila in toate bolile de stomac. Sanatatea noastra depinde de ceea ce mancam. Regimul este greu, dar daca vreti sa nu ajungeti la cancer (de esofag, stomac, colon, rect) merita sa il tineti pana la vindecarea completa, poate chiar toata viata. Cu timpul, veti intrerupe si medicamentele si veti mai putea manca si cate ceva din alimentele interzise. Eu beau si cate o cafea, macar o data pe saptamana, fara sa-mi faca rau.

Reteta pentru vindecarea ulcerului si eradicarea Helicobacter pilory

Beti vin de aloe vera, facut in casa, de dvs., macar de 3-4 ori pe an. Eu am aici, in Italia, o cultura de aloe vera si am preparat vin si pentru italience. Se pun la macerat impreuna 7 lamai, 3/4 kg aloe (poate fi si de-a noastra, dar sa fie mai veche de trei ani), 1 l de vin bun, netratat, de preferinta rosu, si 1 1/2 kg miere poliflora. Se dau toate prin masina de tocat si dupa trei saptamani se poate bea cate un paharel de tuica, cu o jumatate de ora inainte de mese.
Accelerarea digestiei si vindecarea ulceratiilor de pe stomac
Eu mi-am preparat in casa bitter suedez, facut cu alcool de 70gr. si plante specifice pentru bolile de stomac (salcam, obligeana, tataneasa, nalba, papadie, cicoare, coada-soricelului, coada-calului). Se pun toate plantele intr-un borcan, se toarna tuica curata de tescovina peste ele, cam 3/4, iar restul - alcool de 90gr.. Se tine borcanul la soare si se agita in fiecare zi. Dupa 15 zile, se poate bea cate o lingurita-doua intr-un pahar cu apa, mereu inaintea meselor principale.

Impotriva aciditatii si a balonarilor

Se va lua argila Algo a d-lui Mircea Bocan. Eu o cumpar din Italia, dar se gaseste in farmacii si la plafaruri in Romania. Se pune intr-un pahar cu apa o lingurita (lingurita sa fie de lemn ori plastic) cu varf de argila, se amesteca si se bea toata tulbureala, lasand la urma zatul. In primele doua saptamani se beau 10-12 lingurite pe zi, dupa mese, cand incepe digestia, apoi se beau 3-4 lingurite pe zi. Se face o pauza dupa 2-3 luni, apoi se reia doza de soc cu 10-12 lingurite pe zi. Pauza sa nu depaseasca 10-15 zile. Nu este recomandata bolnavilor cu afectiuni ale ficatului. Cand mai gresiti dieta si aveti arsuri, luati pana la 1/2 lingurita de bicarbonat de sodiu. Mesele se vor lua in liniste, se va mesteca indelung. Cautati sa evitati stresul si conflictele. Stomacul este al doilea creier.
In concluzie: de doua ori pe saptamana carne, de doua ori oua si de doua ori peste. Toate se pot combina cu legume fierte, separat. De asemenea, se mananca orez si leguminoase. Seara, mancati cartofi fierti, legume, in general, putina branza sau un ou. Nu combinati niciodata carne, branza, oua, paine. Puteti manca si salate, dar intai testati-le prin disociere. Laptuca este indigesta, de asemenea si castravetii, vinetele, ardeii, rosiile produc aciditate, ceapa si usturoiul sunt greu digerabile. Dimineata, la micul dejun - samburi de migdale, seminte de floarea-soarelui, un cartof fiert si un pahar cu lapte nefiert (pasteurizat), incalzit putin.
Va veti intreba: atunci pentru ce mai traiesc? Noi nu traim ca sa mancam, ci mancam ca sa traim. Si apoi, viata este frumoasa, avem alte bucurii (zambetul copiilor, iubirea celor dragi, mangaierile vantului, ale fulgilor de nea, coloritul florilor, apusul soarelui). Eu, una, am avut numai de castigat de pe urma acestui regim. Nu mai am reflux, dureri de stomac, ulcer, dureri de cap, analizele sunt bune (trigliceridele, colesterolul) care erau ajunse la stele inainte, dorm bine, fara doua-trei perne sub cap, nu mai sunt balonata, am scapat de Helicobacter pylori, am scapat de o coxartroza care ma sacaia, mi s-a dizolvat un lipom urat si mare cat o palma, pe care-l aveam sub sanul stang, si am scapat de 5 kg in plus. In afara de aceasta dieta, nu mai iau nici un medicament.
Multumesc, multumesc, multumesc pe aceasta cale bravilor nostri fitoterapeuti, medicilor si biologilor colaboratori ai revistei si, nu in ultimul rand, dr. prof. Mencinicopschi. De asemenea, multumesc minunatilor si altruistilor nostri romani, colaboratori ai "Formulei AS" si ai Asului Verde. Va iubesc si va spun ca fara nepretuitele voastre sfaturi, de mult as fi fost plecata de pe aceasta lume. In afara de asta, faceti-va timp, in fiecare seara, pentru Tatal Nostru, iar apoi, cu cuvintele voastre, cereti de la bunul Dumnezeu ceea ce va trebuie. Si apoi sa vedeti puterea rugaciunii.
Inchei aici si va doresc ca Dumnezeu sa va ajute la toti!

MATEI ANGELA MARIA - Via Ettore Vulpiani nr. 58, Cap. 00029, Vicovaro, Roma, Italia
 Leguma este un medicament natural, care are proprietatea de a crește cantitatea de hemoglobină din sânge și de a regenera celulele hepatice.
Prin conţinutul ridicat de substanțe nutritive, sfecla roşie este utilă în colite, enterite şi tuberculoză. Se recomandă consumarea ei şi în timpul epidemiilor de gripă. De asemenea, sucul de sfeclă este un excelent depurativ şi diuretic. 


Bogăție de substanțe nutritive


Vitaminele A și C, complexul de vitamine B, potasiul, manganul, magneziul, fosforul, iodul, calciul, fierul și antioxidanții sunt o parte din compușii care se află în compoziția sfeclei roșii. În stare crudă, doza zilnică recomandată de sfeclă roșie este de 100-150 de grame, în combinație cu alte rădăcinoase, cum ar fi morcovul, țelina sau varza roșie. Este bine să mănânci sfecla roșie crudă sau coaptă doar cât să intre furculița cu ușurință în ea. Dacă e gătită prea mult, își pierde din substanțele nutritive.

Protejează ficatul

Substanțele nutritive din sfecla roșie protejează celulele hepatice, contribuie la regenerarea lor și stimulează buna funcționare a ficatului. Sucul de sfeclă roșie este recomandat bolnavilor de hepatită, dar și suferinzilor de ficat gras. Stoarce o jumătate de sfeclă roșie, un morcov și un măr și bea sucul imediat. Poți ține cura câteva săptămâni. 

Împiedică depunerile de grăsimi

Betalaina, pigmentul care dă sfeclei nuanța roșie, împiedică depunerea colesterolului pe pereții interiori ai vaselor de sânge. Persoanele care au probleme cu valorile crescute ale colesterolului pot mânca de trei ori pe săptămână salată de sfeclă roșie, amestecată cu alte crudități, sau pot bea câte un pahar de suc obținut dintr-o sfeclă stoarsă şi un castravete. Tratamentul e eficient doar dacă este urmat câteva luni la rând. 

Indicată în afecțiuni cardiovasculare

S-a constat că sfecla roșie scade tensiunea arterială cu 20%, dacă este consumată frecvent. Previne bolile cardiovasculare. Conținutul ridicat de potasiu ajută la întărirea mușchiului inimii. Trece o sfeclă mică prin storcătorul de fructe, apoi amestecă sucul obținut cu o cantitate egală de miere. Bea sucul de trei ori pe zi, în cantități egale. Ține cura cu suc de sfeclă roșie o lună, apoi fă pauză două săptămâni.

Sfat Click! pentru femei

Sfecla roşie este contraindicată în diabet! La anumite persoane, consumul de sfeclă roșie poate colora urina, însă aceasta nu e un motiv de îngrijorare. 



luni, 13 ianuarie 2014

MIRACOLUL CONTRA CANCERULUI

9460_4649244702299_666131683_n_copy Citeste cu atentie articolul si recomanda mai departe, sigur exista persoane care au nevoie de ajutor si care iti vor fi recunoscatoare!

Doza recomandată este de 500 ml de apa + suc de la 3 lămâi + 1 lingurita bicarbonat de sodiu.

Se consuma pe stomacul gol dimineața , poate fi împărțită în două doze în timpul zilei , dar nu între mese . Se recomanda a fi consumata in fiecare zi, chiar și atunci când boala a disparut , pentru că boala poate recidiva , și este important pentru a preveni reaparitia cancerului.

Consuma apa, previne infarctul miocardic, ajuta digestia
Bicarbonatul de sodiu este unua dintre cele mai alcaline substante. Otto Heinrich Warburg (a primit Premiul Nobel în 1931 pentru teza sa ” Cauza principală și prevenirea cancerului ” ), a declarat că ” Celulele canceroase trăiesc într-un mediu extrem de acid și lipsit de oxigen . ‘ Celule sanatoase traiesc intr-un mediu alcalin , oxigenat , ce le permite funcționarea normală . A priva o celulă sanatoasa de 35 % din oxigen timp de 48 de ore poate transforma celula in una canceroasa .

Substanțele acide resping oxigenul , pe cand substanțele și celule alcaline atrag oxigenul . Celulele canceroase sunt anaerobe ( nu respira oxigen ) și nu pot supraviețui înprezența unui nivel ridicat de oxigen . In schimb supravietuiesc datorita GLUCOZEI si atata timp cat mediul este lipsit de oxigen .


Legenda impresionanta a unui Rottweiler, o adevarata lectie de viata

Tesuturile canceroase sunt acide iar țesuturile sănătoase sunt alcaline . Prin urmare, cancerul ar putea fi nimic mai mult decât un mecanism de apărare care au anumite celule ale corpului pentru a rămâne în viață într-un mediu lipsit de oxigen și acid . “

Doza : 1/2 litru de apa + suc de la 3 lămâi +1 lingurita bicarbonat de sodiu .

Dr. Elizabeth Izquierdo :

” Eu sunt un medic și eu refuz să cred că numai terapiile radio si chimioterapia te pot salva de cancer . “

Invinge cancerul :

Un aliat nebanuit. In magazinul de langa casa poti gasi Kryptonita ta pentru Cancer .
Oamenii de stiinta au descoperit ca ADN-ul poate fi reprogramat prin Cuvinte si Frecvente

Cine ar fi crezut ? Banal si foarte ieftin bicarbonatul de sodiu , în conformitate cu cele mai recente și surprinzătoare investigatii de cercetare OPREȘTE si vindeca cancerul . Și chiar ameliorează semnificativ efectele secundare negative ale chimioterapiei . Specialiștii convenționali , parțial conștient sau inconștient, fac parte din cel mai agresiv aparat financiar de istorie , complexul industrial medical – farmaceutic , sunt convinși că cancerul este un mister de ne desplusit. ” Soluția ” oferita de medici pentru cancer constă în trei proceduri foarte riscante și extrem de invazive: chirurgie , chimioterapie si radiatii . Soluția cea mai simpla se poate regasi in casa ta .
O poveste impresionanta,o asemenea poveste de dragoste se intalneste o data la un milion de cupluri

În cartea sa , ” câștigă războiul împotriva cancerului ” ( “a câștigat războiul împotriva cancerului ” ) , autorul ei , Dr. Mark Sircus , abordează problema bicarbonatului de sodiu , care poate fi folosit pentru a salva nenumărate vieți în fiecare zi .
Bicarbonatul de sodiu este cunoscut de mult timp, deoarece este cea mai veche metoda de a accelera revenirea la niveluri normale de bicarbonatului din corp.si este , de asemenea, mai ieftin, mai sigur , și, probabil, cel mai eficient medicament disponibil pentru cancer . Bicarbonatul de sodiu dă organismului o forma naturala de chimioterapie care ucide în mod eficient celulele canceroase , fara efecte secundare devastatoare și evitand costurile chimioterapiei conventionale

Ceea ce medicii nu o sa va spuna niciodata!!! Cauza majoritatii bolilor!
Și știi care este problema medicilor de a prescrie acest leac miraculos ? Este foarte foarte ieftin . Din moment ce nimeni nu se poate îmbogăți, și nu poate face o mulțime de bani cu ceva atât de simplu , atunci nu o promoveaza . Atât de simplu și asta este realitatea brutală . Și probabil pana azi nu ai auzit despre acest leac, deoarece este prea simplu și prea ieftin , și prin urmare, nu incurajeaza nimeni cercetarea si publicarea informatiei.
Fructul care vindecă cancerul și este de 10.000 de ori mai eficient decat chimioterapia

Comunitatea medicală i-a întors spatele Dr.Simoncini și alți colegi , pentru că el , ca un medic oncolog onest care este un specialist in cancer – a refuzat să folosească metode convenționale pentru pacientii lui si a decis sa foloseasca bicarbonatul de sodiu adminstrar , administrat cu succes cu o rata de vindecare de 99 la suta din cazurile de cancer de san . Și cancerul vezicii urinare poate fi vindecat într -un timp scurt , complet , fără intervenții chirurgicale , chimio sau radiații , folosind numai aparate de infiltrare locală ( similar cu un cateter ), a infuzat bicarbonat de sodiu direct la locul infectat în sân sau vezica urinara. Dar poate fi , de asemenea, consumat pe cale orală

Ce inseamna sa fi extrem de norocos? 
Cum se poate fenta moartea ?

Companiile farmaceutice :

Si companiile farmaceutice știu ca bicarbonatul de sodiu farmaceutic se poate folosi in tratamentul tumorilor pentrua disparea mai repede, iar multe dintre tratamentele de chimioterapie includ în prezent bicarbonat de sodiu , cu scuza că ” ajuta ” pentru a proteja rinichii ,inima si sistemul nervos al pacientului. Și a fost deja demonstrat că administrarea de chimioterapie fără bicarbonat de sodiu poate ucide pacientul . Așa că , atunci când auzim ” succesele ” chimioterapiei , în special cu rapoartate de televiziune prin cablu și celebrități care s-au vindecat miraculos , nu suntem informați ca responsabilul pentru vindecare este tocmai bicarbonatul de sodiu , care acționează nu numai pentru a opri metastaze si vindeca cancerul , dar, de asemenea, pentru a minimiza efectele secundare nocive ale otrăviri prin chimioterapie. Dr. Sircus spune așa . ” Nu exista studii pentru a separa efectele bicarbonatului de sodiu din agenții de chimioterapie toxica și nici nu va …… ” spune doctorul resemnat  Sursa: Target-info.ro
Medicii nu il recomanda pentru ca este prea ieftin.

8 tratamente cu bicarbonat de sodiu care fac minuni


Este util pentru acnee, păr gras, dinţi îngălbeniţi şi pielea lipsită de strălucire. Descoperă-i multiplele întrebuinţări!
Bicarbonatul de sodiu este soluţia ieftină şi eficientă care te ajută să ai o piele catifelată şi un par plin de volum. Potrivit experţilor invitaţi în emisiunea The Dr. Oz Show, bicarbonatul poate să fie folosit ca exfoliant pentru ten, ca şampon uscat pentru părul gras, precum şi pentru un zâmbet strălucitor şi o pedichiură perfectă.
Iată cele mai eficiente tratamente de înfrumuseţare cu bicarbonat de sodiu:
1. Şampon uscat
În loc să cheltui mulţi bani pe şampoanele uscate, Dr. Oz recomandă folosirea bicarbonatului de sodiu. Pune bicarbonat de sodiu la rădăcină, ciufuleşte părul şi masează bine, după care scutură-l bine. Efectul va fi la fel de rapid şi eficient.
2. Şampon pentru volum
Amestecă puţin bicarbonat de sodiu împreună cu cantitatea de şampon pe care o foloseşti pentru o spălare. Părul va căpăta mai mult volum, deoarece bicarbonatul îndepărtează impurităţile şi face firul mai uşor.
3. Tratament pentru acnee
Amestecă bicarbonat de sodiu cu miere de albine, aplică pasta şi lasă să acţioneze 15 minute. Se clăteşte cu apă călduţă.
4. Albirea dinţilor
Amestecă bicarbonat de sodiu, căpşuni şi zeamă de lămâie pentru a obţine o pastă pe care să o foloseşti pentru periajul dentar.
5. Curăţarea periei de păr
Pentru a curăţa peria de păr ai nevoie de bicarbonat. Amestecă într-o bol apă caldă cu trei linguri de bicarbonat şi lasă peria în această soluţie.
6. Exfoliant pentru faţă
Amestecă o lingură cu bicarbonat de sodiu în produsul de curăţare facială pe care-l foloseşti. Astfel vei forma o pastă pe care o poţi folosi pentru a exfolia tenul cu mişcări circulare. Pielea va rămâne catifelată şi curată.
7. Pedichiură
Pentru a avea picioare catifelate poţi să apelezi tot la bicarbonatul de sodiu. Amestecă 3 linguri cu bicarbonat de sodiu cu apă caldă şi înmoaie picioarele în ea timp de 20 de minute. Adaugă şi câteva picături de ulei esenţial de lavandă pentru un efect relaxant. La final prepară p pastă din bicarbonat şi apă cu ajutorul căreia să exfoliezi pielea de pe călcâie şi zonele mai aspre.
8. Pentru strălucirea tenului
Amestecă bicarbonat de sodiu cu o lingură de zeamă de lămâie şi câteva picături de ulei de măsline. După ce ai curăţat bine tenul se aplică această pastă şi se lasă să acţioneze 10 minute. Se îndepărtează cu apă călduţă.  Sursa : eva.ro

 

9 întrebuințări inedite ale bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este o substanță alcalină cu foarte multe întrebuințări în medicină, fiind, în primul rand, utilizat pentru corectarea acidozei în funcționarea deficitară a rinichilor, dar și în indigestie și aciditate gastrică, creșterea performanței legate de exercițiile fizice, combaterea candidozei orale și a nivelului de potasiu ridicat în sânge sau a litiazei urinare.

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic anorganic, din categoria sărurilor; mai precis, este sarea monosodică a acidului carbonic cu proprietăți de alcalinizare și de înlocuire a electroliților, și se prezintă sub formă de pulbere cristalină albă inodoră sau bulgări.

Bicarbonatul de sodiu se descompune în fluide, inclusiv în sânge și urină, pentru a forma sodiu și bicarbonat. Această defalcare face fluidul alcalin, ceea ce înseamnă că este capabil să neutralizeze acidul. Această capacitate de a neutraliza acidul ajută la tratarea afecțiunilor legate de aciditatea ridicată a fluidelor corporale.

Utilizarea bicarbonatului pentru sănătate

Oamenii folosesc bicarbonat de sodiu de multă vreme pe piele pentru arsurile chimice, dar și pentru curatarea dinților de tartru, îndepărtarea cerumenului, calmarea eczemelor sau a leziunilor obținute în urma unor înțepături de insecte, la contactul cu anumite substanțe otrăvitoare - precum iedera, mâncărimi ale pielii cauzate de dermatite sau psoriazis.

Bicarbonatul de sodiu este utilizat și în medicina de urgență ca agent valoros în tratamentul, managementul și terapia acidozei lactice, prelungirii timpului QRS și a altor tulburări cardiace.

Bicarbonatul de sodiu se injectează intravenos (IV) pentru resuscitarea inimii, funcționarea deficitară a rinichilor, toxicitatea generată de cocaină, pentru a preveni afectarea rinichilor cauzată de coloranții utilizați în timpul unor examene cu raze X, otrăvirea cu anumite medicamente pentru alergii, revigorarea nou-născuților, otrăvirea cu pesticide, prevenirea  efectelor secundare ale chimioterapiei, detensionarea mușchilor și acumularea de lichid în plămâni cauzată de o anumită substanță chimică.

Pe lângă aceste aplicații extinse în medicină, bicarbonatul de sodiu este nelipsit din orice bucătărie, însă nu toate gospodinele știu câte întrebuințări poate avea acest aparent banal ingredient. La gătit, la curățenie, în rutina de beauty și chiar și pe post de remediu pentru problemele gastrice, bicarbonatul de sodiu pare să fie de ajutor într-o multitudine de situații.

Moduri de utilizare a bicarbonatului de sodiu la domiciliu

1. Împrospătarea respirației

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru împrospătarea respirației, pe post de apă de gură. Amestecă 1 linguriță de bicarbonat cu o ceașcă de apă și clătește-ți gura cu acest amestec dimineața și seara.

2. Curățarea urechilor

La persoanele cu exces de cerumen, utilizarea picăturilor cu bicarbonat de sodiu de două ori pe zi timp de 5 zile înainte de curățarea urechilor la medicul ORL, cu spălări saline sau cu apă oxigenată, poate ajuta la eficientizarea tratamentului. 

3. Albirea dinților

Folosirea ocazională - o dată la două săptămâni - a bicarbonatului de sodiu pe periuța de dinți poate ajuta la îndepărtarea mecanică a tartrului de pe dinți și la menținerea unui pH neutru în gură, care ține la distanță depunderile ulterioare. Și în cabinetele de stomatologie poate fi utilizat în cadrul curățării profesionale. Nu este însă recomandat să se folosească această metodă de albire mai des de o dată, de două ori pe lună, pentru că bicarbonatul poate fi prea abraziv pentru smalțul dinților. Poți clăti în schimb gura, periodic, cu o soluție de bicarbonat de sodiu dizolvat în apă.

3. Exfolierea pielii

Pentru o piele catifelată, e necesară exfolierea, pentru ca celulele moarte să fie îndepărtate. Amestecă 3 părți de bicarbonat de sodiu cu apă minerală fără bule sau cu apă termală și masează-ți apoi, ușor, cu mișcări circulare și blânde, pielea, în principal în zona T - frunte, nas, bărbie, dar și la nivelul jumătății obrazului, sub pomeți, unde se acumulează, de regulă, mai multe celule moarte. Clătește la final pielea cu apă călduță și bucură-te de rezultate.

4. Calmarea arsurilor și a iritațiior de la nivelul pielii

În multe situații, leziunile pruriginoase generate de dermatite, afecțiuni precum psoriazis, urticarii, arsuri solare pot fi ameliorate cu ajutorul tamponării cu soluții de bicarbonat de sodiu. Dizolvă 1-2 lingurițe de bicarbonat de sodiu într-un pahar de apă călduță, pe care apoi o poți ține la frigider pentru ca senzația de răcorire să fie și mai puternică. 

5. Calmarea durerii generate de aftele bucale și leziunile generate de candidoză orală

Apa de gură cu bicarbonat de sodiu calmează durerea cauzată de aftele bucale și, prin schimbarea pH-ului intraoral, inhibă dezvoltarea coloniilor de Candida, responsabile de limba încărcată și leziunile dureroase de la nivelul mucoasei interne a obrazului, vălului palatin și amigdalelor. Clătește gura cu amestecul de apă și bicarbonat, o dată pe zi, până când afta se vindecă.

6. Curățarea suprafețelor

Bicarbonatul de sodiu nu numai că are capacitatea de a curăța petele de pe suprafețe, însă îndepărtează și mirosurile neplăcute. Pentru a folosi bicarbonat pentru curățarea cuptorului, a blatului de bucătărie, a chiuvetei, a cuptorului cu microunde sau a plitei de la aragaz, nu trebuie să faci altceva decât să prepari o pastă din bicarbonat și apă. Folosește apoi pasta pe post de produs de curățare și vei observa rezultatele imediat.

De asemenea, poți utiliza bicarbonatul amestecat cu oțet pentru a curăța vasul de toaletă, cada și chiuveta de la baie. Dacă vrei să desfunzi o scurgere, toarnă 4 linguri de bicarbonat cu o ceașcă de oțet, lasă 15 minute să acționeze, iar apoi toarnă un litru de apă fierbinte.

7. Îndepărtarea petelor de pe covor

Prepară o soluție pe bază de bicarbonat de sodiu și oțet și folosește-o pentru a curăța petele de pe covoare, apoi aspiră.

8. Curățarea fructelor și a legumelor

Dacă îți faci griji din cauza pesticidelor cu care sunt tratate fructele și legumele pe care le consumi, e bine să știi că acestea pot fi îndepărtate în proporție de aproape 100% cu ajutorul bicarbonatului. Înmoaie fructele și legumele într-un recipient cu apă, în care ai dizolvat în prealabil bicarbonat de sodiu. Un studiu făcut pe această temă a concluzionat faptul că 12-15 minute petrecute în apa cu bicarbonat de sodiu sunt suficiente pentru îndepărtarea completă a pesticidelor de pe legume și fructe.

9. Odorizant pentru pantofi

Pune câte o lingură de bicarbonat de sodiu într-un săculeț din tifon, apoi introdu fiecare săculeț în câte un pantof. Lasă bicarbonatul să absoarbă mirosurile neplăcute peste noapte și bucură-te a doua zi de mirosul proaspăt din încălțări.

La ce mai poate fi bun bicarbonatul de sodiu?

Neutralizează mirosurile din frigider

Se mai întâmplă ca unele alimente din frigider să fie expirate și să înceapă să se strice, iar mirosul lor poate persista mult timp după ce golești și speli frigiderul. Bicarbonatul de sodiu poate ajuta la împrospătarea unui frigider care miroase neplăcut prin neutralizarea mirosurilor, eliminând particulele de miros în loc să le mascheze. Pentru a încerca acest truc, după ce ai curățat frigiderul, umple o ceașcă cu bicarbonat de sodiu și las-o înăuntru peste noapte.

Poate scoate mirosurile neplăcute din cameră

Nu toate odorizantele comerciale elimină mirosurile neplăcute. Unele pur și simplu eliberează molecule de parfum care maschează alte mirosuri. În plus, mai puțin de 10% dintre odorizantele au o listă de ingrediente, iar acest lucru este problematic dacă ești sensibil la substanțele chimice care se găsesc în odorizante.

Bicarbonatul de sodiu este o alternativă sigură la odorizantele comerciale, deoarece nu conține substanțe chimice industriale și neutralizează particulele de miros. 

Pentru a crea odorizant cu bicarbonat de sodiu, ai nevoie de:

·        un borcan mic

·        1/3 cană de bicarbonat de sodiu

·        10-15 picături dintr-un ulei esențial la alegere (mentă, lavandă etc.)

·        o bucată de pânză subțire sau hârtie

·        o sfoară sau o panglică

Pune bicarbonatul de sodiu și uleiurile esențiale într-un borcan. Acoperă borcanul cu bucata de pânză sau hârtie, apoi leagă-l cu șnur și pune-l în camera de zi, dormitor, baie sau bucătărie. Când parfumul începe să se estompeze, scutură borcanul.

Agent de albire pentru rufe

Bicarbonatul de sodiu poate fi și o modalitate ieftină de albire și curățare a rufelor. Acest lucru se întâmplă pentru că este un alcaliu - adică o sare solubilă - care poate ajuta la îndepărtarea murdăriei și a petelor. Conform cercetărilor mai vechi, un alcaliu precum bicarbonatul de sodiu funcționează prin interacțiunea cu acizii din pete atunci când este dizolvat în apă. Pentru a-l încerca, adaugă 1/2 cană (cam 110 grame) de bicarbonat de sodiu la cantitatea obișnuită de detergent de rufe. 

Curăță obiectele de argint

Bicarbonatul de sodiu este o alternativă la îndemână la soluțiile comerciale de curățare a obiectelor de argint. Vei avea nevoie doar de câteva ingrediente suplimentare:

·        o tavă de copt din aluminiu sau o tavă de copt tapetată cu folie de aluminiu

·        1 cană (250 ml) de apă clocotită

·        1 lingură (cam 20 grame) de bicarbonat de sodiu

·        1/2 cană (125 ml) de oțet alb

Adaugă bicarbonatul de sodiu în tava de aluminiu și toarnă încet oțetul. Apoi, pune apa clocotită. Scufundă obiectele de argint în tava de copt. Petele ar trebui să înceapă să dispară aproape imediat. Poți scoate majoritatea articolelor de argint din tavă în decurs de 30 de secunde, dar ar putea fi nevoie să stea în amestec până la 1 minut dacă sunt foarte oxidate. 

 

Sursă foto: Shutterstock
Bibliografie:
NIH - Sodium bicarbonate
https://pubchem.ncbi.nlm.nih.gov/compound/Sodium-bicarbonate
Pub Med - Sodium bicarbonate: A review and its uses in dentistry
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30409952/
Studiul „Sodium bicarbonate: A review and its uses in dentistry”, apărut în Indian J Dent Res. 2018 Sep-Oct;29(5):672-677. doi: 10.4103/ijdr.IJDR_30_17, autori: Sathyasree Madeswaran, Sivakumar Jayachandran

 

 

 

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonat de sodiu: o revizuire și utilizările sale în stomatologie

Sathyasree Madeswaran 1Sivakumar Jayachandran 2

Afilieri 

·        PMID: 30409952

 

·        DOI: 10.4103/ijdr.IJDR_30_17

Articol gratuit

Abstract

Stomatita protezei, parodontita și periimplantita sunt problemele tot mai mari în stomatologia restaurativă. Produsele chimice joacă un rol important ca adjuvant pentru curățarea mecanică a dinților, implanturilor, țesuturilor înconjurătoare și protezelor. Se raportează că clătirile de gură actuale afectează țesuturile și protezele dacă sunt utilizate pe termen lung. S-a raportat că bicarbonatul de sodiu, bicarbonatul de sodiu comun, este versatil. S-a făcut o căutare a resurselor prin Medline și Google Scholar pentru a înțelege starea actuală a apelor de gură și utilizarea bicarbonatului de sodiu. Au fost utilizate diferite MeSH și criterii de căutare pentru diferitele motoare de căutare. Bicarbonatul de sodiu, fiind un articol obișnuit de uz casnic, cu disponibilitatea imediată, siguranța, abrazibilitatea minimă și proprietățile bactericide îl fac o apă de gură prietenoasă pentru pacient, componentă a pastei de dinți,

Cuvinte cheie: Detergenți dentare; stomatita dentara; Diabet; clătire de gură; mucozită; periimplantita; bicarbonat de sodiu.

Declarație privind conflictul de interese

Nu există conflicte de interese

Articole similare

Newbrun E.Compend Contin Educ Dent Suppl. 1996;17(19):S2-7.PMID: 11524863

Li Y.J Am Dent Asoc. 2017 noiembrie;148(11S):S20-S26. doi: 10.1016/j.adaj.2017.09.006.PMID: 29056186 Revizuire.

Newbrun E.Compend Contin Educ Dent Suppl. 1997;18(21):S2-7; testul S45.PMID: 12017930

Abstract

Antifricele de dinți au conținut ingrediente naturale, mai ales sub formă de particule grosiere și erau destul de abrazive. Sărurile, fie clorură de sodiu, bicarbonat de sodiu, fie un amestec al ambelor, au fost, de asemenea, folosite pentru curățarea dinților datorită disponibilității lor rapide și a costului scăzut. Datorită atât durității lor intrinseci relativ scăzute, cât și solubilității lor ridicate, un alt avantaj este abrazibilitatea scăzută. Cel mai mare dezavantaj al lor este un gust sărat, negustător. Multe dinți moderne care conțin bicarbonat de sodiu, fie ca unic abraziv, fie unul dintre mai multe, maschează salinitatea cu agenți de aromatizare și îndulcitori. Există o relație aproape inversă între procentul de bicarbonat de sodiu dintr-o pastă de dinți și abrazivitatea acestuia. Bicarbonatul de sodiu nu are activitate anticarie în sine, dar este compatibil cu fluorura. În concentrații mari, bicarbonatul de sodiu este bactericid împotriva majorității agenților patogeni parodontali. Cele mai multe studii clinice nu au găsit diferențe semnificative în răspunsul parodontal la bicarbonat de sodiu în comparație cu alte produse de dinți comerciale, probabil din cauza curățării rapide a șanțului gingival. Bicarbonatul de sodiu poate să nu fie „glonțul magic” pentru vindecarea bolilor dentare, dar siguranța sa (dacă este ingerată), abrazibilitatea scăzută, costul scăzut și compatibilitatea cu fluor îl fac un ingredient desăvârșit pentru pastă de dinți.

Articole similare

Newbrun E.Compend Contin Educ Dent Suppl. 1997;18(21):S2-7; testul S45.PMID: 12017930

Putt MS, Millem KR, Ghassemi A, Vorwerk LM, Hooper WJ, Soparkar PM, Winston AE, Proskin HM.J Clin Dent. 2008;19(4):111-9.PMID: 19278079 Studiu clinic.

Ghassemi A, Vorwerk LM, Hooper WJ, Putt MS, Millem KR.J Clin Dent. 2008;19(4):120-6.PMID: 19278080 Studiu clinic.

Myneni SR.J Am Dent Asoc. 2017 noiembrie;148(11S):S4-S9. doi: 10.1016/j.adaj.2017.09.004.PMID: 29056188 Revizuire.

Li Y.J Am Dent Asoc. 2017 noiembrie;148(11S):S20-S26. doi: 10.1016/j.adaj.2017.09.006.PMID: 29056186 Revizuire.

Vezi toate articolele similare

Tipuri de publicații

o   Studiu comparativ

termeni MeSH

o   Agenți antiinfecțioși, uz local/terapeutic

o   Agenți cariostatici / uz terapeutic

o   Placa dentara / microbiologie

o   Placa dentara / prevenire si control

o   Paste dentare/chimie

o   Produse dentare / economie

o   Paste dentare / uz terapeutic*

o   Detergenți / uz terapeutic

o   Agenți de aromatizare

o   Fluoruri / uz terapeutic

o   Duritate

o   Oamenii

o   Peroxid de hidrogen / administrare și dozare

o   Peroxid de hidrogen / utilizare terapeutică

o   Parodontita / microbiologie

o   Parodontita / prevenire si control

o   Bicarbonat de sodiu / chimie

o   Bicarbonat de sodiu / economie

o   Bicarbonat de sodiu / uz terapeutic*

o   Clorura de sodiu / chimie

o   Clorura de sodiu / economie

o   Clorura de sodiu/utilizare terapeutica

o   Solubilitate

o   Agenți de îndulcire

o   Efecte gustative / droguri

o   Abraziunea dentara / prevenirea si controlul

Substanțe

o   Agenți antiinfecțioși, locali

o   Agenți cariostatici

o   Dentifrice

o   Detergenți

o   Agenți de aromatizare

o   Agenți de îndulcire

o   Clorura de sodiu

o   Bicarbonat de sodiu

o   Apă oxigenată

·        Fluoruri

 

 

 

Shibly O, Ciancio SG, Kazmierczak M, Cohen RE, Mather ML, Ho A, Bessinger M.J Clin Dent. 1997;8(5):145-9.PMID: 9487836 Studiu clinic.

Myneni SR.J Am Dent Asoc. 2017 noiembrie;148(11S):S4-S9. doi: 10.1016/j.adaj.2017.09.004.PMID: 29056188 Revizuire.

Vezi toate articolele similare

Citat de

Chen L, Chen W, Zheng B, Yu W, Zheng L, Qu Z, Yan X, Wei B, Zhao Z.Appl Microbiol Biotechnol. 2022 septembrie;106(18):6077-6094. doi: 10.1007/s00253-022-12130-7. Epub 2022 17 august.PMID: 35976426

Pepito JE, Prabhakaran JV, Bheeman DKP, Sah P, Villarias AP, Hussain SA, Gangireddygari VSR, Al Adawi AS.J King Saud Univ Sci. 2022 iulie;34(5):102125. doi: 10.1016/j.jksus.2022.102125. Epub 2022 27 mai.PMID: 35663349 Articol PMC gratuit.

Radzki D, Wilhelm-Węglarz M, Pruska K, Kusiak A, Ordyniec-Kwaśnica I.Int J Environ Res Public Health. 25 martie 2022;19(7):3926. doi: 10.3390/ijerph19073926.PMID: 35409608 Articol PMC gratuit.

Rajeev V, Basheer SA, Elnager M, Karthik AK, Radhakrishnan AS.J Pharm Bioallied Sci. 2021 iunie;13(Suppl 1):S868-S870. doi: 10.4103/jpbs.JPBS_628_20. Epub 2021 5 iunie.PMID: 34447218 Articol PMC gratuit.

Valian A, Ansari ZJ, Rezaie MM, Askian R.BMC Oral Health. 14 august 2021;21(1):398. doi: 10.1186/s12903-021-01745-3.PMID: 34391410 Articol PMC gratuit.

Vezi toate articolele „Citat de”.

Tipuri de publicații

o  

termeni MeSH

o  

o  

o  

o  

o  

o  

o  

o  

o    

o  

o  

o  

o  

o  

o  

o  

o  

Substanțe

o  

o  

o  

o  

o  

o  

o  

Informații conexe

LinkOut - mai multe resurse

·        Surse de text complet

o   Medknow Publications and Media Pvt Ltd

·        Alte surse de literatură

o   The Lens - Citări de brevete

 

 

 

 

Beneficiile bicarbonatului de sodiu pentru sănătate .

Până aici, toate bune! Dar urmează partea şi mai bună: bicarbonatul de sodiu este folosit ca remediu pentru tratarea cu succes diverse afecţiuni. Iată ce poate face bicarbonatul pentru tine şi sănătatea ta:

1.      Scade aciditatea gastrică

Din cauza stilului de viaţă dezordonat şi a alimentelor de proastă calitate consumate, multe persoane tind să aibă în organism un PH acid, în loc de alcalin. Consecinţa este gastrita, apariţia acidităţii gastrice, a unei asimilări defectuoase a nutrienţilor şi blocarea toxinelor în organism. Pentru a remedia problemele, e de ajuns să consumi un sfert de linguriţă de bicarbonat de sodiu diluat într-un pahar cu apă, după fiecare masă. 

2.      Calmează durerile şi arsurile gastrice 

Bicarbonatul de sodiu are efecte benefice şi pentru durerile de stomac. O lingură de bicarbonat de sodiu dizolvat în jumătate de pahar cu apă, va calma durerile şi arsurile la nivelul tractului digestiv.

3.      Combate gripa şi răceala

Datorită proprietăţilor antibacteriene, antiseptice şi antiinflamatoare, bicarbonatul este capabil să faciliteze eliminarea virusului ce cauzează gripă sau răceală. De asemenea, ajută la detoxifierea organismului, și face mai uşoară recuperarea.

4.      Tratează candida

Bicarbonatul de sodiu are efect antifungic, prin urmare poate lupta împotriva candidozei ce apare în cavitatea bucală, în gât și în interiorul și în zona genitală. Se recomandă gargară cu apă şi bicarbonat pentru gură şi gât şi spălături cu apă călduţă şi bicarbonat pentru zonele intime.

5.      Este benefic împotriva pietrelor la rinichi sau disfuncţiilor renale

Știai că rinichii tăi produc în mod natural bicarbonat? Da, și acest fapt face parte din funcţionarea lor normală. Însă când apar dezechilibrele, organismul trebuie ajutat. Cura cu bicarbonat nu doar că reglează activitatea rinichilor dar şi elimină pietrele, 

Iată o rețetă ușoară care ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi: 3 zile la rând ia câte o jumătate de linguriţă de bicarbonat, pe care o dizolvi sub limbă. Apoi, dizolvă o linguriţă de bicarbonat în 1,5 litri de apă şi se bea apa asta pe parcursul unei zile. Poți ține cura aceasta pentru maxim 2 săptămâni şi o poți repeta de 2 ori pe an. Dar, atenție: dacă problemele tale persistă sau sunt mai mari, cu dureri, mergi la un medic, probabil că ai nevoie de un ajutor mai specializat!

6.      Previne infecţiile urinare

O jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu dizolvată într-un pahar de apă se spune că ar fi reţeta care te scapă de infecţiile urinare. Bicarbonatul are rol antiinflamator şi este capabil să elimine bacteriile ce au provocat infecţia. 

7.      Tratează ciuperca piciorului

Prepară o pastă din 2 linguri de bicarbonat şi o lingură de oţet de mere, pe care o aplici apoi pe zonele afectate, o laşi să acţioneze 5 minute şi apoi clăteşti. Repetă procesul zilnic, până la însănătoşire. 

Sau, prepară o baie pentru picioare din apă şi oţet de mere în cantităţi egale în care pui 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu şi înmoaie picioarele în amestec timp de 20 de minute. Repetă zilnic procesul, până la însănătoşire. 

8.      Tratează aftele

Fă gargară cu apă şi bicarbonat de sodiu şi vei scăpa de aftele bucale, vei trata eventualele răni şi chiar respiraţia neplăcută.

9.      Te scapă de petele de pe unghii

Prepară o pastă din 3 linguri de bicarbonat de sodiu şi apă în care să inmoi unghiile pentru câteva minute. Dacă ai unghiile galbene sau pătate din cauza lacurilor, aceasta este soluţia perfectă!

10.  Te scapă de mirosul de transpiraţie

Prepară o pastă din o linguriţă de bicarbonat de sodiu şi apă, întinde-o în zona axilei și se las-o să acționeze 20 de minute. Repetă procesul câteva zile la rând și vei vedea cât este de eficient. 

11.  Remediu pentru picioare umflate 

Dacă obişnuieşti să mergi mult pe jos sau să stai mult în picioare şi ajungi acasă cu picioarele umflate, bicarbonatul de sodiu te ajută. Dizolvă 3 linguri în 5 litri de apă caldă şi stai cu picioarele în soluţie pentru aproximativ jumătate de oră.

Cum slăbeşti utilizând bicarbonatul de sodiu?

 

Dacă nu ştiai că bicarbonatul de sodiu te scapă de colăcei într-un mod sănătos, îţi spunem noi acum. Iată câteva diete eficiente:

Dieta 1: Suc de lămâie cu bicarbonat de sodiu

Într-un pahar cu apă plată se amestecă jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu şi zeama de la o lămâie bio. Amestecul se consumă doar dimineața, pe stomacul gol, timp de maxim două săptămâni. Dacă ai probleme cu stomacul ar fi bine să nu urmezi această cură, sau să consulţi un medic în prealabil.

Dieta 2: Ceai verde cu bicarbonat de sodiu

Peste o ceaşcă de ceai verde se adaugă un vârf de linguriţă de bicarbonat de sodiu şi se obţine o băutură ce stimulează metabolismul, contribuie la eliminarea toxinelor din organism şi la pierderea în greutate.

Dieta 3: Pătrunjel, lămâie şi bicarbonat de sodiu

Reţeta se prepară din 2 litri de apă, 2 legături de patrunjel, 3 lămâi bio şi bicarbonat de sodiu. Lămâile se curăţă cu bicarbonat de sodiu pentru a îndepărta orice urmă de bacterii (sau de pesticide si alte chimicale dacă nu sunt bio), apoi se lasă la înmuiat o oră în apă călduţă în care ai adăugat puţin bicarbonat. Apoi se taie lămâile cu tot cu coajă, se pun peste cei 2 litri de apă, împreună cu pătrunjelul spălat şi tocat, iar amestecul se pune pe foc până dă într-un clocot. La final, se strecoară şi se păstrează la frigider. Se bea cam 100 ml în fiecare dimineaţă pe stomacul gol după care nu se consumă nimic timp de 30 de minute. Băutura este o nemaipomenită cură de slăbire şi contribuie şi la reglarea colesterolului.

Bicarbonatul de sodiu nu trebuie consumat sub nicio formă de persoanele care țin dietă fără sare, care suferă de edem, hipertensiune, boli de ficat sau rinichi. Este contraindicat în sarcină sau femeilor care alăptează. Nimeni nu ar trebui să consume bicarbonat de sodiu dizolvat în apă în doze mari şi pe perioade îndelungate!

Întrebuinţări ale bicarbonatului de sodiu în gospodărie

Sigur ai auzit că bicarbonatul de sodiu te ajută să scapi de mirosurile neplăcute din frigider, dar el poate face mai mult de atât:

·        Curăţă pieptenii şi periile de păr

·        Curăţă periuţele de dinţi

·        Curăţă grătarul aragazului

·        Curăţă oalele şi vasele pentru gătit

·        Împrospătează mirosul covoarelor

·        Adăugat împreună cu detergentul, curăţă hainele şi le împrospătează

·        Curăţă podeaua

·        Curăţă geamurile şi oglinzile

·        Curăţă chiuveta, cada şi inoxul din baie

·        Curăţă maşina de spălat vase şi cafetiera

·        Redă strălucirea tacâmurilor şi pieselor din argint

·        Desfundă chiuveta

·        Menţine prospeţimea florilor

·        Înlătură mirosul de ţigară din scrumieră

·        Elimină mirosurile neplăcute din încălţăminte

·        Apa fiartă cu puţin bicarbonat poate fi folosită la sterilizarea biberoanelor

Câte tipuri de bicarbonat de sodiu există?

E important să știi care sunt tipurile de bicarbonat de sodiu pe care le găsești pe piaţă, pentru a le folosi corect și a nu le încurca:

1.      Bicarbonat de sodiu alimentar, care se foloseşte pentru uz intern şi cosmetic.

2.      Bicarbonat de sodiu non-alimentar, care se foloseşte pentru uz extern în menaj, grădină şi bricolaj.

3.      Bicarbonat de sodiu farmaceutic, care se foloseşte în medicamente.

Cele trei tipuri de bicarbonat de sodiu au compoziţie asemănătoare, însă se supun altor standarde. Aşa că nu încurca borcanele şi nu folosi în prăjituri sau băuturi bicarbonatul cu care freci vasele de gătit. Pentru acestea, alege bicarbonatul non alimentar, pentru menaj.

 

 

Vezi și 

  1. Schema de tratament pentru Covid-19

  2. În medie, perioade necesară

  3. dezvoltării unui vaccin este de 12-15 ani ?

  4. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor

  5. Scara de valori a societății romanești 

  6. Europa privită din viitor

  7. Hrana vie

  8. Planurile in derulare sunt o munca in progres 

  9. Destinatii uimitoare pe glob

  10. Miracolul japonez- Drum

  11. reconstruit în patru zile

  12. Primarul care nu frură

  13. Duda a pus mâna pe Casa

  14. Regală

  15. Nu poti multiplica bogatia

  16. divizand-o !  

  17. Evolutia Laptop - Cântărea

  18. 5,44 kg

  19. O Nouă Republică

  20. A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  21. În vremea monarhiei, Țaranii romani reprezentau 90% 

  22. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  23. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  24. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  25. Fii propriul tău nutriționist

  26. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  27. Slăbești daca esti motivat

  28. Serbet de ciocolata

  29. Set medical Covid necesar acasă

  30. Medicament retras - folosit în diabet

  31. Brexit-ul - Spaima Europei

  32. Virusul Misterios

  33. Inamicul numărul unu al

  34. acumulatorilor 

  35. Sistemele solare - apă caldă

  36. Economisirea energiei electrice

  37.  Hoțul de cărți

  38. Aparitia starii de insolventa

  39. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  40. Microbii din organismul uman

  41. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.   

  42. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  43. Masca ce omoară virusul    

  44.  O veste de Covid  

  45. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  46. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea 

  47. Îndulcitorul care scade glicemia